GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Murina među pet najgledanijih filmova proteklog vikenda

Murina među pet najgledanijih filmova proteklog vikenda
BOX OFFICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2021 / 15:44
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Film 'Murina', dugometražni prvijenac redateljice Antonete Alamat Kusijanović nagrađene ljetos na prestižnom filmskom festivalu u Cannesu, u Hrvatskoj je dosad pogledalo 3.668 gledatelja što 'Murinu' svrstava među pet najgledanijih filmova na BoxOffice ljestvici za prethodni vikend.

Unatoč ograničenjima koja je pred kino prikazivače postavila aktualna pandemija i sve nas obvezala na poštivanje epidemioloških mjera, 'Murina' bilježi odlične rezultate, stoji u priopćenju.

Izlazak pred domaću publiku obilježile su prepunjene svečane projekcije održane u dubrovačkom ljetnom kinu Slavica, splitskom Ljetnom kinu Bačvice i na hvarskoj Venerandi. Slijede još svečane projekcije na Tvrđavi Barone u Šibeniku (1. rujna), zagrebačkoj Ljetnoj pozornici Tuškanac (2. rujna) te u riječkom Art-kinu Croatia (7. rujna) koje 'Murinom' otvara novu sezonu.

Uz svečane projekcije na kojima će gostovati ekipa filma predvođena glavnim glumcima Gracijom Filipović i Leonom Lučevom, 'Murina' je od 26. kolovoza svakodnevno na programu Kina Mediteran, CineStara i Cineplexxa te brojnih dvorana Kina Mreže u svim dijelovima Hrvatske. Raspored projekcija stalno se ažurira i dostupan je na službenoj stranici filma na adresi www.murina.film.

Podsjetimo, 'Murina' je svjetsku premijeru imala ljetos u Cannesu gdje je nagrađena Zlatnom kamerom (Camera d’Or) kao najbolji debitantski film u konkurenciji festivala. Na Pulskom filmskom festivalu publika je 'Murinu' nagradila Zlatnim vratima Pule kao najbolji film, glumica Danica Ćurčić nagrađena je Zlatnom arenom za najbolju žensku ulogu, a Antoneta Alamat Kusijanović Brezom kao najbolja debitantica festivala. Na Rab Film Festivalu 'Murina' je odlukom žirija proglašena najboljim filmom festivala, a uskoro joj slijedi sjevernoamerička premijera na Toronto Film Festivalu i uzbudljiv festivalski i prikazivački put po svijetu.

Radnja fIlma 'Murina' odvija se tijekom četiri dana na jednom hrvatskom otoku, a donosi priču o napetom odnosu šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante koji počinje pucati kada u njihov dom stigne stari obiteljski prijatelj. Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, karizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode što u njoj budi revolt prema roditeljima. Tijekom vikenda ispunjenog velikim očekivanjima, Julija uvlači obitelj u opasni vrtlog strasti i nasilja.

Film je sniman je na Hvaru, Kornatima i Kalamoti. Uz redateljicu Antonetu Alamat Kusijanović, scenarij supotpisuje Frank Graziano, fotografiju Hélène Louvart (AFC), montažu Vladimir Gojun, zvuk Julij Zornik, glazbu Evgueni Galperine i Sacha Galperine, kostimografiju Amela Bakšić, a scenografiju Ivan Veljača. Uloge u filmu ostvarili su Gracija Filipović kao Julija, Leon Lučev kao Ante, novozelandski glumac Cliff Curtis kao Javier te Danica Ćurčić kao Nela. Producenti filma su Danijel Pek (Antitalent) i Rodrigo Teixeira (RT Features), a koproducenti Zdenka Gold (Spiritus Movens), Jožko Rutar (SPOK Films) i Miha Černec (Staragara). Distributer filma za Hrvatsku je tvrtka Antitalent.

Tagovi: Murina, Antoneta Alamat Kusjanović, Danica Ćurčić, Leon lučev
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE