GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nakon duge izolacije otvoren muzej Prado u Madridu

Nakon duge izolacije otvoren muzej Prado u Madridu
NORMALIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2020 / 08:29
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Najveći muzej u španjolskoj prijestolnici, Prado u subotu otvara vrata za vrlo ograničen broj posjetitelja, gotovo tri mjeseca otkako je zatvoren zbog pandemije koronavirusa.

Posjetitelji će dobiti jedinstvenu priliku da promatraju izbliza "Las Meninas", najslavniji među portretima koje je u 17. stoljeću naslikao Diego Velazquez, jer uobičajeno ta slika je izložena u dvorani koju najviše posjećuju grupe.

Mjesec dana prije nego što će se otvoriti Louvre u Parizu, Prado otvara svoja vrata zajedno s druga dva velika muzeja u španjolskoj prijestolnici, Muzej kraljice Sofije i Muzej Thyssen.

No ulazak će biti moguć za samo 1.800 posjetitelja na dan, što je daleko manje od 15.000 koliko je lani zabilježeno u danima s najviše dolazaka.

Grupni posjeti neće biti dopušteni, a stranci će moći u muzej tek nakon što Španjolska 1. srpnja otvori svoje granice.

S više od 27.000 žrtava koronavirusa Španjolska postupno izlazi iz izolacije, a bolest je uzela i život voditelja ekonomskih i financijskih poslova u Pradu.

Kustosi su odlučili otvoriti tek dio muzeja i izložiti u njima "najbolje od najboljeg".

Tako će se posjetiteljima pružiti jedinstvena prigoda da uživaju u slici "Poklonstvo kraljeva" koju je naslikao nizozemski majstor Ieronymus Bosch krajem 15. stoljeća.

Također, prvi put će jedna pored druge biti izložene dvije slike Saturna koji jede svoju djecu, prva Rubensovo djelo iz 17., a druga španjoljskog slikara Goye iz 20. stoljeća.

Svi posjetitelji moraju ulaznice rezervirati 24 sata ranije, a pri ulasku bit će im izmjerena temperatura i morat će sve vrijeme nositi zaštitnu masku.

Muzej se financira djelomice od prodaje ulaznica, a 70 do 80 posto svih posjetitelja su strani turisti.

Zbog pandemije muzej Prado izgubio je oko sedam milijuna eura, navodi uprava.

Tagovi: muzej Prado, Madrid, koronavirus u Španjolskoj, Muzej kraljice Sofije, Muzej Thyssen, Louvre
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE