GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Može li Depp spasiti karijeru dobivenom pravnom bitkom?

Može li Depp spasiti karijeru dobivenom pravnom bitkom?
NA PREKRETNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2022 / 10:00
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Nakon što je američki sud presudio u korist Johnnyja Deppa u pravnoj bitci protiv Amber Heard, može li to pomoći zvijezdi "Pirata s Kariba" da oživi svoju posrnulu karijeru?

Depp je u srijedu rekao da mu je porota "vratila život", dok mu bivša supruga Heard mora platiti više od 10 milijuna dolara za klevetu, a on njoj tek dva milijuna dolara pošto je sud presudio i u korist Heard u nekim dijelovima njezine protutužbe.

U središtu pravnog procesa bio je tekst iz prosinca 2018. koji je napisala Heard za Washington Post u kojem je govorila o obiteljskom nasilju.

U članku se nije navodilo ime Johnnyja Deppa ali njegovi su odvjetnici rekli da je bilo jasno da se Heard referirala na njega.

Porotnici su s Deppove strane čuli da je izgubio 22,5 milijuna dolara za šesti film "Pirata s Kariba" zbog tvrdnji Heard o zlostavljanju.

No odvjetnici njegove bivše supruge doveli su svjedoke koji su rekli da je Deppu karijera već patila zbog "neprofesionalnog ponašanja" - opijanja i drogiranja.

"Šteta koja je učinjena je učinjena, a iz ovoga bi se mogao pokrenuti proces vraćanja u neku vrstu normalnosti", rekao je holivudski producent koji je nekoć radio s Deppom, ali je govorio pod uvjetom anonimnosti.

"Ne mislim da će dobiti velike, velike, velike studijske poslove gdje je toliko toga na kocki... Ako baca boce, drogira se, kasni, oni neće podnijeti kašnjenje i gubiti novce zbog nekoga tko više nije sjajna zvijezda."

Dodao je da će veliki holivudski studiji teško surađivati u velikim produkcijama s Deppom.

"Previše je rizično sada staviti takvog tipa u franšize vrijedne milijarde dolara."

Iako su se društvene mreže i porotnici priklonili Deppu na suđenju, to nije garancija da će to ostati slučaj, osobito među ženama.

"Stvari koje je rekao su podle", rekao je producent, referirajući se na tekstualne poruke pročitane na suđenju u kojima Depp Heard naziva "idiotskom kravom" i govori o njezinom "trulom lešu".

"Zločesti dečko"

Iako nisu izravno usporedivi, holivudski titani od Marlona Branda do Mela Gibsona uživali su u velikom uspjehu na kino blagajnama nakon velikih kontroverzi.

"Mislim da postoje studiji koji će u ovom trenutku biti voljni surađivati s njim", rekla je Karen North, profesorica sa Sveučilišta Južne Kalifornije specijalizirana za upravljanje reputacijom.

Unatoč nizu nedavnih promašaja, "gotovo je uvijek bio jako dobar što se tiče ostvarivanja zarade", rekla je North.

Povratak ugleda nakon jezivih izvještaja o opijanju i drogiranju problematičnije je za nekoga s čišćim imidžom, dok Depp "nikada nije rekao da je čovjek blage naravi koji čini dobro", dodaje.

"Kada je netko pomalo zločesti dečko...kada je optužen da radi nešto što uključuje nestabilnost, ljudi kažu: "Pa nisam iznenađen - to ne mijenja moje mišljenje o tome tko je ta osoba"".

Depp je danima prije presude svirao na rock koncertima u Engleskoj s gitaristom Jeffom Beckom, potencijalno demonstrirajući da je njegov interes širi od povratka na ekrane.

"Francuski filmovi"

Ako bi se vratio na velika platna, to ne bi nužno moralo biti u blještavom Hollywoodu.

"Mogao bi postati "indie darling", gdje snimanja traju šest do osam tjedana, plaća je 250.000 dolara, a on dobiva 25 posto vlasništva nad filmom, tako nešto", rekao je producent koji je radio s Deppom.

"A mogao bi dobiti neku "cool" malu ulogu u kojoj ulozi nisu tako visoki, s budžetom od nekoliko milijuna dolara, a on oduševi ljude nekom ludom izvedbom."

Ako to ne uspije?

"Radit će u Europi. Mislim, nije ih briga za ovakve stvari", rekao je producent.

"Snimat će francuske filmove. Snimat će njemačke filmove."

Tagovi: Johnny Depp, Amber Heard
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE