GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo objavilo natječaj za najbolje knjižare u Hrvatskoj

Ministarstvo objavilo natječaj za najbolje knjižare u Hrvatskoj
NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2021 / 12:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo kulture i medija u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara HGK, prvi put u Godini čitanja raspisuje Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama, kako bi pružilo podršku knjižarskoj mreži cijele Hrvatske, izvijestilo je MKM.

"Knjižare su oduvijek bile ključna mjesta kulture, svojevrsni mali kulturni centri, okupljališta ljubitelja knjiga. Vrednovanjem i isticanjem najboljih knjižara, kako samostalnih, tako i onih u sklopu knjižarskih lanaca te antikvarijata, želimo im pomoći da se održe i razviju nove prakse kako bi privukle čitateljsku publiku", ističe Ministarstvo u priopćenju.

Ovim pozivom Ministarstvo želi u ovoj 2021. Godini čitanja osigurati veću vidljivost knjige i književnosti te najavljuje da će nastavkom njegova redovnog provođenja svake godine pozornost javnosti skrenuti prema knjižarama.

Prijaviti se mogu sve knjižare, bez obzira na to jesu li samostalne, vezane uz pojedinog nakladnika ili u okviru knjižarskog lanca. Svaka se knjižara prijavljuje posebno putem sustava ePrijavnica Ministarstva kulture i medija.

Vrednovanje će se odvijati u dva kruga: internetskim glasanjem publike putem mrežne stranice Godine čitanja na kojoj će se, nakon prijave objaviti popis svih prijavljenih knjižara s poveznicama na njihove profile i mrežne stranice, te po mišljenju povjerenstva sastavljenog od relevantnih stručnjaka i kulturnih djelatnika koji će tijekom šest mjeseci obići sve prijavljene knjižare.

Povjerenstvo će knjižare ocjenjivati na temelju tri kriterija - ponude, poslovanja i programa razvoja publike.

Kada završi ocjenjivanje, izradit će se rang-lista najbolje ocijenjenih i po glasovima publike i po mišljenju povjerenstva, a na temelju tog prijedloga ministrica će donijeti odluku o dodjeli nagrada.

Novčane nagrade dodijelit će se u tri kategorije - za najbolju samostalnu knjižaru, za najbolji antikvarijat te za najbolju knjižaru u okviru knjižarskog lanca.

Za svaku će se kategoriju dodijeliti prva (30.000 kn), druga (20.000 kn) i treća (10.000 kn) nagrada knjižarama i antikvarijatima izvan grada Zagreba te po jedna nagrada u svakoj kategoriji najboljim knjižarama i antikvarijatima u gradu Zagrebu u pojedinačnom iznosu od 20.000 kn.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od objave na mrežnim stranicama https://min-kulture.gov.hr/

Tagovi: Ministarstvo kulture i medija u suradnji sa Zajednica nakladnika i knjižara HGK, najbolje knjižare u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Dani jazza Damira Kukuruzovića 4. do 10. srpnja
JAZZ
Dani jazza Damira Kukuruzovića 4. do 10. srpnja
SISAK - Tradicionalni Siscia Open Jazz & Blues Festival ove će godine od 4. do 10 srpnja biti nastavljen pod imenom Dani jazza Damira Kukuruzovića, uglednog jazz gitarista, najzaslužnijeg za upisivanje Siska u glazbenu kartu Europe, koji je umro potkraj prošle godine.
Motovun Film Festival nagrađuje Alfija Kabilja za 50 godina rada na filmu
NAGRADE
Motovun Film Festival nagrađuje Alfija Kabilja za 50 godina rada na filmu
ZAGREB - Neka cijeli ovaj svijet zove se bajka, zelena i mirisna, cvjetna sva i nevina livada iz sna... Nebrojeno puta čuli smo ove vjerojatno najpoznatije stihove Alfija Kabilja iz mjuzikla Jalta, Jalta. No, oni su doista djelić u fascinantnoj karijeri ovog skladatelja, dirigenta, aranžera, pijanista, tekstopisca, libretista i producenta.
Preminuo glazbeni pedagog, violist i diplomat prof. Zlatko Stahuljak
IN MEMORIAM
Preminuo glazbeni pedagog, violist i diplomat prof. Zlatko Stahuljak
ZAGREB - Istaknuti hrvatski glazbeni pedagog, violist, glazbeni pisac i diplomat prof. Zlatko Stahuljak umro je u nedjelju u Zagrebu u 88. godini života.
Rift Apart 3D mural ispred zagrebačkog MSU-a prebacit će vas u drugu dimenziju
MURAL
Rift Apart 3D mural ispred zagrebačkog MSU-a prebacit će vas u drugu dimenziju
ZAGREB - Povodom izlaska PlayStation 5 ekskluzive Ratchet & Clank: Rift Apart, Zagreb je postao bogatiji za još jedno novo umjetničko djelo. Filip Mrvelj, poznati 3D grafiter i autor najvećeg 3D crteža u Hrvatskoj, izradio je 3D mural koji će vas na prvi pogled prebaciti u drugu dimenziju.
Akvarel Vasilija Kandinskog prodan za više od milijun eura
DRAŽBA
Akvarel Vasilija Kandinskog prodan za više od milijun eura
MUENCHEN - Više od 70 godina kako nije bila dostupna javnosti, slika "Gebogene Spitze" ruskog umjetnika Vasilija Kandinskog prodana je na dražbi u Muenchenu za svotu daleko veću od procijenjene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE