GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nakon 48 godina poštom vratio knjižnici album Boba Dylana

Nakon 48 godina poštom vratio knjižnici album Boba Dylana
ZANIMLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2021 / 09:42
Autor: SEEbiz / H
CLEVELAND - Howard Simon posudio je ploču 'Self-Portrait' Boba Dylana iz knjižnice Heights u Clevelandu 1973. godine, dok je još bio učenik osmog razreda srednje škole University Heights, no nakon 48 godina odlučio ju je vratiti, piše Guardian.

Voditeljica knjižnice Sara Philips novinarima je rekla da se iznenadila kada je poštom primila paket iz San Francisca s gramofonskom pločom koja je trebala biti vraćena u lipnju 1973.

Simon, koji danas živi u San Franciscu kao umirovljenik, poslao je knjižnici album uz pismo u kojemu se ispričava zbog kašnjenja i pojašnjava da je dvostruku vinilnu ploču pronašao između dvaju drugih Dylanovih albuma iz vlastite zbirke.

U pismu je napisao kako je izračunao da je rok za vraćanje istekao prije 17.480 dana. "Prilično je kasno i prilično mi je žao!", stoji u pismu.

Simon je postao profesionalni glazbenik, a Dylan mu je očigledno bio veliko nadahnuće.

Napisao je i da se ispričava jer je naslovnica albuma pomalo uništena pošto je stalno 'putovala' s njim, s obzirom na to da je živio u Chicagu, Santa Feu, Los Angelesu, Berkeleyju i Sacramentu, a danas živi u San Franciscu.

Knjižnici je u znak isprike poslao novčanu naknadu u iznosu od 175 dolara i kopiju vlastitog albuma, a knjižničarka Phillips mu je odgovorila da je omot pomalo istrošen, no da je vinil još uvijek u odličnom stanju.

"Zahvalni smo što je gospodin Simon vratio ploču. Više ne naplaćujemo zaostale kazne", kazala je.

Tagovi: Bob Dylan, Cleveland, knjižnica Heights
PROČITAJ I OVO
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE