GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lana Janjanin nova umjetnička ravnateljica festivala Jazz.hr

Lana Janjanin nova umjetnička ravnateljica festivala Jazz.hr
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2021 / 11:48
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Mlada zagrebačka jazz skladateljica, pijanistica i pjevačica Lana Janjanin nova je umjetnička ravnateljica festivala Jazz.hr, jazz projekata Hrvatskog društva skladatelja.

Lana Janjanin piše tekstove, sklada i aranžira glazbu za vlastiti jazz sastav s kojim redovito nastupa na međunarodnim pozornicama, kao i za klasične i jazz orkestre, kojima i dirigira. Tijekom bogate karijere surađivala je s brojnim renomiranim glazbenim imenima i orkestrima, a svjetske pozornice je osvojila kao solo izvođačica, ali i dio jazz sastava.

Diplomski studij klasične kompozicije završila je 2010. godine na glazbenoj akademiji Universtät für Musik und darstellende Kunst Wien, da bi 2013. završila studij medijske kompozicije te stekla titulu magistre s 23 godine, kao najmlađa u klasi.

Debitantski album autorske glazbe pod nazivom "A Minute of Love" objavila je krajem 2018. godine, a iste godine objavljen je i dvostruki album "Miracles" u suradnji s Dinom Rizvić i Jazz orkestrom HRT-a. Godinu kasnije bila je nominirana i za glazbenu nagradu Porin u kategoriji "Novi izvođač godine".

Vodstvo jazz projekata Hrvatskog društva skladatelja preuzela je nakon mandata legende hrvatske jazz scene, Davora Hrvoja, s kojim je i sama surađivala na brojnim projektima.

Kako se ističe u priopćenju, na čelu festivala Jazz.hr osnovni cilj 31-godišnjoj skladateljici bit će privući raznoliku publiku te pokazati da jazz može biti moderan i pristupačan, a u isto vrijeme se može boriti za ozbiljniji pristup jazz glazbi.

"Vodim svoje projekte i znam kako je biti i menadžer, a ne samo umjetnik. Imam dosta toga za učiti o vođenju festivala, no vjerujem da će mi za početak glavna misao vodilja biti moje iskustvo i saznanje o tome što je ključno za hrvatski jazz, te ću nastojati cijeli koncept festivala (pre)usmjeriti upravo prema tim prioritetima. U širem smislu, cilj mi je okupiti jazz scenu, ujediniti je i osnažiti osjećaj i djelovanje kolektiva, a smatram da je HDS kao krovna udruga svih hrvatskih skladatelja, pa tako i onih jazz glazbe, idealna platforma za to", rekla je Janjanin.

Jesenski festival Jazz.hr održat će se krajem rujna i početkom listopada.

Tagovi: Lana Janjanin, Jazz.hr, Universtät für Musik und darstellende, Kunst Wien
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE