GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova sezona zagrebačke Ljetne scene Amadeo u Klovićevim dvorima

Nova sezona zagrebačke Ljetne scene Amadeo u Klovićevim dvorima
LJETNA SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2020 / 11:30
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Nakon što je potres koji je u ožujku pogodio Zagreb učinio dugogodišnji dom Ljetne Scene Amadeo u atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja neupotrebljivim, zagrebačka gornjogradska klupska ljetna kulturna scena ovoga ljeta svoj program seli u atrij Galerije Klovićevi dvori.

Kako se ističe u najavi, zahvaljujući Galeriji Klovićevi dvori omogućeno je da se ovogodišnji program Scene Amadeo koja je u potresu ostala bez doma održi u prostoru atrija Galerije, pa će tako u svojoj 21. sezoni popularno kulturno odredište na Gornjem Gradu ponovo pružiti zagrebačkoj i inozemnoj publici vrhunski glazbeni program u kojem će sudjelovati brojna umjetnička imena.

Kroz kolovoz i rujan, u sklopu programa Ljetne scene Amadeo nastupit će kantautor Drago Mlinarec, pijanist Aljoša Jurinić, skladatelj i pijanist Matej Meštrović, pijanist Matija Dedić, Ansambl Acoustic project, Harlequin Art Collective, grupa Duende i gosti, Borna Šercar's Jazziana Croatica, Mariachi los Caballeros, Ansambl Illyrica, Jazz orkestar hrvatske radio-televizije, glazbena družina Cinkuši te Zbor hrvatske radio-televizije.

U okviru izložbenog programa 18. rujna otvara se izložba kiparice Manuele Pauk, "Stari svijet". Jedanaesta je to izložba iz ciklusa izložbi posvećenih članici Programskog odbora Scene Amadeo, prerano preminuloj slikarici Izabeli Šimunović (1970.-2010.), kojima se predstavljaju likovni umjetnici čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

"Realizacija ovogodišnjeg programa predstavljala je veliki izazov za Programski odbor Scene Amadeo. Zagrebački potres u kombinaciji s nepredvidivom epidemiološkom situacijom vezanom za covid-19 rezultirao je organizacijom koncerata u prostoru Galerije Klovićevi dvori u suradnji s hrvatskim glazbenim umjetnicima. Posebno nas veseli početak suradnje s Hrvatskom radio-televizijom u organizaciji koncerata za koju vjerujem da će postati tradicionalna", izjavio je utemeljitelj i voditelj Ljetne Scene Amadeo Nenad Jandrić.

S obzirom na situaciju s epidemijom covida-19, a u svrhu zaštite posjetitelja i izvođača, Ljetna scena Amadeo strogo će se pridržavati svih smjernica i naputaka Nacionalnog stožera, što podrazumijeva osiguravanje socijalnog razmaka u gledalištu, te upotrebu dezinfekcijskih sredstava i zaštitnih pomagala.

Više informacija o programu dostupno je na mrežnim stranicama Scene Amadeo www.scenaamadeo.hr. Preporuča se kupnja ulaznice online.

Tagovi: Ljetna scena Amadeo, Hrtvatski prirodnoslovni muzej, Aljoša Jurinić, Drago Mlinarec, Matej Meštrović, Matija Dedić, Ansambl Acoustic project, Harlequin Art Collective
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE