GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kolovoz u riječkom Ljetnom Art-kinu posvećen Morriconeu

Kolovoz u riječkom Ljetnom Art-kinu posvećen Morriconeu
POSVETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2020 / 11:15
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Kolovoz u Ljetnom Art-kinu u Rijeci posvećen je pokojnom skladatelju Enniju Morriconeu i njegovoj kultnoj suradnji sa Sergiom Leoneom, doznaje se iz riječkoga Art-kina.

Morricone je umro u Rimu 6. srpnja u 92. godini života.

Art-kino prvi put ove godine nastavlja s programom kina na otvorenom i tijekom kolovoza. Filmovi se prikazuju u dvorištu kapucinskog samostana, uz dvoranu kina

Ovo kino će odati poštovanje Morriconeu prikazujući u kolovozu trilogiju špageti-versterna nazvanu Čovjek bez imena za koju je skladao glazbu. Utorcima u Ljetnom Art-kinu su na programu kultni naslovi Za šaku dolara, Za dolar više i Dobar, loš, zao, uključujući i njezin neslužbeno, zaključni dio, Bilo jednom na Divljem zapadu.

Od 6. do 8. kolovoza u Ljetnom Art-kinu gostovat će Motovunski filmski festival sa srpskom dramom Moj jutarnji smeh, pričom o zakašnjelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana koji konačno mora preuzeti odgovornost i suočiti se sa životom i francusko-belgijskom dramom Zaposlene djevojke, koji prati tri seksualne radnice koje svakodnevno odlaze iz Francuske u Belgiju kako bi radile svoj posao, a na kraju jednog dugog i toplog dana povezuje ih zajednička tajna. Posljednji gostujući film s motovunskog festivala je španjolsko-čileanska povijesna drama Bijelo na bijelom, nagrađen na Venecijanskom filmskom festivalu nagradama FIPRESCI i Orizzonti te posebnim priznanjem Mreže za ljudska prava.

Tijekom kolovoza u kinu na otvorenom prikazat će se i krimi komedija Zdrpi i briši Guya Ritchieja te legendarni crnohumorni klasik Veliki Lebowski Joela i Ethana Coena, izvijestilo je Art-kino.

Među novim filmovima na programu su Pljačka stoljeća, film o skupini lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku poslovnice Banco Río u Acassusu, jednu od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine, te Ema, novi film čileanskog redatelja Pabla Larraína, kao i poljski Corpus Christi i Svjetionik Roberta Eggersa.jo, ki jo pričakujejo zaradi divjega tiskanja denarja centralnih bank.

Tagovi: Ljetno art-kino, Rijeka, Ennio Morricone
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE