GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Objavljeni finalisti Nagrade Janko Polić Kamov

Objavljeni finalisti Nagrade Janko Polić Kamov
KNJIŽEVNE NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2020 / 12:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Prosudbeno povjerenstvo odabralo je pet finalista Nagrade Janko Polić Kamov koju Hrvatsko društvo pisaca dodjeljuje za za najbolje književno djelo na hrvatskome jeziku.

U finale ovogodišnje nagrade ušle su knjige Darka Cvijetića "Što na podu spavaš" (Sarajevo, Zagreb: buybook), Branislava Glumca "Iza ugla, ogledalo" (VBZ) i Nevena Ušumovića "Zlatna opeklina" (Sandorf), te pjesničke zbirke "Zablaće" Stipe Grgasa i "Stope u snijegu" Nade Topić, obje u izdanju MeandarMedie.

Članovi prosudbenog povjerenstva su Andrea Zlatar Violić, Velid Đekić i Nikola Petković.

Ove godine, na natječaj je pristiglo 97 knjiga. Nagrada Janko Polić Kamov dodjeljuje se od 2014. godine za najbolje književno djelo (roman, zbirka kratkih priča, poezija, drama), čije prvo izdanje mora biti objavljeno na hrvatskome jeziku i izdano kod izdavača registriranog u RH.

Nagrada nazvana u čast hrvatskoga književnika Janka Polića Kamova promiče i inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu.

Uz potvrdu struke, nagrada laureatu donosi i neto novčani iznos od 10 tisuća kuna. Zbog situacije izazvane pandemijom covida-19 ove godine nagrada će biti 'uručena' virtualno, odnosno na platformi Zoom, na Kamovljev rođendan, 17. studenoga, u podne.

Tagovi: Nagrada Janko Polić Kamov, Hrvatsko društvo pisaca, Branislav Glumac, Darko Cvijetić, Neven Ušumović
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE