GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Murini Grand Prix na 21. Cinemamedu u Belgiji

Murini Grand Prix na 21. Cinemamedu u Belgiji
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2021 / 13:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dugometražni prvijenac Antonete Alamat Kusijanović osvojio je glavnu nagradu 21. izdanja Festivala mediteranskog filma u Bruxellesu – Cinemamed, posebno priznanje žirija kritike te nagradu filmskog portala Cineuropa. Festival se odvijao u hibridnom obliku od 2. do 11. prosinca.

"Grand Prix ide očaravajućem prvijencu koji gledatelja 'uvuče' u uzbudljivu i napetu priču o ženskoj emancipaciji", objašnjava žiri 21. Cinemameda.

Murina Antonete Alamat Kusijanović na Festivalu mediteranskog filma u Bruxellesu prikazivala se u glavnom natjecateljskom programu, s još samo sedam naslova. Uz Grand Prix, film je osvojio i posebno priznanje žirija kritike te nagradu filmskog portala Cineuropa, koju dijeli s još jednim debitantskim dugometražnim uratkom - Hive kosovske redateljice Blerte Basholli.

Uz Murinu, na Cinemamedu se u programu Panorama prikazivala i hrvatska manjinska koprodukcija Nebesa redatelja Srđana Dragojevića (hrvatska koproducentica je Darija Kulenović Gudan, Studio dim) koja se u hrvatskim kinima možete pogledati od 23. prosinca.

Zlatnom kamerom u Cannesu nagrađena Murina posljednjih mjeseci prikazana je na cijelom nizu velikih međunarodnih festivala, među kojima je i nedavno završeni 31. Filmski festival međunarodne mlade publike Ale Kino u poljskom Poznanju, na kojem je film osvojio nagradu Marcin koju dodjeljuje žiri mladih. Uz to, Murina se nedavno predstavila i berlinskoj publici na međunarodnom festivalu "Oko svijeta u 14 filmova" (Around the World in 14 Films), a trenutno se prikazuje i na Festivalu europskog filma Les Arcs koji se odvija u francuskom skijaškom resortu u Alpama, od 11. do 18. prosinca. Krajem siječnja 2022. godine filmu pak slijedi i australska premijera u sklopu službenog programa festivala u Perthu.

Film je nedavno obišao i festivale u SAD-u (Hamptons u New Yorku, Fort Lauderdale na Floridi), Brazilu (São Paulo), Nizozemskoj (Leiden), Španjolskoj (Sevilla), Danskoj (CPH PIX u Kopenhagenu), Tajvanu (Golden Horse u Taipeiju) te Meksiku (Los Cabos).

Producenti Murine su Danijel Pek (Antitalent) i Rodrigo Teixeira (RT Features), a koproducenti Zdenka Gold (Spiritus Movens), Jožko Rutar (SPOK Films) i Miha Černec (Staragara).

Tagovi: Murina, Cinemamed, Antoneta Alamat Kusjanović, Danica Ćurčić, Leon lučev
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE