GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marina Abramović: Pandemija nije promijenila moj način života

Marina Abramović: Pandemija nije promijenila moj način života
RADI U IZOLACIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2020 / 19:49
Autor: SEEbiz
BEČ - Svjetski poznata konceptualna umjetnica Marina Abramović doba izolacije provodi u Austriji i čeka da se obnovi avio-promet kako bi se vratila kući u New York, a za potcast portala Art Newspaper kaže da pandemija ni najmanje nije poremetila njen život.

Premijera "Sedam smrti Marije Callas", koju je Abramović režirala u Munchenu, odgođena je za rujan, dok je velika retrospektivna izložba o njenom radu u Kraljevskoj akademiji u Londonu otkazana i pomaknuta za sljedeću godinu.

Abramović je istakla da živi kao nomad koji putuje iz grada u grad.

"Svaka hotelska soba je moj novi dan, a moje tijelo je jedino mjesto s kojim se poistovećujem. I kada je sve u redu, radim u izolaciji. Ova pandemija je samo promenila moju komunikaciju s ljudima, a nikako moj način života. Sada je prilika da šaljemo telepatske poruke prijateljima", kazala je Abramović.

Ona je podsjetila na vrijeme Drugog svjetskog rata, kada su svi slikali užase, dok je Henri Matisse slikao cvijeće.

"To je bila odlična reakcija na sve te užase. Nije stvar u tome da klonemo duhom i prebrojavamo koliko je ljudi umrlo širom svijeta, sada je pitanje kako podići ljudski duh", konstatirala je Abramović.

Prema njenim riječima, tržište više neće biti dominantno u sferi umjetnosti u doba ekonomske krize, koja će uslijediti nakon suzbijanja pandemije u cijelom svijetu.

Tagovi: Marina Abramović, konceptualna umjetnost, umjetnost
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE