GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova izdanja zagrebačke nakladničke kuće OceanMore

Nova izdanja zagrebačke nakladničke kuće OceanMore
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 20:04
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Naklada OceanMore objavila je posljednji dio “Enciklopedije godišnjih doba“ Karla Ovea Knausgarda, “Ljeto“, i novi roman Delphine de Vigan “Odanosti“.

"Ljeto", posljednja knjiga u kvadrilogiji Enciklopedija godišnjih doba, smatra se svojevrsnim autorovim vrhuncem i opisuje kao mali kompendij života, "od potresnih, intimnih zapisa, eseja o pojavama, stvarima koje podrazumijevamo a rijetko im zamjećujemo bit, o ljudskoj naravi, o svakodnevici koja mora da je nešto više od rutine."

Karl Ove Knausgård (Oslo, 1968.) studirao je književnost i umjetnost na Sveučilištu u Bergenu, a uspjeh postiže već s prvijencem, "Ute av verden" (1998.) za koji je dobio Nagradu norveških književnih kritičara. Od 2009. do 2011. objavljuje heksalog "Moja borba" koja se u Norveškoj, zemlji od oko pet milijuna stanovnika, prodala u više od pola milijuna primjeraka.

Serijal je već preveden na 23 jezika te izaziva polemike gdje god se pojavi, no kritika je jednoglasna da je to najznačajnije djelo skandinavske književnosti 21. stoljeća, ističu iz OceanMora.

Kvadrilogija Enciklopedija godišnjih doba: Jesen, Zima, Proljeće, Ljeto zbirka je piščevih promišljanja o svijetu koji nas okružuje, o ljudskim odnosima u koje smo upleteni, o "mjestu čovjeka u metežu danih mogućnosti."

"Odanosti", knjiga Delphine de Vigan, u fokus stavlja 12-godišnjeg dječaka za kojega učiteljica sumnja da je žrtva obiteljskog zanemarivanja, a i njegovom je najboljem prijatelju sve teže gledati kako pati iako ga prati u sve učestalijem opijanju i opasnoj igri sa starijim društvom.

Kako se napominje u najavi, Delphine de Vigan u tom romanu suptilnim psihološkim okom i u četiri pripovjedačka glasa majstorski ponire u međuljudske odnose, ispisujući ujedno i bolnu fresku suvremena društva i njegovih zastranjenja.

Delphine de Vigan (1966.) proslavila se 2007. romanom "No i ja" za koji je dobila i Nagradu knjižara te je nominiran za prestižnu Goncourtovu nagradu. Romanom "Ništa se ne opire noći" iz 2011. postaje zvijezdom francuske književne jeseni, više od godinu dana nalazi se na ljestvicama najprodavanijih knjiga i osvaja niz nagrada. Djela su joj prevedena na više od trideset jezika.

Tagovi: OceanMore, Karl Ove Knausgard, Delphine de Vigan
PROČITAJ I OVO
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE