GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Matanićevo Područje bez signala najbolje regionalno TV ostvarenje, Mikkelsenu Srce Sarajeva

Matanićevo Područje bez signala najbolje regionalno TV ostvarenje, Mikkelsenu Srce Sarajeva
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.08.2022 / 07:55
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Hrvatska dramska serija “Područje bez signala” proglašena je u nedjelju najboljim regionalnim televizijskim ostvarenjem i nagrađena je Srcem Sarajeva koje se dodjeljuje u okviru natjecateljskog programa 28. Sarajevo Film Festivala.

“Područje bez signala” zapravo je apsolutni pobjednik u konkurenciji u kojoj je bilo nominirano šest dramskih serija iz država bivše Jugoslavije jer je Dalibor Matanić dobio nagradu za najbolju režiju dok su nagradu za najbolji scenarij za epizodu u ovoj seriji dobili Hana Jušić, Jelena Paljan i Milan Živković.

Sarajevski glumac Izudin Bajrović je za ulogu u “Području bez signala” proglašen najboljim regionalnim glumcem dok je Lana Barić dobila nagradu za najbolju epizodnu ulogu koju je ostvarila u ovoj hrvatskoj seriji.

Druga po broju nagrada je srbijanska serija “Kljun” za koju je Ivana Vuković dobila nagradu za najbolju glumicu a Stefan Vukić za glumačku zvijezdu u usponu

U uži izbor za nagrade Srca Sarajeva ove su godine ušle i hrvatska dramska serija “Šutnja” te “Mrkomir I” u kategoriji komedija.

O dobitnicima nagrada odlučivao je strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regije.

U nedjelju navečer uručeno je i Počasno srce Sarajeva danskom glumcu Madsu Mikkelsenu za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, a priznanje mu je uručio osnivač Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Nakon uručenja priznanja prikazan je film “Lov” redatelja Thomasa Vinterberga, u kojemu Mikkelsen igra glavnu ulogu.

Tagovi: Područje bez signala, Dalibor Matanić, Izudin Bajrović, Mats Mikkelsen, Sarajevo Film Festival, Ivana Vuković, Strefan Vukić
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE