GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Objavljen javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje

Objavljen javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje
ČITANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 11:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo kulture i medija objavilo je javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Hrvatskoj za 2021. godinu, kao jednu od aktivnosti u okviru Godine čitanja.

Cilj poziva je, navodi Ministarstvo, povećanje broja i vidljivosti programa koji omogućuju promicanje kulture čitanja, razvoj čitateljskih kompetencija, podizanje svijesti o važnosti čitanja, povećanje dostupnosti kulturnim sadržajima vezanim uz čitanje i književnost te stvaranje procesa koji će podići razinu sudjelovanja u kulturi čitanja te učiniti čitanje dostupnijim.

Pravo podnošenja prijava imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području Republike Hrvatske, udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i ustanove koje obavljaju djelatnost umjetničkog obrazovanja.

Predloženi programi, napominje Ministarstvo, mogu se odnositi na sva područja kulture i umjetnosti: izvedbene i vizualne umjetnosti, književnost, kulturnu baštinu i film te programe međunarodne kulturne suradnje.

Posebna će se pozornost posvećivati interdisciplinarnim i multimedijalnim programima koji nastoje povezati čitanje s drugim područjima društvenog djelovanja, dodaje Ministarstvo kulture i medija.

Sredstva će se dodjeljivati za programe kojima je cilj poticanje čitanja i razvoj čitateljske publike.

Ministarstvo ističe kako e-prijavnica treba sadržavati detaljan opis programa s pregledom svih predviđenih aktivnosti, kalendar održavanja i provedbe aktivnosti, pregled predviđenih troškova, popis sudionika i suradnika s referencijama, opis metodologije provedbe programa, opis predviđenog učinka te opis kako će program utjecati na poticanje čitanja i razvoj čitateljske publike uz mogućnost nastavka provedbe programskih aktivnosti.

Sve u roku pristigle prijave s potpunom dokumentacijom razmotrit će posebno stručno povjerenstvo za odabir programa koji potiču razvoj čitateljske publike te uputiti prijedlog ministrici, koja će donijeti odluku o izboru programa.

S nositeljem programa sklopit će se ugovor kojim će se urediti prava i obveze korisnika sredstava i Ministarstva kulture i medija.

Prijave na temelju ovog poziva mogu se podnositi od 26. veljače do 26. ožujka.

Tagovi: javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje, Godina čitanja
PROČITAJ I OVO
Festival jednominutnih filmova 25. i 26. lipnja u Požegi
NAJAVE
Festival jednominutnih filmova 25. i 26. lipnja u Požegi
POŽEGA - Ovogodišnje, 29. izdanje Hrvatskog festivala jednominutnih filmova, najstarijeg međunarodnog filmskog festivala utemeljenog u Hrvatskoj, održat će se 25. i 26. lipnja u Požegi.
Najugledniji britanski glazbenici zahtijevaju 50% prihoda od streaminga
ZAHTJEVI
Najugledniji britanski glazbenici zahtijevaju 50% prihoda od streaminga
LONDON - Više od 150 najuglednijih britanskih glazbenika potpisalo pismo kojega je britanski Musicians Union (sindikat glazbenika) uputio premijeru Borisu Johnsonu zahtijevajući hitno uređenje odnosa u raspodjeli prihoda od streaming servisa.
Kinopremijera istraživačkog dokumentarca o globalnoj krizi stanovanja
DOKUMENTARCI
Kinopremijera istraživačkog dokumentarca o globalnoj krizi stanovanja
ZAGREB - Nakon premijerne projekcije u Dokukinu KIC u četvrtak, 29. travnja u 20:30 sati održat će se razgovor uživo s redateljem Fredrikom Gerttenom te arhitekticom i aktivistkinjom Ivom Marčetić o pravu na stanovanje kao osnovnom ljudskom pravu.
Kvartet Vortex Strings svira crossover u HGZ-u
KONCERTI
Kvartet Vortex Strings svira crossover u HGZ-u
ZAGREB - Gudački kvartet Vortex Strings održat će u četvrtak 22. travnja u Hrvatskom glazbenom zavodu dugo pripremani koncert nazvan Beyond classic s odličnim crossover programom.
Morrissey se naljutio na Simpsone
LJUTNJA
Morrissey se naljutio na Simpsone
LONDON - Britanski pjevač Morrissey optužio je Simpsone za mržnju i neukost pošto je u zadnjoj epizodi te animirane serije prikazana nelaskava parodija ćudljivoga britanskog pjevača očito nadahnuta bivšim frontmenom rock benda The Smiths.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE