GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netipična Mostra: Maske, dezinficijens i prazna sjedala

Netipična Mostra: Maske, dezinficijens i prazna sjedala
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2020 / 10:11
Autor: SEEbiz / H
VENECIJA - Organizatori venecijanske Mostre krajem prošlog tjedna objavili su sigurnosne smjernice o ponašanju tijekom pandemije koronavirusa i nadaju da će najstariji svjetski filmski festival na taj način uspjeti zadržati svoj prestiž i ostati pošteđen zaraze.

Desetodnevni festival počinje idući mjesec na legendarnom Lidu, ali bit će, blago rečeno, netipičan.

Venecijanski filmski festival ove je godine još važniji jer su svi ostali otkazani, uključujući Mostrina najvećeg konkurenta, festival u Cannesu.

Zbog porasta broja novih slučajeva zaraze koronavirusom zadnjih dana u Europi, uključujući i Italiju, postrožene su mjere na prvome festivalu koji će se održati usred pandemije.

Organizatori su i ranije upozorili da će festival, čije je održavanje predviđeno za razdoblje od 2. do 12 rujna, biti 'spušten' na nižu razinu jer tisuće filmaša, glumaca i novinara ne može doći u Veneciju zbog ograničenja kada su putovanja posrijedi.

Ipak, na prestižni festival, koji se ove godine održava 77. put, stići će stotine novinara i većinom europskih selebritija.

Organizatori kažu da će svi oni koji stižu iz zemalja izvan šengenske zone morati prije putovanja pokazati rezultate testiranja, a potom će se u Veneciji testirati još jedanput.

Skeneri za mjerenje temperature bit će postavljeni na svim ulazima na neko festivalsko događanje, a u svakom će se kutku nalaziti tekućina za dezinfekciju ruku. Maske su obvezne i u dvoranama i na otvorenim prostorima.

Fanovima neće biti dopušteno da se približe crvenom tepihu, u uobičajenim okolnostima vrlo gledanoj zvjezdanoj modnoj paradi. I to će zadovoljstvo pripasti jedino akreditiranim fotografima, a u kinima će svako drugo sjedalo ostati prazno.

Ove će godine biti prikazano 60 filmova u pet različitih kategorija, uključujući 18 u natjecateljskoj. Predsjednica žirija je Australka Cate Blanchett.

Tagovi: Filmski festival u Veneciji, Mostra, Cate Blanchett
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE