GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi projekt Stanislava Habjana u zagrebačkoj Laubi

Novi projekt Stanislava Habjana u zagrebačkoj Laubi
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2020 / 07:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Lauba - Kuća za ljude i umjetnost ugostit će od petka, na sedam dana, umjetnika Stanislava Habjana koji će nizom događanja predstaviti svoj projekt "Car je gol", što spaja njegove najnovije ostvarene radove, kao i one koje još radi ili su tek započeti.

Taj svojevrsni 'autorski tu i sada' projekt započinje otvorenjem izložbe "Košulja na cvjetove i pjesme na struju" i promocijom "Tekstova za pjevanje".

Habjan će u Laubi boraviti do 22. listopada, od 19 do 22 sata, a kako njegov rad obuhvaća književnost, likovnost, dizajn, performans i glazbu, izložba će biti i scenografija za promociju knjige, izvedbe novih pjesama grupe Car je gol, dizajnerski izlog novih proizvoda, tribinu i performans vezan uz otočki projekt Skale do Sunca te snimanje dokumentarca o samom projektu u Laubi.

Sam autor kaže da svoj nastup vidi kao jednu radionicu "u savršenom prostoru, dovoljno prostranom i opuštenom da se svatko može slobodno kretati i izabrati svoje mjesto za čitanje, slušanje ili sudjelovanje na bilo koji način."

"Lauba mi je poznata i bliska, to je mjesto mojeg prvog Dućana metafora i uopće ne sumnjam da će se dogoditi puno toga lijepog", izjavio je u povodu izložbe.

Uz izložbu u Laubi će se narednih dana predstaviti knjiga "Luđak ili Harlekin", nikad izvedenog dramskog rukopisa Vlade Kristla, a grupa Car je gol izvest će pjesme iz svoje predstave "Jože Veli je liber bil", izvedene ljetos na festivalu Arterija u Novigradu.

Bit će tu i "Radio Wigwam", pilot izvedba buduće radio emisije s Glazbom i pričama za floru i faunu, te prikaz projekta "Skale do Sunca" o iskustvima suradnje umjetnika i ljudi iz malog mjesta, a uz istoimeni dokumentarac HTV –a, Orkestar Skala do Sunca (Car je gol u ljetnom periodu) izvodi Koncert za Staru Novalju.

Autor će biti na raspolaganju publici 21. listopada, kada potpisuje nova izdanja i proizvode, radi male grafite, numerira ih i pakira, brine o glazbi, vinu.

Dan kasnije održat će se promocija njegove knjige proznih zapisa "PostApoc dijalozi", u izdanju Laube, objavljenih na mrežnim stranicama Laube tijekom lockdowna u travnju i svibnju.

Tagovi: Stanislav Habjan, Lauba
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE