GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Laibach objavio specijalno reizdanje debitantskog albuma

Laibach objavio specijalno reizdanje debitantskog albuma
REIZDANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2020 / 19:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Novo izdanje objavljeno je kao vinil i CD kutija, a vlasnici jednog ili drugog kompleta također imaju pristup digitalnoj verziji svih pjesama na webu. CD izdanje sadrži tri nosača zvuka, a vinilna kutija dva dvostruka i jedan vinilni album. Riječ je naime o proširenom izdanju koje zapravo kombinira tri albuma, "Laibach", "Revisited" i "Underground"

Laibach, koji ove godine obilježava četvrto desetljeće djelovanja, objavio je specijalno izdanje svog debitantskog albuma "Laibach". Riječ je o albumu koji je prvotno objavljen 1985. (Škuc / R.o.p.o.t.), u to vrijeme u cenzuriranom formatu i bez imena grupe.

Novo izdanje objavljeno je kao vinil i CD kutija, a vlasnici jednog ili drugog kompleta također imaju pristup digitalnoj verziji svih pjesama na webu. CD izdanje sadrži tri nosača zvuka, a vinilna kutija dva dvostruka i jedan vinilni album. Dakle, ovo je prošireno izdanje koje zapravo kombinira tri albuma, "Laibach", "Revisited" i "Underground".

Dok album "Laibach" sadrži 15 izvornih pjesama benda iz razdoblja od 1982. do 1985, "Revisited" sadrži 12 pjesama, od kojih je deset prerada pjesama iz prve polovice 80-ih, a među njima su i dvije live numere, izvedene u suradnji sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenija i Lvovskom filharmonijom. Treći album, pod nazivom "Underground", sadrži jedan od tri koncerta koje je Laibach izveo 2012. u rudniku Velenje, dvjesto metara pod zemljom. Taj materijal predstavljaju rane pjesme s početka rada benda, a koncerte je snimio danas pokojni legendarni tonski majstor Boško Bursać, kojem je Laibach i posvetio ovaj album. Još pet pjesama iz tog ranog razdoblja dostupno je na internet stranicama benda.

Laibach Revisited projekt objavljen je u ograničenoj nakladi, a u kutiji se može naći i posebna numerirana metalna značka s originalnim Laibach simbolom s početka 80-ih. Dio izdanja je i popratna knjižica sa svim informacijama i uvodnim tekstom urednika prvog izdanja albuma Igora Vidmara te knjiga koja donosi esej Marcela Stefančića Jr., kao i kratki epilog prvog slovenskog predsjednika Milana Kučana. Tu je i dvostruki plakat s portretima članova Laibacha i njihovih mnogobrojnih suradnika. Izdavač broja je Društvo za retroavantgardu.

Inače, iako je godina gotovo tek počela, grupa Laibach u 2020. već imala nekoliko koncerata. U Australiji je održala turneju od pet koncerata. Metro Theatre u Sydneyu ugostio ih je 16. siječnja, a potom su nastupili četiri puta s različitim programima na slavnom Mona Foma festivalu u Tasmaniji gdje su bili među glavnim zvijezdama. Uslijedio je 22. siječnja koncert u Hong Kongu.

Od 8. do 10. veljače Laibach je imao tri nastupa u njemačkoj prijestolnici, gdje je na poziv Heiner Müller Gesellschafta koproducirao kazališno-glazbeni projekt "Wir sind das Volk", nadahnut tekstovima pokojnog kontroverznog njemačkog dramatičara Heinera Müllera. Sve tri predstave u legendarnom kazalištu HAU1 (Hebbel am Ufer) arhitekta Oscara Kaufmanna bile su rasprodane, te se zbog velikog interesa pripremaju dodatne četiri predstave na jesen.

Tagovi: Laibach, Boško Bursać, Milan Kučan, RTV Slovenije, Laibach Revisited projekt
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE