GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MSU: Produžena izložba o šest desetljeća Zagreb filma

MSU: Produžena izložba o šest desetljeća Zagreb filma
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2020 / 19:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Muzej suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu produžio je svoju veliku retrospektivu "Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“ do 31. siječnja iduće godine.

"Produžavanjem termina MSU želi izići u susret brojnim upitima posjetitelja koji, spriječeni panedemijom Covida-19, još nisu uspjeli obići ovu izložbu", priopćeno je iz tog zagrebačkog muzeja.

Tu multimedijsku izložbu na kojoj se predstavlja dosadašnje djelovanje Zagreb filma dosad je pogledalo više od 12 tisuća posjetitelja.

Autori izložbe su Simon Bogojević Narath, Vesna Meštrić i Snježana Pintarić, a riječ je o prvom sveobuhvatnom pregledu rada proslavljene produkcijske kuće, koja je dosad proizvela više od dvije tisuće animiranih, dokumentarnih, edukativnih i igranih filmova te reklamnih spotova.

Za te je fimove osvojio više od 500 nagrada, među kojima posebno mjesto zauzima i na izložbi predstavljen Oscar za najbolji animirani film dodijeljen 1962. "Surogatu“ Dušana Vukotića.

Osim 200 izdvojenih animiranih filmova, izložba donosi arhivsku građu Zagreb filma, Hrvatskoga državnog arhiva i privatnih zbirki – crteže, skice, celove i autentične predmete, smještajući ih u kontekst vremena u kojem su nastajali.

Za izložbu je rekonstruiran i Studio za crtani film, a osim originalne građe koja je nastala kao podloga za izradu animiranih filmova izložena su i djela iz zbirki MSU-a, Zvonimira Lončarića, Zlatka Boureka, Aleksandra Srneca, Vlade Kristla, Ede Murtića te ostalih domaćih i inozemnih autora tog doba.

Izložba "Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“ prvotno je trebala biti zatvorena polovicom lipnja, a potom krajem listopada.

Tagovi: Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb film, Vinko Brešan, Snježana Pintarić
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE