GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mostra u znaku talijanskog filma i covida-19

Mostra u znaku talijanskog filma i covida-19
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2020 / 19:41
Autor: SEEbiz / H
VENECIJA - Ovogodišnji 77. Filmski festival u Veneciji odvijat će se u znaku talijanskog filma s četiri naslova u službenoj konkurenciji, i pandemije covida-19 zbog koje je smanjen program i poduzete su sanitarne mjere.

Direktor festivala Alberto Barbera je u priopćenju spomenuo "tjeskobno proljeće i nesigurno ljeto", pa je odluka o održavanju 77. Mostre doživljena kao "znak povjerenja".

"Mostra će se održati predviđenih datuma, uz nekoliko odricanja, ali srce festivala je sigurno", dodao je Barbera. U službenoj konkurenciji je 18 filmova, među kojima četiri talijanska.

Dok je nekoliko filmskih festivala otkazano, među kojima i onaj u Cannesu, Venecija se odlučila održati Mostru pod cijenu određenih mjera, posebice smanjenog broja prikazanih filmova.

Uz to će termičke kamere biti raspoređene na svim ulazima i svakoj osobi s temperaturom višom od 37,5 stupnjeva bit će zabranjen ulaz. Bit će smanjen broj mjesta u dvoranama kako bi se zadržao razmak između gledatelja, a maske će biti obvezne kada neće biti moguće održavati sigurnosni razmak.

Talijanski film "Lacci" Daniela Luchettija, priča o nevjeri u bračnog para iz Napulja, koji je izvan konkurencije, otvorit će festival koji će se odvijati od 2. do 12. rujna.

Ukupno će 60 dugometražnih filmova biti prikazano u pet različitih kategorija, te 15 kratkometražnih, kao i jedna tv-serija, precizirali su organizatori, a redatelji su iz Meksika, Izraela, Rusija, Irana, Japana i Indije.

Žirijem Mostre koji će dodijeliti Zlatnog lava predsjedat će australska glumica Cate Blanchett, uz koju će biti francuska glumica Ludivine Sagnier, njemački i rumunjski filmaši Christian Petzold i Cristi Puiu, talijanski pisac Nicola Lagioia i britanska i austrijska redateljice Joanna Hogg i Veronika Franz.

Zlatni lav za životno djelo će biti dodijeljen britanskoj glumici Tildi Swinton i honkonškoj redateljici Ann Hui.

Tagovi: Mostra, Filmski festival u Veneciji, Alberto Barbara
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE