GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo filmske premijere gledati u veljači? (VIDEO)

Koje ćemo filmske premijere gledati u veljači? (VIDEO)
U KINIMA U VELJAČI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2022 / 21:16
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec veljaču hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su devet premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u veljači.


KNJIGA LJUBAVI (BOOK OF LOVE)
Meksiko, Velika Britanija, 2022.
Redatelj: Analeine Cal y Mayor
Glumci: Sam Claflin, Verónica Echegui, Antonia Clarke
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 106 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: XYZ Films/Blitz Film & Video Distribution

Požuda se može izgubiti u prijevodu.

Zadnji roman mladog, uštogljenog engleskog autora Henryja (Sam Claflin) stvarni je neuspjeh. Henry je, međutim, oduševljen kada sazna da je njegova knjiga iznenađujući veliki hit u Meksiku! Odlazi tamo na promociju i ubrzo otkriva o čemu se zapravo radi: prevoditeljica Maria (Verónica Echegui) prevela je njegovu dosadnu knjigu kao vrući erotski roman. Henry je bijesan, a njegov izdavač inzistira da Maria i on zajedno krenu na promotivnu turneju po Meksiku. Tamo će oboje otkriti kako se suprotnosti, zapravo, privlače…

U kinima od 03. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



MOONFALL (MOONFALL)
Velika Britanija, Kina, SAD, 2022.
Redatelj: Roland Emmerich
Glumci: Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Pena
Žanr: akcija, avantura, fantazija, ZF
Trajanje: 120 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: AGC Studios/Centropolis Entertainment/H Brothers/Huyai Brothers Media/Lionsgate/Street Entertainment/UK Moonfall/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://moonfall.movie/

Tajanstvena sila izbacuje Mjesec iz Zemljine orbite i šalje ga u sudar sa životom kakav poznajemo. Nekoliko tjedana prije udara i sa svijetom na rubu uništenja, izvršna direktorica NASA-e i bivša astronautkinja Jo Fowler (Halle Berry) uvjerena je da ima ključ spasa. Bivši kolega astronaut, Brian Harper (Patrick Wilson) i teoretičar zavjere K.C. Houseman (John Bradley), jedini su koji joj vjeruju. Ovi će heroji krenuti u nemoguću posljednju misiju u svemir, ali tamo otkrivaju da naš Mjesec nije baš ono što mislimo da jest.

Od Rolanda Emmericha, redatelja ultimativnih blockbustera poput „Dan poslije sutra“, „Dan nezavisnosti“ i „2012“, stiže novi znanstveno-fantastični spektakl o dosad najvećoj prijetnji planetu Zemlji.

U kinima od 03. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i „CineStar Arena IMAX“ kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


BENEDETTA (BENEDETTA)
Francuska, Belgija, Nizozemska, 2021.
Redatelj: Paul Verhoeven
Glumci: Virginie Efira, Charlotte Rampling, Daphne Patakia, Lambert Wilson, Olivier Rabourdin
Žanr: biografija, drama, povijesni
Trajanje: 131 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Pathé/Discovery Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.ifcfilms.com/films/benedetta, http://www.patheinternational.com/fr/fiche.php?source=rech&id_film=867

Temeljeno na stvarnim događajima.

U drugoj polovici sedamnaestog stoljeća dok kuga razara zemlju, Benedetta Carlini pridružuje se samostanu u Pesciji (Toskani) kao sestra početnica. Od ranog djetinjstva sposobna izvoditi čuda, Benedettin snažan utjecaj na zajednicu trenutan je gotovo koliko i važan, ali i šokantan…

Filmski festival u Cannesu 2021 – Službena selekcija

U kinima od 10. veljače, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


TI SI TAJ (MARRY ME)
SAD, 2022.
Redatelj: Kat Corio
Glumci: Jennifer Lopez, Owen Wilson, Maluma, John Bradley, Sarah Silverman
Žanr: komedija, glazbeni, romansa
Trajanje: 112 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Universal Pictures/Editus d.o.o.
Službena web stranica: https://www.facebook.com/MarryMeMovie, https://www.instagram.com/MarryMeMovie/

Najseksi slavni par na svijetu Kat Valdez (Jennifer Lopez) i nova glazbena zvijezda Bastian (Maluma) odluči se vjenčati pred publikom povodom uspješnog hit singla “Marry Me”. Ceremonija će biti dio koncerta i prenosit će se uživo preko društvenih platformi. Charliea Gilberta (Owen Wilson), razvedenog profesora matematike, na taj su koncert odvukle kći Lou (Chloe Coleman) i njegova najbolja prijateljica (Sarah Silverman). Nekoliko sekundi prije početka ceremonije Kat sazna da ju je Bastian prevario s njezinom asistenticom. Njezin svijet se ruši i ona se slomi na pozornici preispitujući ljubav, istinu i odanost. Najednom, ugleda stranca u gomili i njihovi pogledi se spoje. U tom trenutku izgubljenosti i ludila, Kat se odluči udati za tog stranca, a taj stranac je Charlie. Ako vas ono poznato iznevjeri, onda je možda ono nepoznato pravi odgovor. Ovdje započinje priča filma „Ti si taj“ o impulzivnom trenutku i ludosti iz koje se razvije neočekivana romansa.

U kinima od 10. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



PRIČE IZ SKRIVENOG GRADA: BANDA ČUPAVIH REPOVA (COMBAT WOMBAT)
Sinkroniziran na hrvatski
Australija, 2020.
Redatelj: Ricard Cussó
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Mirela Brekalo-Popović, Lovro Juraga, Ronald Žlabur, Ana Begić Tahiri, Janko Rakoš
Žanr: animirani, obiteljski, fantazija
Trajanje: 90 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Odin's Eye Animation/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.likeaphoton.com/

Nova priča iz Skrivenog grada.

Na periferiji Skrivenog grada Maggie Diggins, razdražljiva vombatica, živi usamljeno u nadi da će jednoga dana pronaći svog životnog partnera. U jednom od svojih noćnih izlazaka ona nesvjesno zaustavlja svađu između dvije zavađene bande jednim udarcem svoje snažne stražnjice. Ubrzo se Maggie nađe u središtu pozornosti kao najnovija super junakinja grada. Preuzima vodstvo bande, poznatije kao Banda čupavih repova, prijateljske, ali žestoke u borbi protiv kriminala. Međutim, nisu svi stanovnici Skrivenog grada sretni kada ih vide…

Zabavna priča o slučajnoj junakinji Maggie Diggins, vombatici koja je postala prava Wonder Woman!

U kinima od 17. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


SMRT NA NILU (DEATH ON THE NILE)
SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2022.
Redatelj: Kenneth Branagh
Glumci: Tom Bateman, Annete Bening, Kenneth Branagh, Russel Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders, Letitia Wright
Žanr: kriminalistički, drama, misterij
Trajanje: 127 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: 20th Century Studios/Kinberg Green/Scott Free Productions/TSG Entertainment/The Estate of Agathta Christie/The Mark Gordon Company/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.facebook.com/DeathontheNileMovie/, https://www.20thcenturystudios.com/movies/death-on-the-nile

Ubojstvo je bilo tek početak.

Mlada, bogata i lijepa Linnet Ridgeway (Gal Gadot) ima gotovo sve. Ono što nema, uzme. Na primjer, zaručnika svoje najbolje prijateljice Jackie (Emma Mackey). Kada Linnet i njezin novi dragi krenu na medeni mjesec krstareći Nilom, ništa ne može sačuvati Jackie od njezinih demona. I nitko, čak ni čuveni detektiv Hercule Poirot (Kenneth Branagh), ne može spriječiti zločin iz strasti.

Kenneth Branagh se vraća kao redatelj i detektiv Hercule Poirot u adaptaciji istoimenog whodunit klasika Agathe Christie, koji ima reputaciju jednog od njezinih najboljih romana. Kartu za ubojito putovanje Nilom ugrabila je i velika filmska zvijezda Gal Gadot, poznata po glavnoj ulozi u globalno uspješnoj franšizi „Wonder Woman“.

U kinima od 17. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


UNCHARTED (UNCHARTED)
SAD, 2022.
Redatelj: Ruben Fleischer
Glumci: Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali, Tati Gabrielle, Antonio Banderas
Žanr: akcija, avantura
Trajanje: 116 minuta
Budžet: 120 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Sony/Columbia Pictures/PlayStation Productions/Con Film
Službena web stranica: https://www.unchartedmovie.com/

U filmu „Uncharted“ upoznajemo Nathana Drakea (Tom Holland) tijekom njegove prve avanture u potrazi za blagom s dosjetljivim partnerom Victorom „Sullyjem“ Sullivanom (Mark Wahlberg). Inspiriran hvaljenom serijom videoigara, ovaj akcijsko-avanturistički spektakl čija se radnja događa širom cijeloga svijeta prati Natea i Sullyja dok se upuštaju u opasnu potragu za „najvećim blagom koje nikada nije pronađeno“, također prateći tragove koji bi mogli dovesti do Nateovog davno izgubljenog brata.

U kinima od 17. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i u „CineStar Arena IMAX“ kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


PAS (DOG)
SAD, 2022.
Redatelji: Reid Carolin, Channing Tatum
Glumci: Channing Tatum, Aquella Zoll, Qourianka Klicher
Žanr: komedija
Trajanje: 90 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Free Association/FilmNation Entertainment/Blitz Film & Video Distribution

Njegov najbolji (ne)prijatelj…

Bivšem vojnom rendžeru Briggsu (Channing Tatum) dodijeljeno je da se brine o vojno obučenom psu poginulog vojnika. Njegova je misija prevesti psa na drugi kraj zemlje kako bi prisustvovali vojničkom sprovodu. Njihovo putovanje natjeralo ih je na jedan poseban suživot kojem definitivno ne ide u prilog izvanredno ponašanje „dlakavog demona” koji je u tom vremenu izazvao nekoliko nevjerojatnih situacija. Upravo je to Briggsa gurnulo do njegovih krajnjih granica, ali i natjeralo da preispita sebe i novi odnos sa svojim psećim suputnikom.

Osim što tumači glavnu ulogu, Channing Tatum je i doredatelj filma u kojem mu se u glavnoj ulozi pridružuje simpatični belgijski ovčar.

U kinima od 24. veljače, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


SAT OČAJA (THE DESPARATE HOUR)
SAD, 2021.
Redatelj: Phillip Noyce
Glumci: Naomi Watts, Colton Gobbo, Sierra Maltby
Žanr: triler
Trajanje: 84 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Vertical Entertainment/Roadside Attractions/Blitz Film & Video Distribution

Amy Carr (Naomi Watts) je na svom jutarnjem treningu kada je prijateljica nazove sa zastrašujućim vijestima: policija je u potrazi za naoružanim napadačem koji je pucao iz vatrenog oružja u srednjoj školi koju pohađa i njezin sin Noah (Colton Gobbo). Duboko usred šumskih staza koje okružuju njezin dom, miljama od grada i potpuno obuzeta panikom, Amy očajnički pokušava što prije doći do škole kako bi se uvjerila da je njezin sin preživio taj bezumni napad.

Za „Oscara“ nominirana Naomi Watts u ulozi majke koja se nađe u napetoj očajničkoj utrci s vremenom.

U kinima od 24. veljače, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Tom Bateman, Annete Bening, Kenneth Branagh, Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Pena, Sam Claflin, Verónica Echegui, Antonia Clarke
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE