GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neuspješna dražba za ljubljanski kino kompleks Kolosej

Neuspješna dražba za ljubljanski kino kompleks Kolosej
KINO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2022 / 21:20
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Prva javna dražba za prodaju multipleksa kina Kolosej, koju je stečajni upravitelj Kolosej kinematografa sazvao 15. travnja, bila je neuspješna.

Za multipleks koji se nalazi u ljubljanskom trgovačkom centru BTC nije uplaćeno jamstvo, niti je bilo koji ponuditelj sudjelovao na dražbi, objasnio je za STA stečajni upravitelj Tomaž Čad.

Početna cijena multipleksa određena je na 7,6 milijuna eura, a stečajni upravitelj je dizanjem početne cijene raspisao dražbu za petak. Ponuditelji su najmanje jedan radni dan prije aukcije trebali uplatiti 760.000 eura pologa, ali to nitko nije učinio, niti je itko od potencijalnih kupaca prisustvovao dražbi u petak.

Kako je najavio Čad, očekuje se da će se novi postupak prodaje održati do početka ljetnih sudskih praznika.

Dražba je sazvana nakon što je Viši sud u Ljubljani početkom veljače odbio žalbu razlučnih vjerovnika Reit investicije i Astraea investicije na prosinačku odluku Okružnog suda u Ljubljani o prodaji nekretnine na dražbi podizanjem početne cijene za 7,6 milijuna kuna eura, te jamstvo od 760.000 eura.

Kako je vidljivo iz objave presude Višeg suda iz veljače, Okružni sud je način prodaje i početnu cijenu odredio na temelju mišljenja razvodnog vjerovnika Ledava investicija, koja je prije nekog vremena otkupila tražbinu od NLB-a.

Na nekretnini koja se prodaje u zemljišnim knjigama upisana je hipoteka u iznosu od 5,5 milijuna eura s glavnicom u korist Ledava investicija. Za tu imovinu u zemljišnim knjigama upisano je i mnogo neriješenih pečata, jer je NLB Ledava ustupila nekoliko potraživanja ulaganjima, a zabilješke novog vjerovnika Ledava investicije još nisu upisane u zemljišne knjige. Ukupni zbroj nominalnih iznosa glavnice potraživanja je 16,55 milijuna eura s vremenskim razgraničenjem, prema presudi Višeg suda.

Tvrtka Kolosej kinematografi, koju vodi Sergej Racman, u studenom 2014. prodala je SIP-u kompleks kina Kolosej za 15 milijuna eura. Pritom su odredili da se kupoprodajna cijena mora podmiriti u roku od četiri godine.

Racman se zbog posla našao na optuženičkoj klupi, a tužiteljstvo ga tereti da je oštetio vjerovnike za iznos od dva milijuna eura, koliko je tvrtka SIP nekretnine dobila od najamnina nakon siječnja 2015. godine. Suđenje je ponovno počelo ispočetka u kolovozu prošle godine. Racman je otišao u inozemstvo nakon što je također bio pod istragom zbog sumnje na zlouporabu prostitucije, te su svi sudski postupci protiv njega obustavljeni. Kad je u studenom 2020. uhićen u Kanadi, koja ga je također izručila Sloveniji, protiv njega je nastavljen sudski postupak.

Tagovi: kino Kolosej, BTC Centar, Ljubljana, tomaž Čad, NLB Ledava, Sergej Racman
PROČITAJ I OVO
U kinima film Radislava Jovanova Gonze Punim plućima
DISTRIBUCIJA
U kinima film Radislava Jovanova Gonze Punim plućima
ZAGREB - Nagrađivani dugometražni igrani prvijenac redatelja Radislava Jovanova Gonze PUNIM PLUĆIMA kreće u kino prikazivanje od 9. ožujka diljem Hrvatske.
Beyonce oborila rekord po broju osvojenih Grammyja u karijeri
REKORDI
Beyonce oborila rekord po broju osvojenih Grammyja u karijeri
LOS ANGELES - Beyonce je sinoć dobila četiri Grammyja, uključujući za najbolji dance/elektronički album, čime je u svojoj karijeri ukupno osvojila 32. Međutim, jedan od njih nije primila na sceni.
Krenula prva faza obnove Dvorca umjetnika Oršić
OBNOVA
Krenula prva faza obnove Dvorca umjetnika Oršić
ZAGREB - Počela je prva faza dugoočekivane obnove Dvorca umjetnika Oršić – Jakovlje koji je kroz stoljeća korištenja dotrajao te je dodatno oštećen u zagrebačkom i sisačko-petrinjskom potresu 2020. godine.
Prva NFT izložba u Hrvatskoj otvorena u Brigadinom showroomu u Zagrebu
IZLOŽBE
Prva NFT izložba u Hrvatskoj otvorena u Brigadinom showroomu u Zagrebu
ZAGREB - U Brigadinom showrooomu u Centru Kaptol u Zagrebu otvorena je prva NFT izložba u Hrvatskoj. U posljednje vrijeme svjedoci smo snažnog rasta primjene novih tehnologija, prikaza Web3 svijeta te primjene NFT-a u svakodnevnom životu.
Koje ćemo kino premijere gledati u veljači? (VIDEO)
U KINIMA U VELJAČI
Koje ćemo kino premijere gledati u veljači? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u veljači? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec veljaču hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su petnaest premijernih filmova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE