GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lauba ponovno otvorena

Lauba ponovno otvorena
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2020 / 20:17
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Lauba - Kuća za ljude i umjetnost otvorila se u utorak ponovno za posjetitelje i nastavlja s izložbom "Klizanje u nepoznato" Ivana Marušića Klifa, koja je u ožujku bila otvorena, no ubrzo potom i zatvorena zbog proglašenja pandemije koronavirusa.

Taj zagrebački multimedijalni umjetnik na izložbi u Laubi predstavlja instalaciju koju je, kao hrvatski predstavnik, izložio na prošlogodišnjem Praškom kvadrijenalu scenografije i scenskog prostora te osvojio nagradu za izvedbeni dizajn.

U kustoskoj koncepciji Marka Goluba i Maše Milovac predstavljaju se autorove suradnje s kolegama umjetnicima, Anom Hušman, Zlatkom Burićem Kićom, Damirom Bartolom Indošom, Tanjom Vrvilo i Brankom Brezovcem.

Većinom je riječ o njegovom radu u području kazališnih izvedbi u proteklih nekoliko godina, transformacijama prostornih i vremenskih okvira scenskog prostora primjenom slojeva digitalnih i analognih slika.

"Klifa ne zanima stvaranje bešavne kazališne iluzije u kojoj jedan prostor imitira neki drugi, nego prostor čini aktivnim sudionikom izvedbe, oblikujući ga kao vibrantnu, kinetičku ekstenziju tijela i radnji izvođača", ističe se u najavi izložbe.

Kako se objašnjava, umjetnik koristeći statične i pokretne videoprojekcije, osciloskope kontrolirane vlastitim softverom i niz drugih tehnika, pretvara scenski prostor u nešto poput glazbenog instrumenta i u kazališnom kontekstu aktivan je član kreativnih kolektiva, a ne samo scenograf.

Ivan Marušić Klif (1969.) multimedijalni umjetnik, glazbenik, scenograf, tonski snimatelj i producent, diplomirao je 1995. na Visokoj školi za oblikovanje zvuka u Amsterdamu. Radi s novim medijima, videom, svjetlom, zvukom i glazbom, izlaže svjetlosne, kinetičke, interaktivne i audiovizualne instalacije, u kojima koristi i nove digitalne tehnologije i zastarjele analogne uređaje.

Surađuje s umjetnicima u području likovne umjetnosti, kazališta, glazbe, televizije i eksperimentalnog filma. Svoj je rad predstavljao u brojnim uglednim institucijama i na manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu, te je za njega višestruko nagrađivan.

Izložba je izvorno nastala u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva i Ministarstva kulture, a bit će otvorena do 5. svibnja.

Tagovi: Lauba, Lauba - Kuća za ljude i umjetnost, Ivan Marušić Klif, Zlatko Burić Kić, Branko Brezovec, Ana Hušman, Tanja Vrvilo
PROČITAJ I OVO
Toni Montano pronađen mrtav
IN MEMORIAM
Toni Montano pronađen mrtav
BEOGRAD - Srbijanski roker Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je u srijedu u 63. godini.
Mladi umjetnici svojim radovima zauzeli poslovne prostore diljem Zagreba
SALON MLADIH
Mladi umjetnici svojim radovima zauzeli poslovne prostore diljem Zagreba
ZAGREB - Izložbeni program 37. salona mladih u Zagrebu nastavlja se malim festivalom suvremene umjetnosti u poslovnim prostorima – Takeover kojeg organizira Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, u okviru EU projekta CreART 3.0.
Goran Marković odselio u Trst
UMETNIK I POLITIKA
Goran Marković odselio u Trst
BEOGRAD - Jedan od najvećih srpskih umetnika i intelektualaca Goran Marković već neko vreme živi u Trstu, popularnom italijanskom gradu na Jadranskom moru.
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
BOGATSTVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
LONDON - Paul McCartney, koji je svoju glazbenu karijeru započeo s Beatlesima, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, prema listi bogataša Sunday Timesa.
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu
NAPAD
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu

NEW YORK - Holivudska zvijezda Steve Buscemi prošlog je tjedna u srijedu šetao ulicama New Yorka kada ga je prolaznik iznenada udario šakom u lice.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE