GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Muzeji odgodili sve programe, dio njih zatvoren

Muzeji odgodili sve programe, dio njih zatvoren
ZASTOJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2020 / 18:06
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebački muzeji prilagodili su se novonastaloj situaciji na različite načine, gradski i državni uglavnom su još otvoreni, no odgodili su sva događanja vezana uz bilo kakvo okupljanje ljudi, dok su privatni, većinom usmjereni na turističke posjete, već zatvorili svoja vrata.

U skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Ministarstva kulture, muzeji i galeriji odgodili su daljnjega sve svoje programe, otvorenja izložbi, predavanja, promocije knjiga, koncerte. Nove termine objavit će kad će to biti moguće.

Među njima su Muzej Mimara, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Galerija Klovićevi dvori (uključujući Kulu Lotrščak), Umjetnički paviljon, Arheološki muzej u Zagrebu, Etnografski muzej, Tiflološki muzej (koji je obustavio i individualne i grupne posjete) i Hrvatski prirodoslovni muzej.

Hrvatski povijesni muzej je također odgodio sve programe, ali i obustavio grupne posjete na svim svojim lokacijama - na Gornjem gradu, u Memorijalnom muzeju Ivana Gorana Kovačića (Lukovdol) te na izložbi u Francuskom paviljonu. Pojedinačni posjeti su mogući isključivo uz samostalno razgledavanje.

Svi oni muzeji koji su i dalje otvoreni, uz opasku da će tako biti sve dok ne dobiju drugačije upute, kažu da su poduzeli preventivne mjere u cilju zaštite posjetitelja i zaposlenika, postavljenim dezinfekcijskim sredstvima i preporukom za najmanje jedan metar udaljenosti među posjetiteljima.

Zbog pripreme izložbe stalnog postava Moderne galerije “Hrvatska likovna umjetnost 19. – 21. st.” i retrospektive slikara Vatroslava Kuliša, Moderna galerija je ionako zatvorena od 24. veljače do 30. ožujka.

Muzej za umjetnost i obrt ponudio je i virtualni obilazak tri kata svog stalnog postava, a putem društvenih mreža stavio i link na najveću virtualnu izložbu mode projekta u kojem je sudjelovao, We Wear Culture, s više od 180 renomiranih kulturnih institucija.

Tehnički muzej otkazao je i dolaske grupnih posjeta stalnom postavu, a iako ostaje i dalje ostaje otvoren za posjetitelje prema redovnom radnom vremenu, neće biti organizirana vodstva i posjet rudniku, predavanja u planetariju te se neće održavati demonstracije u Kabinetu Nikole Tesle.

Do daljnjega su zatvoreni Muzej prekinutih veza, Muzej čokolade, Muzej iluzija.

Tagovi: Muzej Mimara, Muzej prekinutih veza, Muzej čokolade, Muzej iluzija, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Galerija Klovićevi dvori, Umjetnički paviljon, Arheološki muzej u Zagrebu
PROČITAJ I OVO
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE