GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nastupi Ansambla LADO na EXPO 2020

Nastupi Ansambla LADO na EXPO 2020
FOLKLOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2022 / 11:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Program povodom obilježavanja Nacionalnog dana Republike Hrvatske na EXPO 2020 6. ožujka uz svečanu ceremoniju uključivao je i zabavni program koji su pripremili izvođači Ansambla LADO.

Nakon nastupa u Al Wasl plazi za vrijeme svečane ceremonije, LADO je nastavio interpretaciju hrvatske glazbene, vokalne i plesne kulturne baštine na Jubilee pozornici uz LADO Electro. Projekt LADO Electro dva desetljeća spaja tradicijske glazbene izričaje s elektroničkom glazbom, a pokrenuli su ga 2002. godine Ansambl LADO i dvojac HR Electro – Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman. Svi manji nastupi dijelova anasambla održali su se na raznim pozornicama EXPO-a uz reprezentativan instrumentalni program tradicijskih pjesama iz raznih hrvatskih krajeva, svirajući na tamburama i cijelom spektru hrvatskih tradicijskih glazbala.

Nastup Ansambla LADO nastavio se i 7. ožujka uz večernji koncertni program na Dubai Millennium amphitheater. Koncert je bio sastavljen od koreografija i vokalno-instrumentalnih dijelova iz različitih hrvatskih regija predstavljajući hrvatsku baštinu nastalu na raskrižju kultura, obogaćenu mediteranskim, balkanskim, panonskim i alpskim utjecajima. U programu su se izmjenjivale plesne koreografije, instrumentalne izvedbe orkestra i vokalnih solista uključujući Primoštensko kolo, drmeš Posavski bregi, Valpovačko kolo, skladbe Ftičica je letala i Zelinski mužikaši, Dubrovački linđo te plesovi i pjesme Baranje pod nazivom Ej sviraj Pavo. Osim zaljubljenika u LADO i Hrvata koji su posjetili EXPO 2020, publika je bila multinacionalna i svi su uživali jednakim žarom.

Uz protokolarne i zabavne dijelove programa u svrhu obilježavanja Nacionalnog dana Republike Hrvatske, posjetitelji hrvatskog paviljona također su mogli virtualno posjetiti Hrvatsku i uživati u njezinim ljepotama zahvaljujući potpuno novom iskustvu proširene stvarnosti (AR) koje je kreirao Mastercard kako bi pomogao dočarati hrvatsku turističku ponudu i približiti hrvatske ljepote kroz inovativni oglašivački alat. Zahvaljujući suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, interaktivno iskustvo u 360° okruženju, koje pokazuje što Hrvatsku čini tako primamljivom turističkom destinacijom, dostupno je posjetiteljima do 10. ožujka na EXPO-u, a iskustvu se može pristupiti i na platformi priceless.com putem pametnih telefona.

Tagovi: ansambl Lado, EXPO 2020, Hrvoje Crnić Boxer, Boris Harfman
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE