GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Objavljeni finalisti tportalove književne nagrade

Objavljeni finalisti tportalove književne nagrade
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2020 / 14:45
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Žiri 50 tisuća kuna vrijedne književne nagrade tportala objavio je pet finalista u užem izboru za titulu najboljeg hrvatskog romana obavljenog u 2019., a tko je ovogodišnji laureat znat će se u 20. svibnja.

Finalisti koji ostaju u konkurenciji za nagradu su "Nemirnica" Mihaele Gašpar (Disput), "Kako zavoljeti morskog psa?" Nataše Govedić (Sandorf), "Nadohvat" Ene Katarine Haler (VBZ), "Proslava" Damira Karakaša (OceanMore) i "Stranka" Bojana Žižovića (Sandorf).

U konkurenciju za književnu nagradu tportala ulaze hrvatski romani izdani u prošloj kalendarskoj godini, a prijavljuju ih izdavači ili autori.

Na 13. natječaj za najbolji hrvatski roman pristiglo je 50 romana od kojih je peteročlani žiri, u sastavu prevoditeljica i pjesnikinja Vanda Mikšić, redateljica Anica Tomić, pisac Robert Perišić, psiholog i kolumnist tportala Boris Jokić te kroatistica Andrea Milanko odabrao pet finalista.

Ime pobjednice ili pobjednika 13. književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman bit će objavljeno 20. svibnja.

Lani je književnu nagradu tportala za najbolji hrvatski roman dobio Nikola Petković za "'Put u Gonars" u izdanju Profila, a godinu ranije pobijedila je Dubravka Ugrešić s romanom "Lisica", objavljenim u izdanju nakladničke kuće Fraktura.

Tagovi: tportalova književna nagrada, Mihaela Gašpar, Nataša Govedić, Ena Katarina Haler, Damir Karakaš, Bojan Žižović
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE