GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netflix snima film o fenomenu GameStopa

Netflix snima film o fenomenu GameStopa
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2021 / 08:27
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Netflix pregovara o snimanju filma o tome kako su korisnici Reddita povećali cijenu dionica GameStopa i tako bacili u gubitke neke velike hedge fondove.

Kako se pretpostavlja, Noah Centineo bio bi glavni lik, a u toku su pregovori za producenta i scenarista.

Film će istražiti moć koju su društvene mreže dale okupljenim pojedincima da izazovu financijsku i političku elitu, rekli su izvori. Uz GameStop sagu, rekli su da će film istraživati kako su društveni mediji korišteni za širenje neosnovanih tvrdnji o prevarama birača tokom predsjedničkih izbora 2020. godine, što je na kraju kulminiralo pristalicama bivšeg predsjednika Donalda Trampa da uđu u američki Kapitol.

Netflix nije jedina kompanija koja poduzima brze korake kako bi GameStop sagu iznela na veliki ekran. Suparnički filmski studio MGM otkupio je prava na knjigu Bena Mezrika "Asocijalna mreža", čiji rad uključuje inspiraciju za hit film iz 2010. o osnivanju Facebooka "Društvena mreža".

Podsjetimo, armija običnih ljudi, učesnika na Redditu, počela je licitirati na Wall Streetu kako bi primorala trgovce koji se bave takozvanim "shortanjem" akcija da zatvore svoje pozicije uz velike gubitke, što je dionice GameStopa vinulo do vrtoglavog maksimuma od 483 dolara sa početnog nivoa od 18 dolara.

Tagovi: Netflix, GameStop, short selling, Reddit
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE