GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na 16. DOKUartu šest hrvatskih premijera dokumentarnih filmova

Na 16. DOKUartu šest hrvatskih premijera dokumentarnih filmova
DOKUMENTARCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2021 / 17:00
Autor: SEEbiz / H
BJELOVAR - Na ovogodišnjem 16. DOKUartu, festivalu dokumentarnog filma koji počinje u subotu prikazat će se 13 filmova, pri čemu će njih šest biti premijerno prikazano u Hrvatskoj, najavljeno je u utorak na tiskovnoj konferenciji u Kulturnom i multimedijskom centru.

DOKUart će ove godine trajati tjedan dana, od 18. do 25. rujna, a otvorit će ga hrvatski film "Ljubav oko svijeta" poznatih hrvatskih putopisaca Anđele i Davora Rostuhara koji su se, stvarajući jedinstvenu priču o ljubavi, zaputili od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola..

Selektorica festivala Rada Šešić naglasila je da je program bogat i zanimljiv te najavila dolazak brojnih gosti iz raznih zemalja.

"Imat ćemo različite dokumentarce i različite filmske teksture. Od intimnih i opservacijskih, filmova bez riječi, ali i filmova s puno riječi sve do političkih trilera i psiholoških trilera", poručila je selektorica Šešić te istaknula da je ove godine u programu DOKUarta prvi puta put film iz Čilea, "Agent krtica" koji je nominiran za Oscara, ali i filmovi iz Bjelorusije i Grčke.

"Imamo i film o gradu u kojem je 600 tvornica koje snabdijevaju cijelu Ameriku s božićnim poklonima. Dolazi nam u goste filmologinja i veliko ime hrvatskog filma Višnja Vukašinović koja će govoriti o medijskoj pismenosti i filmovima općenito", dodala je selektorica Šešić.

Gradonačelnik Dario Hrebak izrazio je zadovoljstvo održavanjem DOKUarta unatoč negativnim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa.

"Drago mi je da se sve uspjelo posložiti u uobičajenom terminu održavanja i da ćemo u ovim negativnim okolnostima oko korone imati kvalitetan DOKUart. Sličnu situaciju imali smo i s BOK festom i sve se dobro odvilo. Vjerujem da će naši sugrađani uživati u DOKUartu na kao i svih prethodnih godina", poručio je gradonačelnik Hrebak.

U sklopu festivala održat će se i 14. Mali DOKUart s filmovima osnovnoškolaca. U Gradskom muzeju Bjelovar 17. rujna ostvarit će se multimedijska izložba kojom će se obilježiti 15. godišnjica održavanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma DOKUart.

Zbog epidemioloških mjera projekcijama će se moći pristupiti s covid potvrdom ili potvrdom o preboljenju koronavirusa ili negativnim testom ne starijim od 48 sati. DOKUart je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo omogućio svim vlasnicima ulaznica besplatno testiranje na koronavirus.

Tagovi: DOKUart, Davor Rostuhar, Rada Šešić, Višnja Vukašinović
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE