GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lovci na snove najbolja prestava Malog Marulića

Lovci na snove najbolja prestava Malog Marulića
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.10.2021 / 08:17
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Dodjelom nagrada u subotu je u Splitu završen 14. festival Mali Marulić, a stručni je žiri najboljom predstavom proglasio 'Lovce na snove' u režiji Morane Dolenc i produkciji Lutkarske organizacije - LOFT, priopćili su organizatori festivala.

Predstavu odlikuje dojmljivi vizualni identitet, zanimljivo oblikovanje zvuka i precizan scenski pokret, obrazložio je stručni žiri. Ta predstava, kako je istaknuto, primjer je sinergije redateljskog koncepta, glumačke igre i svih drugih elemenata predstave, koji podiže ljestvicu kazališta za djecu i mlade, potičući djecu da zavole svoje snove - jer prihvatiti i zavoljeti svoje snove znači voljeti sebe onakvim kakav jesi.

Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Morani Dolenc za režiju predstave “Lovci na snove”, a u obrazloženju je naglašeno kako se radi o vrlo bogatoj i maštovitoj režiji koja na fascinantan način odražava i potiče gledateljsku pažnju.

"Bazirajući se gotovo u potpunosti na pokretu, uz minimum teksta, Dolenc svoje gledatelje odvodi na noćno, snovito putovanje u kojem svaki pokret ima svoje mjesto i svoje značenje, a njihov zbroj podsjeća nas na važnost mašte i snova, maštanja i sanjanja", navodi se u obrazloženju.

Nagrada za najbolji tekst pripala je Nini Mitrović za tekst „Flekavac“ izveden u režiji Renate Carole Gatice i produkciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Autorica teksta u vještom spoju realnosti dječaka „Flekavca“ i svijeta mašte „Letećeg Milivoja“ stvara savršen predložak za dinamičnu i poučnu scensku igru o odrastanju, obrazložio je stručni žiri.

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje - dodijeljena je Ani Mariji Veselčić za ulogu Miške Sol u predstavi “Miš u Toću” redatelja Ivana Plazibata, u produkciji Gradskog kazališta lutaka Split.

Kako je obrazloženo, Ana Marija Veselčić u ovoj je predstavi ostvarila predivnu ulogu iz koje se jasno razabiru njena glumačka predanost i vještina.

Nagrada za kolektivnu glumačku igru pripala je ansamblu predstave “Adriatico” redatelja Siniše Novkovića, u koprodukciji Talijanske drame HNK Ivana Pl. Zajca iz Rijeke i Gradskog kazališta mladih Split.

Dinamični glumački trojac (Serena Ferraiuolo, Giuseppe Nicodemo i Andrea Tich) ostvario je, kako je obrazloženo, rijetku viđenu količinu glumačke sinergije igrajući čitav niz različitih likova širokom paletom izvođačke ekspresivnosti.

Nagrada Zdenka Mišura za najveći kazališni izazov - dodijeljena je autorsko-skladateljskom tandemu Ivana Đula i Luka Vrbanić, autorima pjesama i originalne glazbe za predstavu “Flekavac” redateljice Renate Carola Gatica, u produkciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Široki glazbeni raspon žanrova, od hip hopa do hard rocka, koje je nagrađeni tandem koristio kao soundtrack ove zanimljive predstave o odrastanju, sasvim je pogodio duh vremena i senzibilitet mlade publike odmaknuvši se od uobičajenih klišeiziranih glazbenih rješenja predstava za djecu, obrazložio je žiri.

Tagovi: Lovci na snove, Mali Marulić, Ana Marija Veselčić, Morana Dolenc, Nina Mitrović
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE