GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo kino premijere gledati u travnju? (VIDEO)

Koje ćemo kino premijere gledati u travnju? (VIDEO)
U KINIMA U TRAVNJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2021 / 20:46
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec travanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su dvanaest premijernih filmova.

S obzirom na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i svijetu ovisit će početak prikazivanja najavljenih filmova, odnosno „povlačenje“ najavljenih i/ili prikazivanje nenajavljenih filmova. Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u travnju.

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu


NOBODY (NOBODY)
SAD, 2021.
Redatelj: Ilya Naishuller
Glumci: Bob Odenkirk, Connie Nielsen, Christopher Lloyd
Žanr: akcija, kriminalistički, drama
Trajanje: 92 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Universal/Editus d.o.o.
Službena web stranica: https://www.nobody.movie/

Od scenarista „Johna Wicka“. Ne podcjenjuj beznačajnog.

Ponekad je mirna osoba, koju nitko ne primjećuje, najopasnija. Dobitnik nagrade „Emmy“, Bob Odenkirk („Better Call Saul“, „The Post“, „Nebraska“, „Breaking Bad“), tumači lik Hutcha Mansella, neuglednog oca i muža, kojega život ne mazi, a on je totalno pasivan i prima sve životne udarce bez želje i volje da se odupre. Apsolutni je nitko. Za vrijeme noćne provale, Hutch odbija braniti sebe, i svoju obitelj, iako njegov sin napada provalnike, sa željom da se izbjegne ozbiljno nasilje. Njegov sin Blake (Gage Munroe) razočaran je ocem, a i Hutchova žena Becca (Connie Nielsen) sve se više udaljava od njega. Provala u Hutchu pokreće dugo potiskivani bijes i postaje okidač koji ga usmjerava na brutalan put osvete na kojem se otkriva njegova mračna strana, ali i smrtonosne vještine koje posjeduje. Hutch mora obraniti obitelj od opasnog neprijatelja, vođe ruske mafije. Režiju filma „Nobody“ potpisuje Ilya Naishuller („Hardcore Henry“) prema scenariju Dereka Kolstada („John Wick“). Hutchovog oca glumi „Emmyjem“ nagrađeni Christopher Lloyd, a tajnu pomoć Hutchu pruža glazbenik i glumac RZA, prijatelj iz Hutcheve prošlosti, koji posjeduje jednako smrtonosne vještine. Producenti filma su Kelly McCormick i David Letich koji potpisuju hitove „Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw“, „Deadpool 2“ i „Atomska plavuša“.

U kinima od 01. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



SJENA ŠPIJUNA (THE COURIER)
UK, 2020.
Redatelj: Dominic Cooke
Glumci: Benedict Cumberbatch, Merab Ninidze, Rachel Brosnahan, Jessie Buckley
Žanr: triler
Trajanje: 112 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: 42/FilmNation Entertainment/SunnyMarch/Film & TV House/GEM Entertainment//Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.thecouriermovie.com/

Temeljeno na izuzetnoj istinitoj priči poslovnog čovjeka koji je postao špijun.

Radnja filma „Sjena špijuna“ smještena je u vrijeme Hladnoga rata i temelji se na istinitoj priči o Grevilleu Wynneu (Benedict Cumberbatch), britanskom poslovnom čovjeku koji je zbog svojih čestih putovanja postao zanimljiv tajnoj obavještajnoj službi MI6, koja ga je, potom, regrutirala u jednog od kurira za pribavljanje najtajnijih informacija. Wynne je sklopio tajno i opasno partnerstvo sa sovjetskim časnikom Olegom Penkovskyjem (Merab Ninidze) kako bi došao do tajnih informacija potrebnih da se spriječi nuklearni rat i smiri kubanska raketna kriza.

Napeta špijunska triler-drama temeljena na istinitoj priči s Benedictom Cumberbatchom u glavnoj ulozi.

U kinima od 01. travnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)



ZEMLJA NOMADA (NOMADLAND)
SAD, Njemačka, 2020.
Redateljica: Chloé Zhao
Glumci: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May
Žanr: drama
Trajanje: 107 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Searchlight Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.searchlightpictures.com/nomadland/

U propalom gradiću u Nevadi zatvorena je tvornica građevinskog materijala, stara 88 godina, jedina koja je gradić održavala na rubu sirotinjske zabiti. Tisuće je radnika ostalo bez primanja, a gradić je izgubio poštansku oznaku, odnosno svrstan je među gradove duhove. Šezdesetogodišnja Fern (Frances McDormand), koja je do tada radila u tvornici, kreće u nepoznato. Kombi je njezin dom, a ona se svrstava u moderne nomade koji lutaju opustjelim dijelovima zemlje, snalazeći se kako mogu, obavljajući usputne poslove kako ne bi potonuli do dna. Ova sloboda kao izbor ima svoju iznuđenu ljepotu, jer se ovi ljudi susreću, druže, razvijaju duh razumijevanja i solidarnosti. Nešto što nam svima nedostaje.

Film je nominiran za 6 „Oscara“, uključujući one za Najbolji film i Najbolju redateljicu, Chloé Zhao. Dobitnik je 2 „Zlatna globusa“ za Najbolji film u kategoriji drame i Najbolju redateljicu Chloé Zhao.

U kinima od 01. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



BARB I STAR NA PUTU ZA VISTA DEL MAR (BARB AND STAR GO TO VISTA DEL MAR)
SAD, 2021.
Redatelj: Josh Greenbaum
Glumci: Kristen Wiig, Annie Mumolo, Jamie Dornan
Žanr: komedija
Trajanje: 107 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Lionsgate/Blitz Film & Video Distribution

Prijateljstvo koje svi želimo, odmor koji svi trebamo.

Glumice i scenaristice Kristen Wiig i Annie Mumolo, kreativni tim velikoga hita „Djeveruše“, kojima se priključio Jamie Dornan iz „50 nijansi sive“, predvode glumačku ekipu komedije o prijateljstvu kakvo svi želimo i putovanju koje svi trebamo. Dvije najbolje prijateljice, Barb i Star, prvi put u životu napuštaju svoj gradić Midwestern kako bi otišle na odmor u Vista Del Mar na Floridi, gdje se uskoro nađu usred avanture, ljubavnih problema i zločinca koji želi ubiti sve u gradu.

Od djevojaka koje su donijele film „Djeveruše“.

U kinima od 08. travnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


MORTAL KOMBAT (MORTAL KOMBAT)
Australija, SAD, 2021.
Redatelj: Simon McQuoid
Glumci: Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson, Tadanobu Asano, Joe Taslim
Žanr: akcija, avantura, fantasy
Producentske tvrtke/Distributer: New Line Cinema/NetherRealm Studios/Atomic Monster/Broken Road Productions/Warner Bros./Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.mortalkombatmovie.net/

MMA borac Cole Young, koji je navikao dobivati batine radi novca, nije svjestan svog nasljeđa. Ili, zašto je car Outworlda, Shang Tsung poslao svog najboljeg ratnika Sub-Zeroa u lov na njega. U strahu za sigurnost svoje obitelji, Cole kreće u potragu za Sonyjom Blade, koja nosi istog misterioznog zmaja s kojim je Cole rođen. Ubrzo se nađe u hramu lorda Raidena, starijeg Boga i zaštitnika Zemaljskog carstva, koji pruža utočište onima koji nose znak. Tamo Cole trenira s iskusnim ratnicima Liu Kangom, Kung Laom i plaćenikom Kanoom, dok se priprema za borbu s najvećim prvacima. No, hoće li Cole biti snažan otključati svoju arkanu, neizmjernu snagu svoje duše, na vrijeme da spasi svoju obitelj i jednom zauvijek zaustavi Outworld?

Eksplozivna nova filmska avantura nadahnuta je popularnom franšizom video igara, koja je nedavno ostvarila najuspješnije pokretanje neke video igre u povijesti, Mortal Kombat 11.

U kinima od 08. travnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX 2D i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ČAROBNI PROLAZ (MAGIC ARCH)
Sinkroniziran na hrvatski
Rusija, SAD, Mađarska, 2020.
Redatelj: Vasilij Rovenskiy
Žanr: animirani, obiteljski
Trajanje: 82 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Licensing Brands/Luminescence/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.licbrands.eu/

Budi snažan, budi hrabar, budi najbolji. Od autora filma „Priča o igračkama“.

Uzbudljiva i živopisna avantura odvest će vašu obitelj u morske dubine, u krajolike očaravajuće ljepote, ali i velike opasnosti. Priča prati mladog dupina bujne mašte i njegovog najboljeg prijatelja koji neprestano otkrivaju nova mjesta za istraživanje, pronalaze brojne čarobne predmete za koje nitko ne vjeruje da su zapravo stvarni. Jednoga dana otkriju čarobni prolaz koji ih može pretvoriti u ono što žele postati. Nažalost, jegulje su otkrile njihovu tajnu i odlučile su prolaz iskoristiti za preuzimanje Ribljeg grada. Kako se priča razvija, dupini se moraju utrkivati s vremenom kako bi spasili svoj grad. S nizom ljupkih detalja, odličnim glumcima koji su sinkronizirali film i, dakako, savršenom najmodernijom tehnikom animacije, ovaj film pravo je uživanje za oči i osjećaje.

Od scenarista velikog kino-hita „Priča o igračkama“ dolazi priča o dva prijatelja koji su došli do fantastičnog otkrića.

U kinima od 15. travnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


SILK ROAD (SILK ROAD)
SAD, 2021.
Redatelj: Tiller Russell
Glumci: Jason Clarke, Nick Robinson, Jennifer Yun, Jimmi Simpson
Žanr: kriminalistički, drama, triler
Trajanje: 112 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Sierra Affinity/Lionsgate/Blitz Film & Video Distribution

Genijalan um je šteta potratiti. Sanjar, genije, legenda, narkobos.

Tajna mreža ilegalne trgovine u tmini dark weba, prijetnje, iznude i naručivanje ubojstava… Osnivač zloglasnog Silk Roada je u samo dvije godine od zanesenog idealista postao šef najveće digitalne narko tržnice koji naručuje ubojstva suradnika, a na kraju je zbog nepažnje završio u doživotnom zatvoru.

Napeti triler temeljen na istinitoj priči o osnivaču dark weba, Rossu Ulbrichtu, i događajima koji su doveli do njegova uhićenja.

U kinima od 15. travnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


JEDINI IZLAZ (JEDINI IZLAZ)
Srbija, 2021.
Redatelj: Darko Nikolić
Glumci: Anđelka Prpić, Ljubomir Bandović, Danica Maksimović, Milan Čučilović, Janko Popović Volarić, Nives Ivanković
Žanr: triler
Trajanje: 110 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Stanković i sinovi Produkcija/Telekom Srbija/Filmski centar Srbije/Art Vista d.o.o./Continental film

Šest godina nakon što joj je muž, poznati beogradski odvjetnik, stradao u požaru, Ana Kolar (Anđelka Prpić) dobiva informacije, koje dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj obitelji. Paralelno, iznenadna smrt najboljeg prijatelja njegove kćerke, uvlači inspektora Dejana Štrpca (Ljuba Bandović) u lanac zločina, koji počinje tajanstvenim nestankom mlade odvjetnice unazad šest godina. Dok sve radi protiv njih, dvoje junaka započinju zajedničku potragu za istinom, koja ih suočava s mrežom laži, ucjena i ubojstava, ali i mračnim tajnama iz vlastite prošlosti.

U kinima od 15. travnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



PRIJATELJI (OUR FRIEND)
SAD, 2019.
Redateljica: Gabriela Cowperthwaite
Glumci: Dakota Johnson, Casey Affleck, Jason Segel
Žanr: drama
Trajanje: 124 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Black Bear Pictures/STX Films/Scott Free Productions/Gravitas Ventures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://ourfriendmovie.com/

„Predivno. Film koji svijet sada treba.“ „Trio u sjajnoj izvedbi.“

Pravi prijatelj je uvijek tu, kako u dobru, tako i u zlu. Nakon saznanja vijesti koja im je promijenila živote iz temelja, obitelj Teague pronalazi neočekivanu podršku u njihovom najboljem prijatelju, koji svoj život stavlja na „čekanje” kako bi im mogao pružiti pomoć kada je najpotrebnije. Učinak ove izdašne, iako složene geste, s vremenom se pokazuje sve većim i dubljim nego što je itko mogao zamisliti.

Nadahnjujuća, istinita priča o dobroti i iskrenom prijateljstvu.

U kinima od 22. travnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


POLY I JA (POLY)
Francuska, Belgija, 2020.
Redatelj: Nicolas Vanier
Glumci: François Cluzet, Julie Gayet, Patrick Timsit, Elisa De Lambert
Žanr: obiteljski
Trajanje: 102 minute
Producentske tvrtke/Distributer: SND Groupe M6/Blitz Film & Video Distribution

Pridružite se avanturi.

Desetogodišnja Cécile teško se prilagođava životu na selu. Dolazak putujućeg cirkusa napokon joj nudi malo zabave. Svi žure vidjeti Poly, najveću atrakciju. Cécile međutim otkriva da vlasnik Brancalou zlostavlja jadnu životinju i odlučuje je spasiti! Sakrivajući svoju novu prijateljicu od odraslih, Cécile pronalazi neočekivane saveznike u tajanstvenom Victoru i djeci iz sela. S Brancalouom za petama, Cécile i Poly kreću u avanturu punu opasnosti i iznenađenja.

Ovaj će vas film oduševiti svojom toplinom i ljepotom prikazanih pejzaža, kao i pričom o jednom divnom prijateljstvu.

U kinima od 29. travnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

Tagovi: Janko Popović Volarić, Dakota Johnson, Casey Affleck, Jason Segel, Jason Clarke, Nick Robinson, Jennifer Yun, Darko Nikolić, Anđelka Prpić, Benedict Cumberbatch, Merab Ninidze
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE