GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo kino premijere gledati u ožujku? (VIDEO)

Koje ćemo kino premijere gledati u ožujku? (VIDEO)
U KINIMA U OŽUJKU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2022 / 19:43
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec ožujak hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su trinaest premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u ožujku.


CYRANO (CYRANO)
Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, Kanada, 2021.
Redatelj: Joe Wright
Glumci: Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Bashir Salahuddin, Ben Mendelsohn
Žanr: drama, mjuzikl, romansa
Trajanje: 124 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)/Working Title Films/Bron Studios/Universal Pictures/Editus d.o.o.

„Cyrano“ je bezvremena priča Joea Wrighta, nagrađivanog redatelja („Ponos i predrasude“), o ljubavnom trokutu uz pregršt emocija i lijepu glazbu. Temeljena je na kazališnoj predstavi s kraja 19. stoljeća o Cyranu de Bergeracu (Peter Dinklage), francuskom pjesniku koji je živio i stvarao u 17. stoljeću. Cyrano je čovjek ispred svog vremena, koji zadivljuje igrom riječi na verbalnom natjecanju i briljantnim mačevanjem u dvoboju. Nesiguran u svoj fizički izgled, Cyrano je uvjeren kako nije dostojan ljubavi odane prijateljice, blistave Roxanne (Haley Bennett). Cyrano tek treba izjaviti svoje osjećaje prema Roxanne, a ona se na prvi pogled zaljubljuje u Christiana (Kelvin Harrison, Jr.). Film ilustrira nekoliko tema: moć jezika, prevaru, kompleksnost odnosa u ljubavnom trokutu i unutarnju borbu u kojima se sučeljavaju vanjski izgled i unutarnja vrijednost.

U kinima od 03. ožujka, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



ŠKOLA ČAROBNIH ŽIVOTINJA (DIE SCHULE DER MAGISCHEN TIERE/SCHOOL OF MAGICAL ANIMALS)
Sinkroniziran na hrvatski
Njemačka, Austrija, 2021.
Redatelj: Gregor Schnitzel
Glumci: Emilia Maier, Leonard Conrads
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Rina Zoja Radmilov, Noa Zelenko, Nikola Nedić, Marko Ožbolt, Jadranka Krištof
Žanr: avantura, obiteljski
Trajanje: 93 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Kordes & Kordes Film GmbH/Leonine Studios/Wega Film/Clever Production/Schubert International Filmproduktion/Editus d.o.o.

„Škola čarobnih životinja“ je šarena i vesela akcijska pustolovina prema istoimenoj knjizi nagrađivane dječje autorice Margit Auer o neobičnoj školi u kojoj djeca dobivaju čarobnu životinju za prijatelja. Priča prati novu djevojku u gradu, Idu (Emilia Maier). Ida se morala doseliti u novi grad i sada je učenica škole Winterstein. Teško joj je u novom razredu i ne uspijeva sklopiti prijateljstva, pa joj na prvi dan škole pripadne mjesto uz autsajdera Bennija (Leonard Conrads). Jednoga dana njezina učiteljica upoznaje djecu s Mortimerom Morrisonom, koji putuje svijetom tražeći „čarobne životinje“. Svaka od ovih životinja predodređena je da postane srodna duša jednom od učenika. Od svih njih, pridošlica Ida i autsajder Benni prvi su u razredu koji dobiju čarobne prijatelje. Od tada Benni uz sebe ima drevnu, mudru kornjaču Henriettu, a Ida lukavu lisicu Rabbat. Nova učenica Ida ubrzo će postati zvijezda razreda, a kada u školi počnu nestajati razni predmeti, djeca i čarobne životinje morat će se udružiti kako bi riješili misterij školskog lopova.

U kinima od 03. ožujka, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


THE BATMAN (THE BATMAN)
SAD, 2022.
Redatelj: Matt Reeves
Glumci: Robert Pattison, Zoë Krawitz, Colin Farell, Paul Dano, Jeffrey Wright, Peter Sarsgaard
Žanr: akcija, kriminalistički, drama
Trajanje: 176 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: 6th & Idaho Productions/ DC Comics/DC Entertainment/Warner Bros./Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.thebatman.com/

Istina se skriva ispod maske.

Nakon godina lutanja ulicama Gothama, i s tek nekoliko pouzdanih saveznika, usamljeni osvetnik postaje jedino utjelovljenje pravde među svojim sugrađanima. Kada Gothamovu elitu napadne sadistički ubojica, niz zagonetnih tragova vodi najvećeg istražitelja podzemlja u najmračniju avanturu do sada.

U režiji velikog Matta Reevesa, novi film donosi brojne poznate negativce koji dobivaju mračni novi izgled. Paul Dano glumi Riddlera, Zoe Kravitz je Žena mačka, a neprepoznatljivi Colin Farrell pojavljuje se u ulozi zloglasnog Pingvina.

U kinima od 03. ožujka, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i „CineStar Arena IMAX“ kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


CRVENA PANDA (TURNING RED)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, 2022.
Redateljica: Domee Shi
Žanr: animirani, avantura, komedija
Producentske tvrtke/Distributer: Pixar Animation Studios/Walt Disney Feature Animation/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.facebook.com/PixarTurningRed, https://www.instagram.com/pixarturningred/

Odrastanje je teško.

Novi animirani film „Crvena panda“ u središtu radnje ima tinejdžericu Mei Lee koja se pretvara u ogromnu crvenu pandu kada je pod stresom ili jako uzbuđena (što je gotovo stalno). I kao da promjene u njezinim interesima, odnosima i tijelu nisu dovoljne, njezina pretjerano zaštitnički nastrojena, ako ne i pomalo nadmoćna majka Ming, nikada nije daleko od svoje kćeri što je, zapravo, dosta nezgodno za svakog tinejdžera.

Nova avantura studija Disney i Pixar redateljice Domee Shi koja je 2018. godine osvojila nagradu Oscar® za kratki animirani film „Bao“. Inspiracija za film došla je iz njezinog djetinjstva, odnosno iz raznih neugodnih situacija zbog kojih se kao tinejdžerica osjećala loše ili jako sretno i uzbuđeno.

U kinima od 10. ožujka, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


JACKASS ZAUVIJEK (JACKASS FOREVER)
SAD, 2022.
Redatelj: Jeff Tremaine
Glumci: Johnny Knoxville, Steve-O, Chris Pontius, Jason Wee Man Acuna
Žanr: dokumentarni, akcija, komedija
Trajanje: 96 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Dickhouse Productions/Gorilla Flicks/MTV Entertainment Studios/MTV/Paramount Pictures/Paramount Players/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.jackassmovie.com/

Neki ljudi nikada ne nauče.

Johnny Knoxville i njegova skupina luđaka postavili su neka važna pitanja na koja je vrijedilo odgovoriti, poput: Što bi se dogodilo da Steve-O stavi roj pčela na svoju bradu? Ili, kako napraviti zmaja koji može podići čovjeka od 186 kg iznad polja kaktusa? Može li Knoxville mađioničarskim trikom ukrotiti bika teškog dvije tone? (Spoiler: bikovi ne vole magiju).

U filmu „Jackass zauvijek“ uz Knoxvillea popjavljuju se i Steve-O, Chris Pontius, Jason Wee Man Acuna, Preston Lacy, Ehren McGhehey i Dave England, kao i novi članovi Sean Poopies McInerney, Jasper Dolphin i Zach Holmes, a Eric Andre, Tony Hawk, Machine Gun Kelly i Shaquille O’Neill imaju gostujuće uloge.

Johnny Knoxville i Jackass ekipa ni ovaj put neće razočarati! Očekujte urnebesne, apsurdne i u većini slučajeva vrlo opasne i uznemirujuće vratolomije koje će izvoditi originalni članovi Jackassa uz pomoć nekih novih.

U kinima od 10. ožujka, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


STRAVA IZ DUBINA (THE REQUIN)
SAD, 2022.
Redatelj: Le-Van Kiet
Glumci: Alicia Silverstone, James Tupper, Deirdre O'Connell
Žanr: triler
Trajanje: 89 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Film Bridge International/Paper Street Pictures/Saban Entertainment/Saban Films/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.filmbridgeinternational.com/the-last-weekend-in-may

Zvijer će izroniti.

Bračni par za svoje romantično putovanje odabrao je udaljenu vilu okruženu morem u čarobnom Vijetnamu. Dolazi jaka oluja, vila se pretvara u splav, a struja mladi par izbacuje u more. Odjednom se pojavljuje još jedna opasnost: jato velikih bijelih morskih pasa. Dok njezin ozlijeđeni suprug Kyle (James Tupper) bespomoćno promatra zvijeri iz dubina, Jaelyn (Alicia Silverstone) sama se mora boriti sa smrtonosnim grabežljivcima.

U kinima od 10. ožujka, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


HEROJ (GHAHREMAN/A HERO)
Francuska, Iran, 2021.
Redatelj: Asghar Farhadi
Glumci: Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Sahar Goldust, Fereshteh Sadre Orafaiy
Žanr: drama
Trajanje: 127 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Memento Films/Discovery Film & Video Distribution

Novi film dvostrukog dobitnika prestižne nagrade „Oscar“, redatelja Asghara Farhadija („Nader i Simin se rastaju“, „Trgovački putnik“). Službeni iranski kandidat za nagradu Oscar 2022.! Rahim (Amir Jadidi) nalazi se u zatvoru zbog duga koji ne može vratiti. Tijekom dvodnevnog odmora pokušava nagovoriti svog zajmodavca (Mohsen Tanabandeh) da povuče tužbu zbog neplaćenog dijela duga. Međutim, stvari se uskoro u potpunosti izmaknu kontroli...

Pobjednik Filmskog festivala u Cannesu 2021. godine
Službeni iranski kandidat za 94. nagradu „Oscar“ u kategoriji Najboljeg stranog filma

U kinima od 17. ožujka, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


PAS (DOG)
SAD, 2022.
Redatelji: Reid Carolin, Channing Tatum
Glumci: Channing Tatum, Aquella Zoll, Qourianka Klicher
Žanr: komedija
Trajanje: 90 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Free Association/FilmNation Entertainment/Blitz Film & Video Distribution

Njegov najbolji (ne)prijatelj…

Bivšem vojnom rendžeru Briggsu (Channing Tatum) dodijeljeno je da se brine o vojno obučenom psu poginulog vojnika. Njegova je misija prevesti psa na drugi kraj zemlje kako bi prisustvovali vojničkom sprovodu. Njihovo putovanje natjeralo ih je na jedan poseban suživot kojem definitivno ne ide u prilog izvanredno ponašanje „dlakavog demona” koji je izazvao nekoliko nevjerojatnih situacija. Upravo je to Briggsa gurnulo do njegovih krajnjih granica, ali i natjeralo da preispita sebe i novi odnos sa svojim psećim suputnikom.

Osim što tumači glavnu ulogu, Channing Tatum je i doredatelj filma u kojem mu se u glavnoj ulozi pridružuje simpatični belgijski ovčar.

U kinima od 17. ožujka, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


U IŠČEKIVANJU BOJANGLESA (EN ATTENDANT BOJANGLES)
Francuska, 2021.
Redatelj: Régis Roinsard
Glumci: Virginie Efira, Romain Duris, Grégory Gadebois
Žanr: drama
Trajanje: 124 minute
Producentske tvrtke/Distributer: StudioCanal/Blitz Film & Video Distribution

Dječak živi u pariškom stanu sa svojim luckastim roditeljima, Camille (Virginie Efira) i Georgesom (Romain Duris). Pred zadivljenim pogledom svoga sina svake večeri plešu uz klasik Nine Simone. Njihova ljubav je čarobna, vrtoglava, vječno zabavna. S njima ima mjesta samo za smijeh, fantaziju i prijatelje. Barem tako na prvi pogled izgleda… Sve dok ne otkriju da neki od najsjajnijih ljudi nose najteže osobne terete.

Adaptacija istoimene knjige autora Oliviera Bourdeauta koja je izazvala opće oduševljenje i u rekordnom roku postala književni bestseler.

U kinima od 17. ožujka, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


LJEPOTA RAZLIČITOSTI (BEAUTIFUL MINDS/PRESQUE)
Francuska, Švicarska, 2021.
Redatelj: Bernard Campan
Glumci: Bernard Campan, Alexandre Jollien, Laëtitia Eido
Žanr: komedija
Trajanje: 92 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Pan Européenne/Apollo Films/Blitz Film & Video Distribution

U gradu na obali Ženevskog jezera, Louis je direktor pogrebnog poduzeća. Prekaljeni neženja od 58 godina u potpunosti se posvetio poslu. Igor ima 40 godina, oštrog je uma, no nažalost u invalidnom tijelu. Igor na svom triciklu dostavlja organsko povrće kako bi platio najam, a ostatak vremena provodi čitajući, daleko od svijeta, sa svojim suputnicima, Sokratom, Nietzscheom i Spinozom. Slučajnošću koja se u životu događa, dvojica muškaraca, potpuno različitih životnih priča i osobnosti, ukrcaju se u pogrebna kola na putu prema jugu Francuske. Tijekom svog putovanja shvaćaju da, koliko god malo vjerojatno, na kraju ipak nisu toliko različiti.

Feel good emotivna priča koja će vas ostaviti bez riječi i natjerati da preispitate vlastite odnose.

U kinima od 24. ožujka, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


IZGUBLJENI GRAD (THE LOST CITY)
SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2022.
Redatelji: Aaron Nee, Adam Nee
Glumci: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Brad Pitt
Žanr: akcija, avantura, komedija
Trajanje: 92 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Paramount Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.thelostcity.movie/

Džungla nije spremna za ovakvu akciju.

Briljantna, ali povučena autorica Loretta Sage (Sandra Bullock) svoju karijeru provela je pišući o egzotičnim mjestima u ljubavno-pustolovnim romanima sa zgodnim modelom Alanom (Channing Tatum) (koji se nalazi na koricama knjige). Tijekom turneje na kojoj s njim promovira novu knjigu, Lorettu otme ekscentrični milijarder Fairfax (Daniel Radcliffe) koji se nada da će ga ona odvesti do blaga drevnog izgubljenog grada. Želeći dokazati da može biti heroj i u stvarnom životu, Alan kreće u akciju spašavanja. Ovaj nevjerojatni par ubrzo se nađe u epskoj avanturi u divljini džungle gdje će morati surađivati kako bi preživjeli i pronašli drevno blago prije nego se ono zauvijek izgubi.

Urnebesna akcijska komedija čiju fenomenalnu glumačku postavu čine Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe i Brad Pitt!

U kinima od 24. ožujka, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MORBIUS (MORBIUS)
SAD, 2022.
Redatelj: Daniel Espinosa
Glumci: Jared Leto, Michael Keaton, Adria Arjona, Jared Harris
Žanr: akcija, avantura, drama
Trajanje: 108 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Columbia Pictures/Marvel Entertainment/Sony Pictures Entertainment (SPE)/Con Film
Službena web stranica: http://www.morbius.movie/

Dolazi nova Marvelova legenda.

Jedan od Marvelovih najintrigantnijih, ali istovremeno i najkompleksnijih likova konačno oživljava na velikom platnu s Jaredom Letom, dobitnikom prestižne nagrade „Oscar“, koji će se preobratiti u zagonetnog antijunaka Michaela Morbiusa. Uslijed rijetke krvne bolesti, a odlučan spasiti druge koji boluju od sličnog problema, doktor Morbius pokušava s opasnim eksperimentom. Premda se isprva sve čini jako uspješnim, on sam pretvara se u sve mračniju figuru. Hoće li dobro nadvladati zlo ili će Morbius na kraju, ipak, podlegnuti novim misterioznim porivima?

U kinima od 31. ožujka, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


SONIC: SUPER JEŽ 2 (SONIC THE HEDGEHOG 2)
Originalna verzija s podnaslovima i verzija sinkronizirana na hrvatski
SAD, Japan 2022.
Redatelj: Jeff Fowler
Glumci: Jim Carrey, James Marsden, Ben Schwartz, Tika Sumpter, Idris Elba, Coleen O'Shaughnessey
Žanr: animirani, akcija, avantura
Producentske tvrtke/Distributer: Paramount Pictures/Sega Sammy Group/Original Film/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://discord.com/invite/sonicmovie

Nakon što se smjestio u Green Hills, Sonic (glas Bena Schwartza) je odlučan pokazati svima da ima sve kvalitete pravog junaka. Njegov test počinje u trenutku kada se vrati Dr. Robotnik (Jim Carrey), ovoga puta s novim partnerom, Knucklesom (glas Idrisa Elba), u potrazi za smaragdom koji ima moć stvoriti i uništiti civilizacije. Sonic će se udružiti s Tailsom (glas Coleen O'Shaughnessey), pa će njih dvojica krenuti u avanturu tijekom koje moraju pronaći smaragd prije nego što padne u krive ruke.

Omiljeni superbrzi plavi jež vraća se u novoj, još većoj avanturi!

U kinima od 31. ožujka, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: kino premijere u ožujku
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE