GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nagrada Propeler Motovuna filmu Užitak Ninje Thyberg

Nagrada Propeler Motovuna filmu Užitak Ninje Thyberg
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2021 / 21:26
Autor: SEEbiz
MOTOVUN - Najbolji film ovogodišnjeg Motovun Film Festivala je film "Užitak" redateljice Ninje Thyberg koji je osvojio glavnu nagradu - Propeler Motovuna, dok je nagradu žirija kritičara FIPRESCI osvojio film "Tvornice radnicima" redatelja Srđana Kovačevića, objavio je u subotu Festival.

U žiriju ovogodišnjeg festivala bili su srbijanski redatelj Bojan Vuletić, autor serije “Porodica” o konačnom padu Slobodana Miloševića, švicarska redateljica Andrea Štaka i hrvatski redatelj Jure Pavlović.

U svom dugometražnom prvijencu “Užitak” redateljica Ninja Thyberg vodi nas na putovanje američkom porno industrijom kroz lik mlade Šveđanke Belle koja ima 19 godina i velike snove, a zna i kako ih ostvariti.

Film “Tvornice radnicima” koji je osvojio nagradu žirija kritičara FIPRESCI, kako navode, portret je zajednice koja udružuje snage kako bi zaštitila svoj rad ali i žrtvi koje je prisiljena podnijeti na putu prema cilju. U žiriju nagrade FIPRESCI bili su Igor Angjelkov, Hrvoje Pukšec i Muanis Sinanović,

Inače FIPRESCI je najstarije i najuglednije društvo filmskih kritičara koji objedinjuje članove iz pedesetak zemalja svijeta. Nagrada društva, koju dodjeljuje njegov međunarodni žiri filmskih kritičara, stekla je iznimnu popularnost među filmskim autorima, a Motovun Film Festival bio je trideset i sedmi na popisu uglednih filmskih festivala na kojima se dodjeljuje nagrada FIPRESCI.

Sjajne filmske križaljke donio je ove godine i popularni program ‘Motovunski kratki’ za čijeg je pobjednika proglašen film “Armadilla” redatelja Gorana Jovanovića dok je posebno priznanje u istoj konkurenciji dobio belgijski film “Stephanie” redatelja Leonarda van Dijla. Nagradu “Corto Montonese” za najbolji hrvatski kratki film osvojio je film “Mekana bića” redateljice Ivane Škrabalo.

Inače, u pet dana festivala u Motovunu je prikazano više od sto filmova, a motovunsko brdo pohodili su brojni filmski autori dok su organizatori festivala istaknuli da je i ovogodišnji festival donio sjajna ostvarenja kao rezultat cjelogodišnjeg truda.

Nagrade će dobitnicima biti dodijeljene na svečanosti u kinu Trg u Motovunu nakon toga slijedi projekcija filma “Rijetke zvjerke”.

Tagovi: Motovun Film Festival, Tvornica radnicima, Srđan Kovačević, Propeler Motovuna, film Užitak, Ninja Thyberg
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE