GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obuljen Koržinek: Koncerti bez razmaka i maski već u lipnju

Obuljen Koržinek: Koncerti bez razmaka i maski već u lipnju
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2021 / 08:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek najavila je da bi se koncerti bez epidemioloških mjera mogli početi održavati u lipnju.

"To u prvom redu ovisi o tome koji će postotak građana biti cijepljen, ali to moglo biti u lipnju", rekla je ministrica kulture odgovarajući na pitanje novinarke Hrvatskog radija o tome kad kad će se održati koncerti na kojima se neće trebati poštovati epidemiološke mjere poput nošenja maski i socijalne distance.

Ministrica je govorila o održavanju koncerata i kazala da testiranje koje je napravljeno u Barceloni i Liverpoolu funkcionira i u Hrvatskoj.

"Ovoga tjedna trebao bi biti održan prvi testni poslovni domjenak bez zaštitnih maski i održavanja socijalne distance", dodala je.

"Sasvim je jasno da bez visoke procijepljenosti neće biti moguće popustiti mjere. Mi radimo sve pripremne radnje kako bismo to omogućili posebno u ljetnim vremenima", kazala je ministrica Nina Obuljen Koržinek.

"Cijelo vrijeme smo u kontaktu s kolegama u inozemstvu i pratimo što se događa. Za razliku od njih, mi u Hrvatskoj odlučili smo se cijelo vrijeme držati kulturu otvorenom. Kazališta, kina i koncertne dvorane smjele su raditi, ali za premali broj da bi to bilo komercijalno održivo, odnosno da bi mogli pokriti troškove", rekla je.

Tagovi: Nina Obuljen Koržinek, koncerti
PROČITAJ I OVO
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE