GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Niz Profilovih noviteta - od Elene Ferrante do Thomasa Pikettyja

Niz Profilovih noviteta - od Elene Ferrante do Thomasa Pikettyja
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2021 / 07:51
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakladnik Profil za ovu jesen najavljuje niz noviteta među kojima su roman Elene Ferrante "Izgubljena kći", triler Zakiye Dalile Harris "Ona druga crnkinja" i biografija Winstona Churchilla koju je napisao britanski premijer Boris Johnson te niz naslova za djecu.

Kako ističu iz Profila, roman "Izgubljena kći" Elene Ferrante, koji Profil objavljuje u prijevodu Ane Badurine, prethodio je "Genijalnoj prijateljici", a govori o kontradiktornim emocijama koje nas vežu uz našu djecu, o tome što znači biti žena i što znači biti majka. Roman je dobio i svoju filmsku inačicu u režiji Maggie Gyllenhaal, a premijerno je prikazan ovih dana na Venecijanskom filmskom festivalu.

U knjižare stiže i "Hamnet" Maggie O'Farrell, u prijevodu Damira Biličića i Ire Wacha-Biličić. Priča je inspirirana malo poznatom sudbinom Hamneta, sina slavnoga Williama Shakespearea. Kako ističe nakladnik, roman o braku i obitelji koji su poharali tuga i gubitak, vrlo je brzo postao bestseler diljem svijeta, a do sada je osvojio nekoliko uglednih nagrada, među kojima su Women’s Prize i British Book Awards.

Za ljubitelje trilera nakladnik je pripremio knjigu "Ona druga crnkinja" autorice Zakiye Dalile Harris, duhovit, satiričan prikaz izdavaštva i suvremenoga društva u prijevodu Dražena Čulića. Tu su i roman "Tragač" Tane French (prijevod Dražen Čulić), "atmosferična priča o tome kako razlikujemo dobro od lošeg u svijetu gdje jasna podjelnica između ta dva pola ne postoji" te debitantska poetska zbirka glumice i Lili Reinhart "Škola plivanja" u prijevodu Miloša Đurđevića.

Profil najavljuje i tri publicističke knjige - biografiju Winstona Churchilla iz pera britanskog premijera Borisa Johnsona "Winston Churchill, Kako je jedan čovjek stvarao povijest" (prijevod Katje Mihovilović), novu knjigu svjetske ekonomske zvijezde Thomasa Pikettyja "Napokon socijalizam!" (prijevod Vladimira Mirković-Blažević i Mirjana Brabec) te knjigu Adama Granta "Razmisli još jednom" (prijevod Iva Karabaić).

Od knjiga za djecu u knjižarama će se uskoro naći i roman za tinejdžere "Iva, do mjeseca i natrag" Romana Simića te četvrti nastavak knjige o odlučnoj i dobronamjernoj žirafi Suli Maje Šimleše i Svena Nemeta "Suli u avanturi, lovci na snove" i "Brojalica" Julije Donaldson u prijevodu Ozrena Doležala.

Tu su i knjiga "Animalium" Jenny Broom (prijevod Dine Morić Bošnjak), "Igre mozgalice" skupine autora (prijevod s engleskoga Andreje Pongrac) te "Mitovi, čudovišta i kaos u staroj Grčkoj" Jamesa Daviesa (prijevod Karla Horvatina".

Tagovi: Elena Ferrante, Thomas Piketty, Zakiya Dalila Harris, Boris Johnson, Winston Churchill
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE