GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nagrađivani film Mater prikazuje se u francuskim kinima

Nagrađivani film Mater prikazuje se u francuskim kinima
FILMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2021 / 22:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Film 'Mater' redatelja i scenarista Jure Pavlovića prikazuje se u 16 francuskih kina pod nazivom 'Mère et fille', u distribuciji Damned Films.

Hrvatski audiovizualni centar je izvijestio i da film prate i pozitivne kritike koje su izašle u respektabilnim novinama Le Monde i magazinu Télérama.

Kako se podsjeća, Pavlovićev film je na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio tri Zlatne Arene, a i u hrvatskim kinima ga je publika odlično prihvatila.

Priču o kompleksnom odnosu majke i kćeri, koja se zbog majčine bolesti vratila iz Njemačke, prenijele su Daria Lorenci - Flatz u ulozi kćeri Jasne i doajenka hrvatskog glumišta Neva Rošić kao majka.

Za kameru je bila zadužena Jana Plećaš, koja je radila i scenografiju, a film su montirali Jure Pavlović i Dragan Von Petrovic. Zvuk je oblikovao Martin Semenčić, a kostimografiju potpisuje Katarina Zaninović.

Film je nastao u produkciji hrvatske Sekvence te koprodukciji srpskog Wake Up Film & Video Productiona, francuskog Les Films de l'oeil sauvage te bosanskohercegovačkog Udruženja Novi Film.

Tagovi: film Mater, Jure Pavlović, Daria Lorenci-Flatz, Neva Rošić, Vera Zima, Dnevnik Diane Budisavljević, Alma Prica, Dana Budisavljević, Taormina film Festival
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE