GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Objavljeni dobitnici Nagrade Vladimir Nazor

Objavljeni dobitnici Nagrade Vladimir Nazor
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2020 / 18:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Odbor Nagrade "Vladimir Nazor" donio je odluke o dobitnicima za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu u području književnosti, glazbe, arhitekture i urbanizma, filmske i kazališne umjetnosti te likovnih i primijenjenih umjetnosti, priopćilo je Ministarstvo kulture.

Dobitnik nagrade za životno djelo na području arhitekture i urbanizma je Ivan Čižmek, a godišnju nagradu za projekt Urania dobio je Studio 3LHD.

Na području filmske umjetnost Vera Zima dobila je nagradu za životno djelo, a Dana Budisavljević godišnju nagradu za režiju filma Dnevnik Diane Budisavljević.

Nagrada za životno djelo za glazbenu umjetnost dodijeljena je Valteru Dešpalju, a godišnja Ivanu Repušiću godišnja nagrada za koncert Fuoco di gioia s Orkestrom Münchenskog radija i Zborom Bavarskog radija u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u ciklusu Lisinski subotom 2. veljače 2019. godine

Na području kazališne umjetnosti nagradu za životno djelo dobila je Helena Buljan, a Jadranka Đokić godišnju nagradu za uloge Nastasje Filipovne u predstavi "Idiot" F. M. Dostojevskog i Maše u predstavi "Tri sestre" B. Jelčića u HNK-u u Zagrebu.

Nagrada za životno djelo iz književnost dodijeljena je Andriani Škunca, dok je Maša Kolanović dobitnica godišnje nagrade za zbirku priča Poštovani kukci i druge jezive priče.

Mihajlo Arsovski dobio je nagradu za životno djelo iz likovne i primijenjene umjetnosti, a Mirjana Vodopija godišnju nagradu za samostalnu izložbu "Lutajući krajolik" u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Odbor Nagrade "Vladimir Nazor" pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici održanoj 8. lipnja 2020. godine donio je odluke o dobitnicima nagrada.

Tagovi: nagrada Vladimir Nazor, Studio 3LHD, Maša Kolanović, Dana Budisavljević, Dnevnik Diane Budisavljević, Valter Dešpalj, Andriana Škunca
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE