GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kultura u điru u dubrovačkim kvartovima

Kultura u điru u dubrovačkim kvartovima
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.06.2020 / 16:42
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Kao nadogradnju inicijative #umjetnicigradu i brojnih aktivnosti dubrovačkih kulturnih ustanova u vremenu pandemije koronavirusa Grad Dubrovnik pokrenuo je projekt "Kultura u điru", u sklopu kojeg će se u lipnju na brojnim gradskim lokacijama na otvorenom izvoditi koncertni, dramski, folklorni i drugi programi.

Gradske ustanove u kulturi su u vremenu pandemije koronavirusa i zabrane javnih okupljanja svoje sadržaje publici nudile na društvenim mrežama i internetskim stranicama, a kroz projekt "Kultura u điru" do početka srpnja donijet će ga sugrađanima u dubrovačke kvartove.

Riječ je o lokacijama u naselju Mokošica, Parku Luja Šoletića u Gružu, parku na Gorici sv. Vlaha, platou ispred crkve svetoga Jakova, Šetalištu kralja Zvonimira u Lapadu, ljetnikovcu Skočibuha i drugim.

U ostvarenju programa sudjeluju Dubrovački simfonijski orkestar, Dubrovački muzeji, Kazalište Marina Držića, FA Linđo, Dubrovačke knjižnice, Dom Marina Držića, Kinematografi Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik i Prirodoslovni muzej Dubrovnik te javna ustanova Rezervat Lokrum.

Projekt je otvoren prošlog vikenda, izvedbom Kazališta Marina Držića "Glumci Gradu: Hommage Ivi Vojnoviću" na terasi pred teatrom, kao i zajedničkim programom Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Dubrovačkih muzeja s koncertom ispred i edukativnim radionicama u Kneževu dvoru.

Dubrovačke knjižnice održat će niz radionica za školarce i predškolski uzrast, a sa serijom kreativnih radionica "Umjetnički virus" projektu će se priključiti Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik i Dom Marina Držića.

Dubrovački simfonijski orkestar i Folklorni ansambl Linđo suradnju će ostvariti na Svjetski dan glazbe 21. lipnja zajedničkim nastupom pred crkvom svetog Vlaha, kao i 27. lipnja u Uvali Lapad, a FA Linđo će imati još dva nastupa sa svojim programom "Linđovo blago" 15. lipnja u Parku Luja Šoletića i 6. srpnja u Mokošici. Javna ustanova Rezervat Lokrum i Dubrovački muzeji 4. srpnja organizirat će obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti otoka Lokruma.

Projekt se održava u suradnji s gradskom Turističkom zajednicom, gradskim kulturnim ustanovama te gradskim kotarevima i mjesnim odborima.

Tagovi: Grad Dubrovnik, Dubrovački simfonijski orkestar, Dubrovački muzeji, Kazalište Marina Držića, FA Linđo, Dubrovačke knjižnice, Dom Marina Držića
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE