GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo odobrilo više od 2,3 milijuna kuna za kulturno-umjetnički amaterizam

Ministarstvo odobrilo više od 2,3 milijuna kuna za kulturno-umjetnički amaterizam
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2021 / 17:51
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo kulture i medija je izdvojilo 2.355.800 kuna za 211 programa kulturno-umjetničkog amaterizma na području glazbe i folklora za 2021., priopćeno je u petak iz Ministarstva.

Ta je sredstva Ministarstvo odobrilo u okviru Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021.

Financijska potraživanja prema Ministarstvu iznosila su 16.214.949,35 kuna (pad od 8,1 posto u odnosu na prošlu godinu), a prijavljeno je 626 programa (pad od 6,7 posto u odnosu na prošlu godinu), dodaje se u priopćenju.

Prijavljeni programi, redom vezani uz glazbene discipline i folklor, predstavljeni su kroz šest potprogramskih djelatnosti.

Kulturno vijeće za kulturno-umjetnički amaterizam razmatralo je i iznosilo stručna mišljenja u skladu s uvjetima Poziva, kriterijima Pravilnika, Smjernicama, Poslovnikom, ocjenom izvršenja dosadašnjih obveza korisnika prema Ministarstvu te epidemiološkim uputama.

Vijeće je zasada razmotrilo sljedeće potprogramske djelatnosti: Nabava nošnji/Nabava instrumenata, Nakladnička djelatnost, Seminari/Radionice i Ostali programi.

Najviše, 1.809.300 kuna odobreno je za 168 programa nabave i obnove fundusa narodnih nošnji/tradicijskih i klasničnih glazbala.

Sukladno epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, potprogramske djelatnosti Festivali/Manifestacije/Smotre i Koncertna gostovanja/Obljetnice, Vijeće će razmatrati kada se stvore epidemiološki uvjeti koji omogućuju i dozvoljavaju njihovu provedbu.

Rezultati Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe kulturno-umjetničkog amaterizma mogu se vidjeti na službenim web stranicama Ministarstva kulture i medija.

Tagovi: Ministarstvo kulture i medija, kulturni-umjetnički amaterizam
PROČITAJ I OVO
Najavljena nova sezona Zagrebačke filharmonije
SEZONA
Najavljena nova sezona Zagrebačke filharmonije
ZAGREB - Nova, 151. koncertna sezona Zagrebačke filharmonije donosi od jeseni, ponovno u svojem domu na pozornici KD Lisinski, bogat i raznolik koncertni program s gostovanjima cijenjenih svjetskih dirigenata, solista i glazbenih prvaka, od ove godine proširen za novi, Bijeli ciklus.
Dimensions festival sa srpnja prebačen na rujan
FESTIVALI
Dimensions festival sa srpnja prebačen na rujan

ZAGREB - Festival elektroničke glazbe Dimensions neće se održati početkom srpnja, kako je ranije bilo najavljeno, nego od 2. do 6. rujna u Garden Resortu u Tisnom.

Moulin Rouge se za posjetitelje otvara u rujnu
OTVORENJE
Moulin Rouge se za posjetitelje otvara u rujnu

PARIZ - Slavni pariški Moulin Rouge ponovno otvara vrata za posjetitelje u rujnu, nakon najduljeg zatvaranja u više od stoljeća, objavljeno je u ponedjeljak.

Fotografski natječaj u povodu 83. obljetnice rođenja Arsena Dedića
FOTOGRAFIJA
Fotografski natječaj u povodu 83. obljetnice rođenja Arsena Dedića
ŠIBENIK - Udruga "KOLEKTIV4B" iz Šibenika pokrenula je fotografski natječaj pod nazivom "Djevojka iz moga kraja" u povodu obilježavanja 83. obljetnice rođenja istaknutoga hrvatskog skladatelja, književnika, pjesnika i kantautora Arsena Dedića, a rok za prijavu je 20. lipnja.
UNESCO: Muzeji će i u ovoj godini biti u gubitku
PREDVIĐANJA
UNESCO: Muzeji će i u ovoj godini biti u gubitku
ZAGREB - U ažuriranoj verziji izvješća o utjecaju krize prouzrokovane pandemijom koronavirusa UNESCO predviđa da će, s obzirom na pad u međunarodnom turizmu, statistike posjećenosti i prihoda muzeja u 2021. ostati na prošlogodišnjoj razini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE