GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MSU: Izložba Svena Klobučara

MSU: Izložba Svena Klobučara
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2020 / 09:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Izložba Svena Klobučara “3 ujutro” iz ciklusa izložbi “U dijalogu – Zbirka Benko Horvat” bit će otvorena u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u četvrtak, 7. svibnja u 18 sati u izravnom prijenosu autorova performansa “Uvijek i samo” na Facebook profilu MSU-a.

Iz MSU-a su u ponedjeljak priopćili kako je zbog pridržavanja epidemioloških mjera nemoguće je održati uobičajeno otvorenje, pa će publika performans uoči otvorenja izložbe moći pratiti virtualno.

U prostoru MSU galerije Klobučar će izvesti 15-minutni performans sjedenja u tišini sučelice odabranim djelima iz Zbirke Benka Horvata i okrenut leđima vlastitim radovima.

U tom nijemom dijalogu između Klobučarovih crteža i radova starih majstora umjetnik je samo prisutan, kao nelagoda i strah, navode u MSU-u.

Izvedbom performansa kao simboličkog čina Klobučar će poništiti koncept uobičajenog otvorenja izložbe na kojem se okuplja publika i vlada žamor, ocjenjuje MSU i dodaje kako on sjedeći u tišini ukazuje na misaonu izočnost u rascjepu između života i smrti.

Izložba Svena Klobučara “3 ujutro” prva je u nizu izložbi novog ciklusa nazvanog “U dijalogu – Zbirka Benko Horvat”, koja koncepcijski povezuje suvremene autore s kolekcijom starih, raznovrsnih radova iz Zbirke.

Klobučar je rođen 1981. u Zagrebu. Diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2007. u klasi prof. Slavomira Drinkovića.

Crtež je medij u kojem uglavnom radi, a najviše ga zanima tema smrti koju interpretira služeći se, između ostalog, referencama na popularnu kulturu – stripove, SF i filmove strave. Živi i radi u Dubrovniku i Zagrebu.

Zbirka Benko Horvat donirana je gradu Zagrebu 1946., a pridružena Muzeju suvremene umjetnosti 1955.

Izložba se može pogledati do 28. svibnja.

Posjetitelji trebaju nositi maske i rukavice te držati distancu

MSU poziva sve posjetitelje da prilikom dolaska u nose zaštitne maske i rukavice te se drže propisanog fizičkog razmaka od dva metra.

Mole posjetitelje kojima je tjelesna temperatura viša od 37,2 °C te imaju bilo kakve simptome respiratornih bolesti da ne posjećuju Muzej, što se odnosi i ljude treće životne dobi, kojima je preporučeno da se što manje izlažu riziku.

Posjetitelje također mole da ne dolaze u Muzej u većim skupinama jer su u skladu s tim svoja stručna vodstva ograničili na četiri osobe, uz obavezatnu prethodnu najavu na e-mail: edukacija@msu.hr;

Napominju i kako svi zaposlenici muzeja prilikom interakcije s posjetiteljima nose zaštitne maske te naglašavaju kako su svi zaposlenici muzeja obavezatni prije dolaska na posao izmjeriti tjelesnu temperaturu i prijaviti bilo kakve simptome respiratornih bolesti.

Tagovi: Muzej suvremene umjetnosti, Sven Klobučar
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE