GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najavljene vođene ture Rijekom u sklopu programa zatvaranja EPK

Najavljene vođene ture Rijekom u sklopu programa zatvaranja EPK
EPK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2021 / 18:25
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - U okviru programa završnog mjeseca projekta Europske prijestolnice kulture tijekom travnja subotom će se priređivati vođene ture i šetnje Rijekom, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u petak u Rijeci.

Riječ je o četirima turama: StreetArt šetnjama za djecu, vođenim turama Rijekom murala, turi Tragovima EPK 2020 i Krešimirovoj turi - povijesnoj turi Krešimirovom ulicom.

S obzirom na obavezu pridržavanja epidemioloških mjera, skupine na turama ograničene su na devet sudionika i jednog vodiča. Ture su besplatne, uz prethodne prijave.

"Ove četiri ture sadržajno isprepliću našu EPK priču s brojnim riječkim pričama o prošlosti ili sadašnjosti. Vjerujem kako je riječ o programima koji će se nastaviti i nakon što projekt EPK završi", rekla je direktorica tvrtke Rijeka 2020 Irena Kregar Šegota. Ocijenila je da ovaj program može biti jednako zanimljiv domaćim i inozemnim posjetiteljima.

Govoreći o zaključenju projekta EPK u okolnostima pandemije, Kregar Šegota rekla je da su programi osmišljeni tako da mogu imati i online verzije kako bi publika ipak mogla sudjelovati u njima i uživati u kulturi.

"Nadam se da će mjere uskoro ipak popustiti i da ćemo ponovno moći otvoriti vrata muzeja i galerijskih prostora i održati u živo izvedbene programe", istaknula je.

StreetArt šetnje za djecu održavaju se u organizaciji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u suradnji s programskim pravcem Dječja kuća. Namjera je djeci pružiti priliku da se na zanimljiv način upoznaju s uličnom umjetnošću i načinima na koje se može promatrati javni prostor, rekla je muzejska pedagoginja MMSU-a Ivana Lučić.

Tura Rijeka murala vodi posjetitelje širim prostorom Delte, Školjića i Križanićevom ulicom te ih upoznaje s muralima i njihovim autorima. Vođena tura Tragovima EPK 2020 usmjerava se na održane programe i programske cjeline EPK kroz deset točaka u užem središtu grada.

Krešimirova tura predstavlja zanimljive povijesne trenutke i povijesnu baštinu ove ulice, ali i vrijednosti koje projekt EPK ostavlja iza sebe, u kompleksu Benčić koji se nalazi u ovoj ulici.

Tagovi: Rijeka europska prijestolnica kulture, Irena Kregar Šegota, Ivan Šarar, Europska unija, Emina Višnić,
PROČITAJ I OVO
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE