GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Miroslav Tadić & Yvette Holzwart nakon sjajnog koncerta predstavili i zajednički album Luka

Miroslav Tadić & Yvette Holzwart nakon sjajnog koncerta predstavili i zajednički album Luka
ALBUM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2021 / 08:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na terasi zagrebačkog kluba Boogaloo danas je i službeno predstavljen album "Luka" Miroslava Tadića & Yvette Holzwarth.

Ovo je njihov prvi zajednički album objavljen u izdanju Croatia Recordsa u ožujku ove godine. Svjetski poznati gitaristički virtuoz Miroslav Tadić i sjajna violinistica Yvette Holzwarth iznimni su glazbenici koji su upravo nakon nekoliko zajedničkih nastupa dogovorili suradnju na albumu.

Zajednički interes dijele i prema tradicionalnoj glazbi istočnoeuropskih naroda tako da ovaj album sadrži deset obrada tradicionalnih pjesama. Tadićeva neiscrpna inspiracija je makedonska narodna glazba, a ovaj album započinje jednom od najpopularnijih i najomiljenijih makedonskih pjesama "Eleno" koji u aranžmanu Yvettine violine i Tadićeve gitare zvuči savršeno. Album sadrži i nekoliko makedonskih kola "Gajdarsko" i "Kucano oro", na "Postupanom oru" temelji se i najavni singl "Happy 13" odsviran u neobičnoj formi 13/8, balade poput "More sokol pie", a niz sjajnih obrada završava s jednom od najpoznatijih međimurskih popevki "Vuprem oči".

"Imali smo devet gotovih pjesama i onda je u naš studio u L.A.-ju došao Rade Šerbedžija i predložio da odsviramo 'Vuprem oči'. Ta pjesma je nekako zaokružila cijeli album i zaista mi je posebna. Zaljubila sam se i u makedonsku glazbu pa iako nisam odrasla na ovim prostorima glazba s ovih prostora mi je tako bliska", rekla je Yvette na predstavljanju albuma.

Ova američka violinistica, pedagoginja i vokalistica već neko vrijeme surađuje s Tadićem, a u tradicionalne pjesme unosi i ponešto od stilova koje je usvojila i na kojima je odrasla.

"Nama je mnogo zanimljivije da već poznate pjesme probamo kombinirati s nečim drugim iz našeg glazbenog iskustva, napraviti veze koje nisu odmah vidljive, ali u nekom trenutku imaju potpunu logiku u tom spajanju. Tako smo i sinoć radili. S Yvette je lako svirati jer ima taj jedan nevjerojatan senzibilitet za glazbu", dodao je Tadić.

U ponovnim koncertima osim ovo dvoje svjetski poznatih glazbenika uživala je sinoć i publika na 7. Zagreb Guitar Festivalu. Fascinantno tiha, upijala je svaki ton koji je dolazio s pozornice. U publici je bio i naš legendarni glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija čiji će gosti na njegovom koncertu na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku 8. srpnja biti upravo Miroslav Tadić & Yvette Holzwarth.


Foto: Kristina Vrdoljak

Tagovi: Miroslav Tadić, Yvette Holzwart, Zagreb Guitar Festival, Croatia Records
PROČITAJ I OVO
Još mjesec dana do jubilarnog izdanja Zagreb Doxa
FESTIVALI
Još mjesec dana do jubilarnog izdanja Zagreb Doxa
ZAGREB - ZagrebDox je prvi put otvorio svoja festivalska vrata 21. veljače 2005. godine filmom Bijeli dijamant velikog Wernera Herzoga.
Preminuo skladatelj Igor Savin
IN MEMORIAM
Preminuo skladatelj Igor Savin
ZAGREB - U 78. godini života preminuo je klavirist, klavijaturist, vibrafonist, skladatelj, aranžer i producent Igor Savin.
Berlinska techno scena uvrštena na UNESCO-ov popis kulturne baštine
PRIZNANJA
Berlinska techno scena uvrštena na UNESCO-ov popis kulturne baštine
BERLIN - Njemačko ministarstvo kulture i vijeće UNESCO-a dodali su berlinsku techno scenu na popis nematerijalne kulturne baštine zemlje i to kao priznanje za doprinos te scene kulturnom identitetu grada.
Nick Cave & The Bad Seeds stižu u Arenu Zagreb
KONCERTI
Nick Cave & The Bad Seeds stižu u Arenu Zagreb
ZAGREB - Nick Cave & The Bad Seeds najavljuju svoju prvu turneju po Velikoj Britaniji i Europi od 2017. s 27. nastupa u 17 zemalja ove jeseni.
Hanna Schygulla primit će nagradu na životno djelo Njemačke filmske akademije
PRIZNANJA
Hanna Schygulla primit će nagradu na životno djelo Njemačke filmske akademije
BERLIN - Njemačka glumica Hanna Schygulla, najpoznatija po svojoj opsežnoj suradnji s pokojnim njemačkim redateljem Rainerom Wernerom Fassbinderom, dobit će nagradu za životno djelo Njemačke filmske akademije na dodjeli Njemačkih filmskih nagrada u svibnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE