GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lakestock: Eksplozija pozitivne energije na Bundeku (VIDEO)

Lakestock: Eksplozija pozitivne energije na Bundeku (VIDEO)
SPEKTAKL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2021 / 18:33
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Snimanje spota za pjesmu (Za ljubav) "Treba imat dušu" Brune Langera i njegova Atomskog skloništa na zagrebačkom je Bundeku okupilo jučer ekipu iz branše koja je posljednjih godinu dana potpuno utihnula - glazbenike.

Toliko hrvatskih muzičara na jednome mjestu gotovo se i ne pamti. Već od 6.30 ujutro bilo je fascinantno gledati kako deseci bubnjara iz svojih automobila na pozornicu, smještenu na jezeru, iznose svoje instrumente, a sat vremena poslije počeli su pristizati gitaristi i basisti kako bi spojili u struju svoja pojačala i pripremili se za svirku. Na kraju su stigli i vokali koji su jedini mogli komotno ušetati na "mjesto zločina".

Povod ovom glazbenom druženju je Zlatni Studio i "Lakestock", glazbeni broj koji je osmišljen da začini dodjelu najveće medijske nagrade koja će se četvrtu godinu zaredom održati u izravnom prijenosu, u HTV-ovu studiju "Anton Marti" na Prisavlju. Muzičari su se ovoj svirci, pod strogim propisima koje je odredilo Zavod za javno zdravstvo, veselili poput djece. Nakon dugo vremena ponovno su se vidjeli, razgovarali, šalili, svirali...

Jer, njihova je najveća snaga u instrumentima, a upravo je "Treba imat dušu" ritam koji se nekako nametnuo za vrijeme u kojem smo se našli. Čarobna atmosfera na Bundeku nikoga nije ostavila ravnodušnim - 50 bubnjara, 50 gitarista, 50 basista i 50 vokala pokazali su impresivnu sliku u reportažnim kolima HRT-a, predvođeni redateljem Ivanom Miladinovom i njegovim timom, piše Jutarnji list.

Zbog moći glazbe i profesionalnosti sinkronizirano su djelovali kao jedan pa je bilo lijepo čuti riječi Adila Džankovića Džankija iz produkcije HTV-a kako je snimanje ovog spota nešto prekrasno, nešto što vraća u život.

- Moram priznati da je nakon svega lošeg što smo svi zajedno proživljavali, ova akcija nešto što me konačno budi. Prekrasan je dan, a moć događaja sigurno je jedan od onih momenata koji vam daje entuzijazam u poslu. Osjećam odličnu "vibru" i veselim se danu pred nama - rekao je asistent redatelja Džanković, a s njim se složila brojna ekipa iz tehnike koja je bila odlično raspoložena.

Slično je razmišljao i glazbenik Ante Gelo, gitarist i glazbeni producent koji je na ovaj jedinstveni način osmislio tu priču, pa je s guštom rano ujutro dočekao na Bundeku svoje kolege i prijatelje kako bi ovaj orkestar djelovao kao jedan. - Ma, fantastično se osjećam - rekao je neposredno prije nego što su instrumenti zasvirali.

- Reakcija je jedinstvena. Pa, nismo svirali godinu dana i ovo nam je nevjerojatan impuls pozitivne energije, poticaj da preživimo ovo vrijeme i nađemo veselje u našem prijateljstvu i međusobnoj solidarnosti. Stigli su nam prijatelji i kolege glazbenici iz cijele Hrvatske, iz Dubrovnika, Pule, Splita, Osijeka, Rijeke, Požege, Županje, Karlovca, Bjelovara... Divan je odaziv. Ima tu ozbiljnih faca, strahovitih glazbenika svih generacija, ljudi koji su tijekom karijere snimali i odsvirali neke velike pjesme, pjesme koje svi volimo i koje nam svima puno znače - ispričao je Gelo.

Šaroliko društvo, koje se smjestilo na pozornici na jezeru Bundek, kao da ništa nije željelo prepustiti slučaju. To jedinstvo uveseljavala je i odjeća glazbenika odabrana za ovaj događaj.

Različite marke, ali i boje instrumenata, majica, jakni i natpisa na njima su dominirale, sve kako bi sliku i kadrove učinili što upečatljivima. Razmjenjivala su se iskustva, smijeh je odzvanjao parkom preko puta Save, a sve to s distancom i velikim zanimanjem promatrali su slučajni prolaznici koji su se tamo zatekli.

Ivica Vlašić, prepun iskustva što se tiče produkcije i prijenosa raznih događaja koje su tijekom godina snimali na Hrvatskoj televiziji, također je bio iznimno zadovoljan.

- Sve je prekrasno i, ono što je najbitnije, ide po planu. Bez stresa i nervoze. Moram reći da je čar i u tome što je ovo potpuno nova pozicija, nikad nismo snimali na ovoj lokaciji. Veliki je plus što je naša ekipa odlično uigrana i tu nema nikakvih problema. Oni i inače rade velike projekte, spomenut ću samo neke poput zabavnog showa "The Voice Hrvatska" i "A strane". Svi su jako dobre volje, a tome pridonosi i činjenica da dugo nismo izašli van, na teren. Inače puno radimo s glazbenicima, ali nikad se nije dogodilo da je toliko glazbenika na jednome mjestu. To šarenilo izgleda savršeno, puno mladih ljudi, ali i onih koji imaju brojne utakmice u nogama, stopilo se kako bi pokazali što sve mogu zajedno - rekao je producent Vlašić te napomenuo da je jezero Bundek doživio na jedan posve nov način i da bi upravo na tom mjestu trebalo raditi više raznovrsnih svirki i koncerata.

Svi glazbenici koji su stigli na Bundek potpuno su se oduševili jer dugo zbog korone nisu imali instrumente u rukama, a zajedničko je druženje, spominju uglas, neprocjenjivo. Legendarni gitarist Damir Lipošek Keks iz Prljavog kazališta kazao je kako je "Treba imat dušu" odličan izbor pjesme za ovaj broj glazbenika koji se okupio.

- Ovo je poruka i za sve one strukture koje odlučuju o našoj sudbini. Možda je vrijeme da razmisle u kojoj smo mi poziciji. A što se tiče prijatelja i kolega, jako mi je drago što smo se našli na istome mjestu jer se dugo nismo vidjeli. A ako pitate o čemu razgovaramo, moram otkriti da su nam prve teme bile koliko je tko natukao kilograma, koliko je netko ostario i dobio pokoju sijedu više. Uglavnom, prava rock'n'roll spika. Ozračje je fenomenalno, mrvicu nam je u početku bilo hladno za ruke, ali kako su prolazili sati i ta je nelagoda prošla - ispričao nam je Keks.

Bubnjari su napravili kreativnu buku, a Jan Ivelić Pele, poznati splitski drumer, kazao je da mu nije bio nikakav problem potegnuti iz Splita kako bi se barem na nekoliko sati družio s ekipom i osjetio čar dobrog ritma.

- Strahovita je to energija - zaključio je Ivelić dok je Marko Lazarić, također poznati bubnjar koji je svirao u bendovima gotovo svih značajnijih domaćih zvijezda, dodao kako je oduševljen ovom inicijativom jer se takvo što u Hrvatskoj nikada nije dogodilo. - Nisam mogao dočekati da svi zajedno zabučimo, za Zagreb, za cijelu Hrvatsku - poručio je Lazarić.

Pravo oduševljenje izazvao je dolazak na Bundek Brune Langera, šefa Atomskog skloništa i autora legendarne pjesme "Treba imat dušu", a uspio je stići unatoč nezgodi koju je imao u svojoj Puli u 5 sati ujutro. Naime, kada je kretao prema Zagrebu, shvatio je da mu je netko probušio gumu. No, taj incident Langera nije ni najmanje oneraspoložio jer je brzom intervencijom stvar bila riješena.

- Ništa me nije moglo spriječiti jer sam silno želio biti tu, s mojim prijateljima i asovima domaće glazbene scene. Kada ste me obavijestili da će se snimati moja pjesma, imao sam osjećaj da sanjam. Čak sam bio više iznenađen nego 1993. kada je moj singl "Kineski bicikl" ušao u top 100 na američkom tržištu - otkriva Langer koji se prisjetio i kako je nastala pjesma "Treba imat dušu" kojom se "prizivaju duhovi".

Samo dva dana prije nego što je Atomsko sklonište putovalo u London, u legendarni Jam studio gdje je bend 1982. snimao album, napisao sam tu pjesmu. Ono što će zauvijek biti zabilježeno vezano uz moj bend, ostat će u glazbenoj povijesti, jest da ju je producirao John Etchells, čovjek koji je snimao sve albume grupe Queen - ispričao je legendarni pulski glazbenik.

A od uzbuđenja što je na zagrebačkom jezeru sreo puno starih prijatelja, govori, trebat će mu dani da mu se slegnu svi dojmovi.

- Za rock'n'roll treba imat dušu, a oni su upravo to pokazali - zaključio je Langer čijem bendu i dalje, unatoč više desetljeća provedenih na sceni, ni najmanje ne fali entuzijazma pa su tako prije koronakrize i dalje svirali 50 koncerta u godini.

"Direktor" ovog spektakla, točnije redatelj kako ovog spota na Bundeku tako i same dodjele Zlatnog Studija, Ivan Miladinov, kaže kako su očekivali dobru atmosferu, ali ih je sve iznenadila toliko dobra energija.

Tagovi: Lakestock, Ante Gelo, Bruno Langer, Atomsko sklonište, Damir Lipošek Keks, Ivica Vlašić
PROČITAJ I OVO
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE