GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

New York: Neobične izvedbe Beethovenove glazbe za jednog posjetitelja

New York: Neobične izvedbe Beethovenove glazbe za jednog posjetitelja
PRIVATNI KONCERT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2020 / 09:11
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Ljubitelji klasične glazbe u New Yorku imaju prigodu slušati gotovo u potpunosti privatan koncert gudačkog kvarteta u sklopu serije produkcija koje se održavaju pod nazivom "Beethoven for One".

Četvero glazbenika, članova gudačkog kvarteta izvodi svih 16 gudačkih kvarteta njemačkoga skladatelja Ludwiga van Beethovena, čija se 250. godišnjica rođenja obilježava ove godine.

Njihova izvedba započela je 8. studenoga u zgradi na broju 1014 na Petoj aveniji, koja je u vlasništvu Njemačke od pedesetih godina prošlog stoljeća. Koncerti završavaju u nedjelju.

Posebnost koncerta je u tomu što, zbog ograničenja uvedenih radi pandemije koronavirusa, samo jedan slušatelj, odnosno jedan par ili nekoliko članova istog kućanstva može prisustvovati koncertu u spomenutom prostoru.

A ima i još jedna 'kvaka'- na produkciji se mogu zadržati samo 10 minuta.

Zgrada je dugo bila sjedište Goetheova instituta u New Yorku, a trenutačno funkcionira pod nazivom Tenfourteen, "Prostor za ideje".

Od početka pandemije diljem svijeta održavaju se slični koncerti s vrlo ograničenim brojem posjetitelja.

Tako su u zračnoj luci u Stuttgartu glazbenici Stuttgartskoga državnog orkestra, Simfonijskog orkestra SWR-a i Glazbenog sveučilišta nedavno izveli niz mini koncerata za samo jednu osobu u trajanju od po 10 minuta.

Tagovi: Beethoven for One, Ludwig van Beethoven, New York
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE