GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lauba ponovno otvorena

Lauba ponovno otvorena
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2020 / 20:17
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Lauba - Kuća za ljude i umjetnost otvorila se u utorak ponovno za posjetitelje i nastavlja s izložbom "Klizanje u nepoznato" Ivana Marušića Klifa, koja je u ožujku bila otvorena, no ubrzo potom i zatvorena zbog proglašenja pandemije koronavirusa.

Taj zagrebački multimedijalni umjetnik na izložbi u Laubi predstavlja instalaciju koju je, kao hrvatski predstavnik, izložio na prošlogodišnjem Praškom kvadrijenalu scenografije i scenskog prostora te osvojio nagradu za izvedbeni dizajn.

U kustoskoj koncepciji Marka Goluba i Maše Milovac predstavljaju se autorove suradnje s kolegama umjetnicima, Anom Hušman, Zlatkom Burićem Kićom, Damirom Bartolom Indošom, Tanjom Vrvilo i Brankom Brezovcem.

Većinom je riječ o njegovom radu u području kazališnih izvedbi u proteklih nekoliko godina, transformacijama prostornih i vremenskih okvira scenskog prostora primjenom slojeva digitalnih i analognih slika.

"Klifa ne zanima stvaranje bešavne kazališne iluzije u kojoj jedan prostor imitira neki drugi, nego prostor čini aktivnim sudionikom izvedbe, oblikujući ga kao vibrantnu, kinetičku ekstenziju tijela i radnji izvođača", ističe se u najavi izložbe.

Kako se objašnjava, umjetnik koristeći statične i pokretne videoprojekcije, osciloskope kontrolirane vlastitim softverom i niz drugih tehnika, pretvara scenski prostor u nešto poput glazbenog instrumenta i u kazališnom kontekstu aktivan je član kreativnih kolektiva, a ne samo scenograf.

Ivan Marušić Klif (1969.) multimedijalni umjetnik, glazbenik, scenograf, tonski snimatelj i producent, diplomirao je 1995. na Visokoj školi za oblikovanje zvuka u Amsterdamu. Radi s novim medijima, videom, svjetlom, zvukom i glazbom, izlaže svjetlosne, kinetičke, interaktivne i audiovizualne instalacije, u kojima koristi i nove digitalne tehnologije i zastarjele analogne uređaje.

Surađuje s umjetnicima u području likovne umjetnosti, kazališta, glazbe, televizije i eksperimentalnog filma. Svoj je rad predstavljao u brojnim uglednim institucijama i na manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu, te je za njega višestruko nagrađivan.

Izložba je izvorno nastala u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva i Ministarstva kulture, a bit će otvorena do 5. svibnja.

Tagovi: Lauba, Lauba - Kuća za ljude i umjetnost, Ivan Marušić Klif, Zlatko Burić Kić, Branko Brezovec, Ana Hušman, Tanja Vrvilo
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE