GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netflixovim Šapama pasjim najviše nominacija za Oscara

Netflixovim Šapama pasjim najviše nominacija za Oscara
NOMINACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2022 / 15:52
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Netflixov crni vestern "Šape pasje" s 12 nominacija prevodi listu ovogodišnjih kandidata za Oscara, objavila je u utorak Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti.

Šape pasje" nominirane su, među ostalim, za najbolji, film, najbolju redateljicu (Jane Campion), najboljeg glumca (Benedict Cumberbatch), glumicu i glumca u sporednoj ulozi (Kirsten Dunst i Jesse Plemons).

Deset nominacija ima "Dina", a po sedam "Belfast" i "Spielbergov 'remake' Priče sa zapadne strane".

Sva četiri spomenuta filma nominirana su u kategoriji najboljeg, a društvo im još prave "CODA", "Ne gledaj gore", "Kralj Richard". "Licorice Pizza", "Drive My Car" i "Ulica noćnih mora".

Za Oscara za režiju kandidiraju Kenneth Branagh (“Belfast”), Ryûsuke Hamaguchi (“Drive My Car”), Paul Thomas Anderson (“Licorice Pizza”), Jane Campion (“Šape pasje”) i Steven Spielberg (“Priča sa zapadne strane”).

Za najbolje glumce nominirana su dvojica oskarovaca Javier Bardem (“Being the Ricardos”) i Denzel Washington (“Tragedija Macbetha”) i trojica koja tu nagradu još nemaju Benedict Cumberbatch (“Šape pasje”), Andrew Garfield (“Tick, Tick … Boom!”) i Will Smith (“Kralj Richard”)

U kategoriji najboljih glumica Olivia Colman (“Izgubljena kći”), Penélope Cruz (“Paralelne majke”) i Nicole Kidman imat će priliku osvojiti svog drugog Oscara (“Being the Ricardos”), a Jessica Chastain (“Oči Tammy Faye”) i Kristen Stewart (“Spencer”) prvog.

Dodjela Oscara je 27. ožujka u Los Angelesu.

Tagovi: Šape pasje, Netflix, Jane Campion, Benedict Cumberbatch
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE