GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nakon Hawkinsove smrti Foo Fightersi otkazali turneju

Nakon Hawkinsove smrti Foo Fightersi otkazali turneju
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2022 / 08:44
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Članovi rock grupe Foo Fighters objavili su da otkazuju sve zakazane datume turneje zbog iznenadne smrti njihova bubnjara Taylora Hawkinsa.

Hawkins, 50-godišnji bubnjar Grammyjima nagrađene američke rock grupe umro je tijekom vikenda u hotelu u Bogoti neposredno prije nego što je bend trebao nastupiti na Festivalu Estereo Picnic u predgrađu glavnoga kolumbijskog grada.

U priopćenju objavljenom na društvenim mrežama, Foo Fightersi pišu da "otkazuju sve zakazane datume turneje zbog iznenadnog gubitka našeg brata Taylora Hawkinsa" te dodaju da im je zbog toga žao i da sa svojim obožavateljima "dijele razočaranje jer se neće vidjeti kako je planirano."

“Umjesto toga, iskoristimo ovo vrijeme za tugovanje, iscjeljenje rana, zbližavanje sa svojim najmilijima i cijenimo svu glazbu i uspomene koje smo zajedno stvorili", stoji u objavi grupe.

Još uvijek je nepoznato hoće li neki od članova Foo Fightersa prisustvovati nedjeljnoj dodjeli Grammyja, na kojoj su trebali nastupiti.

Bend je nominiran u kategorijama triju nagrada Grammy - za najbolji rock album, najbolju rock izvedbu i najbolju rock pjesmu.

Bubnjar slavne američke grupe pronađen je mrtav u petak u svojoj 50. godini u hotelskoj sobi u Bogoti, gdje je bend trebao nastupiti iste večeri.

Preliminarnom toksikološkom analizom u Hawkinsovu je organizmu otkriveno deset supstanci, uključujući opijate, antidepresive, anksiolitike i marihuanu, objavili su kolumbijski istražitelji, no nisu precizirali je li njihova mješavina uzrok njegove smrti.

Hawkins je u prošlosti imao problema s ovisnošću o drogama i prije 20 godina je jedva preživio predoziranje.

Grupu Foo Fighters osnovao je 1994. Dave Grohl, bubnjar Nirvane. Bend je objavio 10 studijskih albuma s brojnim hit singlovima poput "Everlong", "Times Like These" i "Learn To Fly."

Osvojili su 12 Grammyja i prošle su godine uvršteni u Rock & Roll kuću slavnih.

Hawkins je bio njihov član od 1997., a prije toga je svirao s Alanis Morrisette.

Tagovi: Foo Fighters, Taylor Hawkins
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE