GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Međunarodni online skup u povodu novog romana Elene Ferrante

Međunarodni online skup u povodu novog romana Elene Ferrante
SKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.06.2020 / 11:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U povodu izlaska romana "Lažljivi život odraslih" talijanske spisateljice Elene Ferrante, u utorak, 23. lipnja, održat će se online međunarodni skup na kojemu su pozvani sudjelovati i hrvatski fanovi autorice popularne tetralogije "Genijalna prijateljica".

Hrvatski prijevod novog romana Elene Ferrante "Lažljivi život odraslih", kao i u ostalim zemljama, bit će objavljen 1. rujna ove godine. Knjigu će u Hrvatskoj objaviti izdavačka kuća Profil, hrvatski izdavač djela Elene Ferrante, koji poziva sve fanove te svjetski proslavljene spisateljice da se večeras u 22 sata po hrvatskom vremenu pridruže tisućama čitatelja iz cijeloga svijeta na međunarodnom online skupu.

Skup organizira američki nakladnik Europa Editions, a na njemu će o Ferrante, čije su knjige prevedene na 45 jezika, govoriti stručnjaci za njezin opus, novinari, kritičari, pisci, urednici i prevoditelji iz SAD-a i 11 drugih zemalja (Nizozemske, Španjolske, Velike Britanije, Njemačke, Italije, Norveške, Danske, Švedske, Australije, Novog Zelanda i Hrvatske).

Tom prigodom čitat će se i odlomci iz knjige "Lažljivi život odraslih" na osam jezika, među kojima je i hrvatski, što je velika čast za našu zemlju i izdavača. Hrvatsku će na skupu predstavljati urednica Adriana Piteša i Ana Badurina, koja je na hrvatski prevela romane Elene Ferrante.

Registracija za ovaj događaj je besplatna, a registrirati se može na poveznici: https://www.eventbrite.com/e/our-brilliant-friendsafter-lunch-book-club-tickets-104692616434?aff=erelexpmlt.

Svi koji to žele mogu uplatiti i donaciju, u minimalnom iznosu od 5 dolara, a sav prihod od donacija namijenjen je fondu PEN America Writers' Emergency Fund, za pomoć piscima, scenaristima, prevoditeljima i novinarima koji trpe posljedice epidemije covid-19.

Ellena Ferante jedna je od najpopularnijih pisaca posljednjeg desetljeća. Samo u Hrvatskoj njezini su romani prodani u više od 40 tisuća primjeraka te su tako postali neki od najvećih hitova.

Najpopularnija video streaming platforma Netflix nedavno je najavila da će u suradnji s talijanskom produkcijskom kućom Fandango snimiti seriju prema knjizi "Lažljivi život odraslih". Fandango je jedan od producenta serije "Genijalna prijateljica" koja je snimljena prema tetralogiji iste autorice, a koja se već prikazuje na HBO-u.

Tagovi: Elena Ferrante, Lažljivi život odraslih, Adriana Piteša, Ana Badurina
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE