GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo filmske premijere gledati u siječnju?

Koje ćemo filmske premijere gledati u siječnju?
U KINIMA U SIJEČNJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.12.2021 / 21:47
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec siječanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su trinaest premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u siječnju.


355 (THE 355)
Kina, SAD, 2022.
Redatelj: Simon Kinberg
Glumci: Jessica Chastain, Lupita Nyong'o, Diane Kruger, Penélope Cruz, Fan Bingbing, Sebastian Stan, Edgar Ramirez
Žanr: akcija, triler
Trajanje: 120 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: FilmNation Entertainment/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.the355movie.com/

Surađuj ili umri sama.

Kada strogo čuvano oružje dođe u ruke plaćenika, agentica CIA, Mason Brown (za „Oscara“ nominirana Jessica Chastain), morat će udružiti snage s njemačkom agenticom Marie (Diane Kruger), saveznicom iz agencije MI6 i vrhunskom računalnom stručnjakinjom Khadijah (dobitnica „Oscara“® Lupita Nyong’o) i vještom psihologinjom Gracielom (dobitnica „Oscara“® Penélope Cruz) u smrtonosnoj, vratolomnoj misiji. Akcija se događa diljem svijeta, od pariških bistroa, preko šarenih tržnica Maroka do raskošnih aukcijskih kuća u Šangaju, a kvartet žena udružit će snage kako bi zaštitile svijet – ili ga uništile.

Simon Kinberg, redatelj hita „Dark Phoenix“ i producent filmova „Deadpool“, „Marsovac“ i serijala „X-Men“ okupio je fantastično dobru žensku ekipu u akcijom nabijenom špijunskom trileru jedinstvenog naziva „355“.

U kinima od 06. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


EIFFEL (EIFFEL)
Francuska, Njemačka, 2021.
Redatelj: Martin Bourboulon
Glumci: Romain Duris, Emma Mackey, Pierre Delandochamps
Žanr: biografski, drama, povijesni, romansa
Trajanje: 108 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Pathé/Constantin Film/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.constantin-film.de/kino/eiffel-in-love/

Vlada traži od Eiffela da osmisli nešto spektakularno za Svjetsku izložbu u Parizu 1889. godine, ali Eiffel želi projektirati podzemnu željeznicu. Odjednom, sve se mijenja kada se Eiffel ponovno poveže s tajanstvenom ženom iz svoje prošlosti.

Eiffel – Simbol Pariza. Dok su ga neki smatrali simbolom napretka i industrijske budućnosti, drugi su u njemu vidjeli vrhunac neukusa. Jedan od danas najposjećenijih spomenika svijeta, projekt je vizionara i arhitekta Gustava Eiffela.

U kinima od 06. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MRAČNA KĆI (THE LOST DAUGHTER)
SAD, Grčka, 2021.
Redatelj: Maggie Gyllenhaal
Glumci: Olivia Colman, Jessie Buckley, Dakota Johnson, Ed Harris, Peter Sarsgaard
Žanr: drama
Trajanje: 121 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Netflix/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.netflix.com/title/81478910/

Temeljen na uspješnom romanu talijanske spisateljice Elene Ferrante, film „Mračna kći“ prati sredovječnu ženu čiji će se ljetni odmor uz more, nakon što postane pomalo opsjednuta mladom majkom i djetetom koje promatra, pretvoriti u mračnu sagu suočavanja s demonima prošlosti, odnosno propitkivanje sebe kao majke. Glavnu ulogu tumači Oskarovka Olivia Colman, a u ostalim ulogama su jednako impresivna glumačka imena kao što su Jessie Buckley, Dakota Johnson, Ed Harris, Peter Sarsgaard, Dagmara Dominczyk i Paul Mescal.

Redateljski prvijenac glumice Maggie Gyllenhaal, temeljen na istoimenom romanu Elene Ferrante. Film je dobitnik mnogobrojnih nagrada, uključujući i nagradu „Golden Osella“ za najbolji scenarij na Filmskom festivalu u Veneciji, uz nominacije za ovogodišnji „Zlatni globus“.

U kinima od 06. siječnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


PČELICA MAJA 3: ZLATNO JAJE (MAYA THE BEE: THE GOLDEN ORB)
Sinkroniziran na hrvatski
Njemačka, Australija, 2021.
Redatelj: Noel Cleary
Žanr: animirani, avantura
Trajanje: 88 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Studio 100 Media/Flying Bark Productions/Studio B Animation/Studio 100 Film/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.studio100film.com/en/films/maya-the-bee-3/

Kada Maja, svojeglava pčelica, i njezin najbolji prijatelj, Pavo, spase princezu mrava, nađu se usred epske bitke koja će ih odvesti u čudne nove svjetove, a njihovo prijateljstvo staviti na kušnju.
Pčelica Maja i njezin prijatelj Pavo vraćaju se u još većoj avanturi!

U kinima od 06. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


LICORICE PIZZA (LICORICE PIZZA)
SAD, 2021.
Redatelj: Paul Thomas Anderson
Glumci: Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits, Bradley Cooper
Žanr: komedija, drama, romansa
Trajanje: 133 minute
Producentske tvrtke/Distributer: BRON Studios/Focus Features/Ghoulardi Film Company/Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)/United Artists Releasing/Universal Pictures/Editus d.o.o.
Službena web stranica: https://www.unitedartistsreleasing.com/licorice-pizza/

Četiri nominacije za „Zlatni globus“.

Ovo je priča o Alani Kane i Garyju Valentineu koji zajedno odrastaju u dolini San Fernando u Kaliforniji i zaljubljuju se jedno u drugo. Radnja je smještena u 70-e godine prošloga stoljeća i predstavlja petu za redom Andersonovu dramu, prvu nakon „Fantomske niti“ iz 2017. godine. „Licorice Pizza“ je redateljeva ljubavna priča iz djetinjstva, a inspiracija za film bili su mu klasici iz žanra filmova o sazrijevanju poput „Američkih grafita“ (1973) i „Fast Times at Ridgemont High“ (1982). Uloga Alane Kane pisana je za glazbenicu Alanu Haim, a kako je Andersonu trebao entuzijastičan i karizmatičan mladić za ulogu Garyja Valentinea, sjetio se sina svoga bliskog prijatelja. Riječ je o Cooperu Hoffmanu, kojemu je ovo prva filmska uloga, sinu pokojnog Philipa Seymoura Hoffmana, koji je glumio u čak pet Andersonovih filmova.

U kinima od 13. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


VRISAK (SCREAM)
SAD, 2022.
Redatelji: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Glumci: David Arquette, Jack Quaid, Neve Campbell, Courteney Cox, Jenna Ortega, Melissa Barrera
Žanr: horor, misterij, triler
Trajanje: 114 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Spyglass Media Group/Paramount Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Uvijek je netko koga poznaješ.

Nakon što je niz brutalnih ubojstava šokirao mirni gradić Woodsboro, ubojica s maskom „Ghostface“ ponovno počinje terorizirati skupinu tinejdžera kako bi oživio tajne iz smrtonosne prošlosti grada.

Kultni horor kojega smo obožavali u 90-ima vraća se na filmska platna. Uz brojnu mladu ekipu, svoje će uloge u petom nastavku reprizirati Neve Campbell, Courteney Cox i David Arquette te Marley Shelton koju smo prvi puta gledali u „Vrisku 4“.

U kinima od 13. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ANNETTE (ANNETTE)
Francuska, Belgija, Njemačka, SAD, Japan, Meksiko, Švicarska, 2021.
Redatelj: Leo Carax
Glumci: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg
Žanr: drama, mjuzikl, romansa
Trajanje: 141 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Amazon Studios/Discovery Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.annettethefilm.com/

Los Angeles, sadašnjost. Henry je stand-up komičar s otkvačenim smislom za humor. Ann je svjetski priznata operna pjevačica. Pod svjetlima reflektora oni čine jedinstveni i glamurozni par. Rođenje prvog djeteta, Annette, misteriozne male djevojčice s iznimnom sudbinom, preokrenut će njihove živote naglavačke.

U kinima od 13. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ELEKTRIČNI ŽIVOT LOUISA WAINA (THE ELECTRICAL LIFE OF LOUIS WAIN)
Ujedinjeno Kraljevstvo, 2021.
Redatelj: Will Sharpe
Glumci: Benedict Cumberbatch, Claire Foy, Andrea Riseborough, Toby Jones
Žanr: biografija, drama, povijesni
Trajanje: 111 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Amazon Studios/Film 4/Shoebox Films/StudioCanal/SunnyMarch/Blitz Film & Video Distribution

Izvanredna istinita priča o ekscentričnom britanskom umjetniku Louisu Wainu, čije su razigrane, ponekad čak i psihološke slike pomogle zauvijek promijeniti percepciju o mačkama. Pratimo nevjerojatne avanture ovog inspirativnog, neopjevanog heroja koji tijekom kasnih 1800-ih do 1930-ih nastoji otkriti „električne” misterije svijeta i na taj način bolje razumjeti vlastiti život i dubinu ljubavi koju je podijelio sa svojom suprugom Emily Richardson.

Sjajni Benedict Cumberbatch u ulozi britanskog umjetnika Louisa Waina, poznatog po nadrealnim slikama s mačkama koje je opsesivno slikao više od trideset godina svoga umjetničkog rada.

U kinima od 13. siječnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)

VISOKA MODA (HAUTE COUTURE)
Francuska, 2021.
Redatelj: Sylvie Ohayon
Glumci: Nathalie Baye, Lyna Khoudri, Pascale Arbillot
Žanr: drama
Trajanje: 100 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: UGC Distribution/Blitz Film & Video Distribution

Ljepota je u jednostavnosti.

Esther (Nathalie Baye) nalazi se na kraju svoje karijere u ateljeu kuće Dior, jedne od najznačajnijih i najutjecajnijih francuskih modnih kuća. Jednoga dana joj mlada djevojka Jade (Lyna Khoudri) u javnom prijevozu ukrade torbicu. Umjesto da pozove policiju, Esther se odluči pobrinuti za Jade jer u njoj vidi priliku da joj prenese svoje vještine, krojački zanat i svoje bogatstvo. U frenetičnom svijetu visoke mode, Esther će Jade omogućiti da dosegne svoj puni potencijal.

Moda je više od same odjeće. Ona je važan dio naših života, nekada pokazuje ono što jesmo, a nekada skriva kako se osjećamo.

U kinima od 20. siječnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


VUK I LAV (LE LOUP AT LE LION/THE WOLF AND THE LION)
Francuska, Kanada, 2021.
Redatelj: Gilles de Maistre
Glumci: Molly Kunz, Graham Greene, Charlie Carrick, Derek Johns
Žanr: obiteljski
Trajanje: 99 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: StudioCanal/Editus d.o.o.

Neočekivano prijateljstvo. Nevjerojatna avantura. Od tvoraca filma „Mia i bijeli lav“.

Film prati putovanje Alme (Molly Kunz), svojeglave studentice glazbe iz New Yorka koja dolazi na zabačeni kanadski otok na sprovod svoga djeda koji ju je odgojio. Dok se ponovno povezuje sa svojim korijenima, Alma neočekivano pronalazi izgubljeno mladunče lava koje je bilo namijenjeno cirkusu u Vancouveru i ugroženu vučicu koju progone istraživači. „Vuk i Lav“ je priča o djevojci, vuku i lavu te prijateljstvu koje će im zauvijek promijeniti živote.

U kinima od 20. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MOJA ČUDOVIŠNA OBITELJ 2 (MONSTER FAMILY 2)
Sinkroniziran na hrvatski
Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2021.
Redatelj: Holger Tappe
Glasovi originalne sinkronizacije: Jessica Brown Findlay, Emily Carey, Nick Frost
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Tin Rožman, Lana Blaće, Judita Franković Brdar, Dijana Vidušin, Živko Anočić
Žanr: animirani, komedija, obiteljski
Trajanje: 103 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Timeless Films/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: http://vivafilmco.com/2021/10/07/monster-family-2-nobodys-perfect/, https://timelessfilms.co.uk/programme/monster-family-2-aka-happy-family-2

Kako bi oslobodili Babu Yagu i Renfielda iz kandži Lovca na čudovišta, obitelj Wishbone se ponovno pretvara u vampira, Frankensteinovo čudovište, mumiju i vukodlaka. Sa svoja tri kućna ljubimca, naša obitelj čudovišta ponovno proputuje cijeli svijet kako bi spasila svoje prijatelje, stekla nova čudovišna poznanstva i konačno shvatila da nitko nije savršen, te kako čak i oni s manama mogu pronaći sreću.

U kinima od 27. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ULICA NOĆNIH MORA (NIGHTMARE ALLEY)
SAD, Meksiko, Kanada, 2021.
Redatelj: Guillermo del Toro
Glumci: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman, Mary Steenburgen, David Strathairn
Žanr: kriminalistički, drama, triler
Trajanje: 150 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Fox Searchlight Pictures/Double Dare You (DDY)/Searchlight Pictures/TSG Entertainment/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.searchlightpictures.com/nightmarealley/

Čovjek ili zvijer.

Mračna priča prati ambicioznog putujućeg mentalista koji ima talent manipulacije ljudima kroz nekoliko dobro odabranih riječi. U vjeri da će sam postići svjetski uspjeh, upušta se u vezu s dr. Lilith Ritter, psihijatricom koja je još opasnija od njega. Stvari tada postaju sve čudnije.

Adaptacija istoimene knjige autora Williama Lindsayja Greshama u kojoj je Oskarovac Guillermo del Torro okupio ovogodišnju najimpresivniju glumačku postavu koju čine: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Willem Dafoe, Toni Collette, Richard Jenkins, Ron Perlman, Rooney Mara, Holt McCallany, Clifton Collins Jr., Tim Blake Nelson, Mary Steenburgen i David Strathairn.

U kinima od 27. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MORBIUS (MORBIUS)
SAD, 2022.
Redatelj: Daniel Espinosa
Glumci: Jared Leto, Michael Keaton, Adria Arjona, Jared Harris
Žanr: akcija, avantura, drama
Producentske tvrtke/Distributer: Columbia Pictures/ Marvel Entertainment/Sony Pictures Entertainment (SPE)/Con Film
Službena web stranica: http://www.morbius.movie/

Dolazi nova Marvelova legenda.

Jedan od Marvelovih najintrigantnijih, ali istovremeno i najkompleksnijih likova konačno oživljava na velikom platnu s Jaredom Letom, dobitnikom prestižne nagrade „Oscar“, koji će se preobratiti u zagonetnog antijunaka Michaela Morbiusa. Uslijed rijetke krvne bolesti, a odlučan spasiti druge koji boluju od sličnog problema, doktor Morbius pokušava s opasnim eksperimentom. Premda se isprva sve čini jako uspješnim, on sam pretvara se u sve mračniju figuru. Hoće li dobro nadvladati zlo ili će Morbius na kraju, ipak, podlegnuti novim misterioznim porivima?

U kinima od 27. siječnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits, Romain Duris, Emma Mackey, Pierre Delandochamps, Jessica Chastain, Lupita Nyongo, Diane Kruger, Penélope Cruz
PROČITAJ I OVO
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE