GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nagrađivani film Mare dostupan online u Hrvatskoj

Nagrađivani film Mare dostupan online u Hrvatskoj
FILMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2020 / 18:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što je prikazan na brojnim međunarodnim festivalima diljem svijeta gdje je osvojio brojna priznanja, uz sjajan prijem filmske struke te nakon kino distribucije u Europi, hrvatsko-švicarski film 'Mare' redateljice Andree Štake od danas svim gledateljima postaje dostupan online na platformi kina Europa.

Film Mare svoj je festivalski put započeo na Berlinaleu, da bi potom bio prikazan na brojnim svjetskim festivalima i ovjenčan nizom nagrada – između ostalog nagradom CICAE - Međunarodne konfederacije umjetničkih kina, kao i Srcem Sarajeva Mariji Škaričić za upečatljivu interpretaciju naslovne junakinje na filmskom festivalu u Sarajevu; nagradom publike na međunarodnom filmskom festivalu Al Este u Peruu, nagradom žirija na festivalu Al Este u Kolumbiji, posebnim priznanjem na festivalu CinEast u Luksemburgu. U proteklim je mjesecima film prikazan u kinima diljem Europe kao i domaćim kinima, sada u skladu sa aktualnom situacijom postaje svima dostupan ONLINE. Cijena najma filma iznosi 15 kuna. 

Mare je treći dugometražni film ove hrvatsko-švicarske redateljice (film Gospođica nagrađen je Zlatnim leopardom, Cure – život druge), u kojem ona vješto rastvara slojeve ženskog identiteta u malenom hrvatskom gradu. Priča prati ženu (Marija Škaričić) koja, preplavljena svakodnevnim brigama i obvezama, pokuša u svom životu prisvojiti prostor samo za sebe. Mare živi pored aerodroma s mužem i troje tinejdžera, ali nije nikada letjela avionom. Ona voli svoju obitelj, no istovremeno žudi za promjenom i intenzitetom koji joj svakodnevica ne omogućuje. Nakon slučajnog susreta sa strancem ona stavlja dosadašnji život na kušnju.

Pored Marije Škaričić, u filmu glume Goran Navojec, Ivana Roščić, Nikša Butijer, Mirjana Karanović, Zdenko Jelčić te poljski glumac Mateuzs Kosciukiewicz. Autorsku ekipu filma čine direktor fotografije Erol Zubčević, scenografkinja Jana Plećaš, kostimografkinje Sara Giancane i Valentina Vujović te majstorica maske Sabine Fluckinger. Film je nastao kao švicarsko-hrvatska koprodukcija u suradnji produkcijskih kuća Okofilm Productions, producenata Thomasa Imbacha i Andree Štake te Dinaridi Film koproducentice Tene Gojić.

Projekt su podržali Eurimages, švicarski nacionalni filmski fondovi, MEDIA Švicarska, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika i Konavala, švicarska nacionalna televizija i televizija ZDF/ARTE.

Tagovi: film Mare, Andrea Štaka, Marija Škaričić, Goran Navojec, Ivana Roščić, Nikša Butijer, Mirjana Karanović, Zdenko Jelčić
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE