GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo kino premijere gledati u lipnju? (VIDEO)

Koje ćemo kino premijere gledati u lipnju? (VIDEO)
U KINIMA U LIPNJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2022 / 17:52
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec lipanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su trinaest premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u lipnju.


DIVLJACI (DIVLJACI)
Hrvatska, 2022.
Redatelj: Dario Lonjak
Glumci: Alen Liverić, Branko Janković, Borko Perić, Dejan Aćimović, Slavko Sobin
Žanr: akcija, komedija, triler
Trajanje: 94 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Alka film
Službena web stranica: https://www.facebook.com/AlkaFilm/

Težak je put do finala.

Ljeto 2018. godine, Svjetsko nogometno prvenstvo, ususret finalu u Moskvi, u hrvatskim gradovima vlada opće „ludilo“, koje je ponijelo i naše glavne junake. Zolja (Alen Liverić), Jasmin (Branko Janković) i Mali (Borko Perić) odluče se na pljačku kako bi nabavili novac za put u Rusiju. Bježeći od policije prelaze granicu s Bosnom i Hercegovinom, pa u šumi zalutaju u teroristički kamp.

U kinima od 2. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



ZLOČIN U HOLLYWOODU (LAST LOOKS)
SAD, 2022.
Redatelj: Tim Kirkby
Glumci: Charlie Hunnam, Morena Baccarin, Mel Gibson
Žanr: triler
Trajanje: 110 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Head Gear Films/MadRiver International/Metrol Technology/Romulus Entertainment/Waldo Film Productions/Blitz Film & Video Distribution

Ovaj grad je loše mjesto za dobre dečke.

Charlie Waldo (Charlie Hunnam) je bivši detektiv koji živi minimalističkim i samotnjačkim životom u šumi. Iza sebe je ostavio uspješnu karijeru i djevojku Lorenu (Morena Baccarin) kako bi platio samonametnutu kaznu radi propusta u jednom od prethodnih slučajeva na kojima je radio. Njegov miran život bit će iznenada prekinut kada bude primoran raditi kao privatni detektiv i istražiti ubojstvo supruge jedne ekscentrične TV zvijezde.

Izuzetno brz i ludo zabavan akcijski triler temeljen na istoimenom romanu u kojemu glavne uloge imaju popularni Charlie Hunnam i dvostruki „Oskarovac“ Mel Gibson.

U kinima od 2. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


JURSKI SVIJET: CARSTVO (JURASSIC WORLD DOMINION)
SAD 2022.
Redatelj: Colin Trevorrow
Glumci: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum, Sam Neill, DeWanda Wise
Žanr: akcija, avantura, ZF
Trajanje: 146 minuta
Budžet: 165 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Amblin Entertainment/Latina Pictures/Perfect World Pictures/Universal Pictures/Editus d.o.o.
Službena web stranica: https://www.jurassicworld.com/

Epski završetak Jurskog doba.

Od tvorca i redatelja „Jurskog svijeta“ (2017) Colina Trevorrowa, „Jurski svijet: Carstvo“ događa se četiri godine nakon što je Isla Nublar uništen. Dinosauri sada žive, i love, zajedno s ljudima diljem svijeta. Ova krhka ravnoteža preoblikovat će budućnost i odrediti, jednom zauvijek, hoće li ljudska bića ostati vrhunski grabežljivci na planetu koji sada dijele s najstrašnijim stvorenjima u povijesti.

U kinima od 9. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i „CineStar Arena IMAX“ kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


KUHINJSKA BRIGADA (LA BRIGADE)
Francuska, 2022.
Redatelj: Louis-Julien Petit
Glumci: Audrey Lamy, François Cluzet, Chantal Neuwirth, Fatou Kaba
Žanr: komedija
Trajanje: 97 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Odysée Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Još od malih nogu Cathy (Audrey Lamy) je sanjala da vodi vlastiti restoran. Ove godine, chefica Cathy će konačno ispuniti svoj životni san. Međutim, ništa ne ide kako je planirano. Suočena s ozbiljnim financijskim poteškoćama, nevoljko prihvaća posao u skloništu za mlade migrante. Iako mrzi svoju novu poziciju, Cathyjne vještine i strast prema kuhinji počinju mijenjati živote djece. A oni je, također, imaju mnogo čemu naučiti...

U kinima od 9. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MAMAC (SHARK BAIT)
Ujedinjeno Kraljevstvo, 2022.
Redatelj: James Nunn
Glumci: Holly Earl, Jack Trueman, Catherine Hannay
Žanr: triler
Trajanje: 87 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Altitude/Ingenious Media/Blitz Film & Video Distribution

Od izvršnih producenata filmova „Pakao pod morem“ i „Velika bijela psina“.

Grupa prijatelja uživa u proljetnim praznicima na pješčanim plažama Meksika. Nakon noćne zabave odluče ukrasti nekoliko vodenih skutera i njima se utrkivati. Razuzdana zabava završava zastrašujućom nesrećom. Nasukani miljama od obale, pravi užas počinje kada shvate da jedan prijatelj jako krvari, a oni su prepušteni sami sebi u moru punom morskih pasa.

Novi napeti horor triler izvršnih producenata filmova „Pakao pod morem“ i „Velika bijela psina“.

U kinima od 16. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


PRIČA O MOJOJ ŽENI (THE STORY OF MY WIFE)
Mađarska, Njemačka, Francuska, Italija, 2021.
Redateljica: Ildikó Enyedi
Glumci: Léa Seydoux, Louis Garrel, Gijs Naber, Luna Wedler
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 169 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Pyramide/Discovery Film & Video Distribution

Romantična drama „Priča o mojoj ženi“ adaptacija je istoimenog romana autora Milana Fusta iz 1942. godine. Priča, varijacija na legendu o Letećem Holandezu, radnjom je smještena u dvadesete godine prošloga stoljeća. U njoj se brodski kapetan Jakop Storr (Gijs Naber) u lokalnom kafiću s prijateljem okladi da će oženiti prvu ženu koja će ući u bar, a tada ulazi mlada Lizzy (Léa Seydoux).

Fustov roman prvi puta je objavljen u Mađarskoj 1942. godine, ali je na engleski preveden tek krajem osamdesetih, kada je postao književnom senzacijom. Film je režirala mađarska redateljica Ildikó Enyedi čiji je prethodni film „Tijelo i duša“ pobijedio na Filmskom festivalu u Berlinu. Ovo joj je prvi film na engleskom jeziku.

Rođena u Budimpešti 1955. godine, Ildikó Enyedi započela je karijeru kao konceptualna i medijska umjetnica, a zatim se posvetila snimanju kratkih i dugometražnih filmova kao scenaristica i redateljica. Za svoj rad osvojila je više od 40 međunarodnih nagrada. Njezin film „My 20th Century“ izabran je za jednog od 12 najboljih mađarskih filmova svih vremena. Godine 1992. bila je članica žirija Filmskog festivala u Berlinu. Predaje na Akademiji za kazališnu i filmsku umjetnost u Budimpešti.

U kinima od 16. lipnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

SVJETLOSNI (LIGHTYEAR)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, 2022.
Redatelj: Angus MacLane
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Slavko Sobin, Lana Meniga, Rakan Rushaidat, Hrvoje Klobučar, Slavica Knežević, Pero Juričić
Žanr: animirani, akcija, avantura
Trajanje: 100 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Pixar Animation Studios/Pixar/Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.disneyinternational.com/

„Svjetlosni“ je priča o podrijetlu astronauta Buzza Svjetlosnog i kako je postao kapetan Jedinice za zaštitu svemira – Space Rangersa, posvećene borbi protiv zlog cara Zurga.

„Svjetlosni” je nova priča studija Disney i Pixar o nastanku Buzza Svjetlosnog, svemirskog rendžera iz popularne franšize „Priča o igračkama”.

U kinima od 16. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ u 2D i Real D 3D i „CineStar Arena IMAX“ kinu u IMAX 3D i Real D 3D 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)


BELLE: ZMAJ I PJEGAVA PRINCEZA (BELLE / RYU TO SOBAKASU NO HIME)
Japan, 2021.
Redatelj: Mamoru Hosoda
Glasovi: Kaho Nakamura, Ryô Narita, Shôta Sometani
Žanr: animirani, avantura, drama, fantazija, glazbeni
Trajanje: 121 minuta
Zarada u svijetu do kraja svibnja 2022. godine: 64 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Charades/Studio Chizu/BookWalker/Dentsu/Toho/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://gkids.com/films/belle/

Postani što jesi.

Suzu je sramežljiva srednjoškolka koja živi na selu. Godinama je samo sjena same sebe. Ali, kada uđe u „U“, masivni virtualni svijet, bježi u svoju online osobu kao Belle, svjetski poznata pjevačica. Jednoga dana njezin koncert prekida monstruozno stvorenje koje proganjaju osvetnici. Kako njihov lov eskalira, Suzu kreće u emocionalnu i epsku potragu kako bi otkrila identitet tajanstvene „zvijeri“ i njezino pravo ja u svijetu u kojem možete biti bilo tko.

„Belle: Zmaj i pjegava princeza“ je fantastična, iskrena priča o odrastanju u doba društvenih medija priznatog i nagrađivanog japanskog redatelja Mamorua Hosoda, poznatog po animiranom filmu „Mirai“, nominiranom za nagradu „Oscar“.

U kinima od 23. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


CRNI TELEFON (THE BLACK PHONE)
SAD, 2021.
Redatelj: Scott Derrickson
Glumci: Ethan Hawke, James Ransone, Jeremy Davies, Madeleine McGraw, Mason Thames
Žanr: horor, triler
Trajanje: 102 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Universal Pictures/Blumhouse Productions/Crooked Highway/Editus d.o.o.
Službene web stranice: https://www.theblackphonemovie.com/

Nikada ne pričaj sa strancima.

Finneyja Shawa (Mason Thames), sramežljivog, ali pametnog 13-godišnjeg dječaka, otima sadistički ubojica i zarobljava ga u zvučno izoliranom podrumu u kojemu od vrištanja nema nikakve koristi. Kada isključeni telefon na zidu počne zvoniti, Finney otkriva da može čuti glasove ubojičinih prijašnjih žrtava koje su odlučne da se ono što se njima dogodilo ne dogodi Finneyju.

U kinima od 23. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ELVIS (ELVIS)
Australija, SAD, 2022.
Redatelj: Baz Luhrmann
Glumci: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge
Žanr: biografija, drama, glazbeni
Trajanje: 159 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Warner Bros./Bazmark Films/Roadshow Entertainment/The Jackal Group/Whalerock Industries/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.warnerbros.com/movies/elvis

Film „Elvis“ istražuje život i glazbu neponovljivog Elvisa Presleyja (Austin Butler) kroz prizmu njegovog kompliciranog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom (Tom Hanks). Priča duboko zadire u složenu dinamiku njihova odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Presleyjeva uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave bez presedana. U središtu tog putovanja je i odnos s jednom od najznačajnijih i najutjecajnijih osoba u Elvisovom životu, Priscillom Presley.

Novi film vizionarskog i za nagradu „Oscar“ nominiranog redatelja Baza Luhrmanna i studija Warner Bros. Pictures u kojemu glavne uloge imaju Austin Butler i „Oskarovac“ Tom Hanks.

U kinima od 23. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


CRNA LOKACIJA (BLACK SITE)
SAD, 2022.
Redateljica: Sophia Banks
Glumci: Michelle Monaghan, Jason Clarke, Jai Courtney
Žanr: akcija, triler
Trajanje: 93 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Vertical Entertainment/Redbox Entertainment/Blitz Film & Video Distribution

Kako pozvati pomoć s mjesta koje ne postoji.

Policajci na strogo tajnoj lokaciji u igri mačke i miša moraju se boriti za vlastiti život. Bore se protiv Hatcheta, briljantnog i zloglasnog zatvorenika koji ih ubija jednog po jednog. Njegov misteriozni i smrtonosni plan ima dalekosežne i strašne posljedice.

Nabrijana vožnja puna fascinantnih i iznimno opasnih likova. Apsolutna simfonija nasilja!

U kinima od 30. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MALCI 2: KAKO JE GRU POSTAO GRU (MINIONS: THE RISE OF GRU)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, 2022.
Redatelji: Kyle Balda, Brad Ableson, Jonathan del Val
Žanr: animirani, avantura, komedija
Trajanje: 90 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Universal Pictures/Illumination Entertainment/DreamWorks Animation/Editus d.o.o.
Službene web stranice: https://www.minionsmovie.com/

Dići će se zlikovac.

Ovoga ljeta, mala žuta bića, Malci, vraćaju se u kina! U nastavku pratimo 12-godišnjeg Grua koji je na tragu da postane najveći zlikovac svih vremena, a na tom putu svesrdno mu pomažu mali žuti prijatelji.

Sredinom 70-ih godina prošloga stoljeća, 12-godišnji Gru odrasta u predgrađu i mašta o svojoj zločinačkoj karijeri. Kao veliki ljubitelj super zle super grupe „Evil 6“ ima plan kako im se pridružiti. Zajedno sa svojim vjernim Malcima i prinovom Ottom, malcem sa zubnom protezom, gradi svoje prvo skrovište i završava svoj prvi zločinački zadatak. Pristupanje grupi „Evil 6“ ne prolazi bez problema i Gru ubrzo postaje njihov glavni neprijatelj.

„Malci 2: Kako je Gru postao Gru“, kao i prvi dio, obiluje humorom, referencama na popularnu pop kulturu, glazbom, akcijom i Malcima. Kreativni tim iz prvih „Malaca“ ponovno se okupio i na snimanju nastavka.

U kinima od 30. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


PRITISNI PLAY I VOLI PONOVNO (PRESS PLAY)
Južna Koreja, SAD, 2022.
Redatelj: Greg Björkman
Glumci: Lewis Pullman, Clara Rugaard, Danny Glover
Žanr: glazbeni
Trajanje: 85 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: CJ Entertainment/The Avenue Entertainment/Blitz Film & Video Distribution

Laura (Clara Rugaard) i Harrison (Lewis Pullman) živjeli su savršenu romansu koja se temeljila na zajedničkoj ljubavi prema glazbi. Njihovu je idilu prekinula tragična nesreća, no Laura će dobiti priliku spasiti ljubav svog života kada otkrije da je moguće vratiti se u prošlost.

Izreka da vas pjesma može vratiti u prošlost uskoro će postati stvarnost u romantičnoj drami „Pritisni play i voli ponovno“ u kojoj u glavnim ulogama gledamo Claru Rugaard, iz serije „I Am Mother“ ,i Lewisa Pullmana iz mega hita „Top Gun: Maverick“.

U kinima od 30. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Alen Liverić, Dario Lonjak, Charlie Hunnam, Morena Baccarin, Mel Gibson, Baz Luhmann, Branko Janković, Borko Perić, Dejan Aćimović, Slavko Sobin
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE