GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo filmske premijere gledati u prosincu? (VIDEO)

Koje ćemo filmske premijere gledati u prosincu? (VIDEO)
U KINIMA U PROSINCU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2022 / 15:56
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec prosinac hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su trinaest premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u prosincu.


POKER FACE (POKER FACE)
SAD, 2022.
Redatelj: Russell Crowe
Glumci: Russell Crowe, Chris Hamsworth, RZA, Brooke Satchwell, Aden Young, Steve Bastoni, Daniel MacPherson, Paul Tassone, Elsa Pataky, Jack Thompson
Žanr: akcija, kriminalistički, triler
Trajanje: 94 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Archlight Films/Screen Media/Blitz d.o.o.
Službena web stranica: https://screenmediafilms.net/film/3569/Poker-Face

Svatko ima granicu.

Film „Poker Face“ prati grupu prijatelja koji se okupljaju na godišnjoj partiji pokera, no te večeri ulozi su povećani i sada se radi o životu i smrti. Domaćin ovoga druženja je tehnološki milijarder i nepopravljivi kockar Jake Foley (Russell Crowe). Glavnoj nagradi od 25 milijuna američkih dolara nitko ne može odoljeti. Za sudjelovanje u igri morat će se odreći jedinoga što su u životu pokušali sačuvati – vlastite tajne. Kako se igra odvija, prijatelji će otkriti što je, zapravo, na kocki.

Oskarovac Russell Crowe, Liam Hemswort i RZA upuštaju se u napetu partiju pokera u kojoj je ulog veći od života.

U kinima od 1. prosinca, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



STRIC (UNCLE)
Hrvatska, Srbija, 2022.
Redatelji: Andrija Mardešić, David Kapac
Glumci: Predrag Miki Manojlović, Ivana Roščić, Goran Bogdan, Roko Sikavica, Kaja Šišmanović
Žanr: drama, triler
Trajanje: 104 minute
Producentske tvrtke/Distributer: HAVC/HRT/Eclectica/Film Centre/SENSE Production/Kino Mediteran

Jugoslavija, kasne 1980-e. Obitelj dočekuje svoga voljenog strica koji se iz Njemačke vraća kući za blagdane. Okupljena obitelj uživa u božićnom ručku. Radosno druženje iznenada prekida zvonjava pametnog telefona. Ubrzo postaje jasno da nisu 1980-e, a čini se da nije ni vrijeme Božića. Osim svečane purice, nožem se može rezati i napetost.

Film „Stric“ svjetsku premijeru imao je na Filmskom festivalu u Karlovim Varima 2022. godine u natjecateljskom programu „Proxima“, gdje je nagrađen posebnim priznanjem žirija. Nakon toga prikazan je na Pulskom filmskom festivalu na kojem je osvojio Zlatne arene za scenarij i kostimografiju.

U kinima od 1. prosinca, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



NESTAJANJE (VANISHING)
Francuska, Južna Koreja, 2022.
Redatelj: Denis Decourt
Glumci: Olga Kurylenko, Yoo-Yeon Seok, Ji-won Ye
Žanr: kriminalistički, drama, misterij
Trajanje: 88 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: The French Connection/Kinology/Keystone Films/MCF Film Hrvatska
Službena web stranica: https://www.finefilms.co.jp/vanishing/

Kada policajci otkriju neidentificirano tijelo pronađeno pod sumnjivim okolnostima, detektiv Jin-ho Park, zadužen za vođenje slučaja, poziva Alice, međunarodnu stručnjakinju za forenzičku analizu da mu pomogne. Koristeći najmoderniju tehnologiju, njih dvoje ubrzo saznaju identitet mrtve djevojke i otkrivaju mračnu urotu koja će ih uvući u podzemni svijet trgovine ljudskim organima. Oboje će se uskoro suočiti s vlastitim strahovima kao i s međunarodnom kriminalnom organizacijom istovremeno pokušavajući preživjeti i otkriti istinu prije nego i njih dvoje zauvijek nestanu.

U kinima od 1. prosinca, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


SEKS FANTAZIJE (LES FANTASMES / FANTASIES)
Francuska, 2021.
Redatelji: David Foenkinos, Stéphane Foenkinos
Glumci: Monica Bellucci, Carole Bouquet, Denis Podalydès, Suzanne Clément, Mathys Barbedette, Ramzy Bedia, Karin Viard
Žanr: komedija
Trajanje: 102 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Gaumont/Discovery Film & Video Distribution

Šest parova, šest varijacija o ljubavi, žudnji i fantazijama.

Suočeni s vlastitim seksualnim fantazijama, šest parova pokušava istražiti skrivene strane svojih intimnih života. Bez obzira osjećaju li ovi parovi seksualnu represiju ili, pak, upražnjavaju vlastite fantazije, bez obzira dijele li ih jedni s drugima ili ih drže u tajnosti, svi oni u konačnici traže isto: sreću, kako za sebe, tako i za svog partnera ili partnericu.

Nova neobična komedija braće Stéphanea i Davida Foenkinosa prije svega je glumački tour-de-force koji čine neponovljive Monica Bellucci i Carole Bouquet, Nicolas Bedos, Denis Podalydès, Karin Viard, Jean-Paul Rouve, kao i sjajna kanadska glumica Suzanne Clément u ulozi duhovite i u ljubavnim igricama vješte Louise Lebrun. Nikad vulgaran, zločesti humor braće Foenkinos utemeljen je na 250 fantazija koje su ova dvojica filmaša katalogizirali i temeljem njih napisali priču filma koji potiče slobodu prihvaćanja naših najluđih, najtajnijih želja.

U kinima od 8. prosinca, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)



AVATAR: PUT VODE (AVATAR: THE WAY OF WATER)
SAD, 2022.
Redatelj: James Cameron
Glumci: Zoe Saldana, Kate Winslet, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Giovanni Ribisi
Žanr: akcija, avantura, fantazija
Trajanje: 192 minute
Budžet: 250 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: 20th Century Studios/TSG Entertainment/Lightstorm Entertainment/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz d.o.o.
Službena web stranica: http://www.disneyinternational.com/

James Cameron je 2009. godine napravio revoluciju filmom „Avatar“ priča kojega je vizualno zapanjujuća koliko i ekološki osviještena. Prvi je film osvojio tri Oscara® i „potukao“ je sve rekorde gledanosti koje drži i danas. Nakon iznimno uspješnog prvoga filma, Cameron je potpisao ugovore o snimaju još četiri filma „Avatar“ franšize.

Radnja filma „Avatar: Put vode“ događa se više od jednog desetljeća nakon događaja iz prvoga dijela. Otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, Jake Sully (Sam Worthington) živi sa svojom obitelji na Pandori. On i Neytiri (Zoe Saldana) osnovali su obitelj i dobili djecu. Kolonizirajuće su se snage vratile na Pandoru u oživljavanju prvotnih potraga, prisiljavajući Jakea i Neytiri da pobjegnu iz svoga doma, istražujući do tada nepoznate dijelove Pandore gdje će se upoznati s ljudima Metkayine, klanom domorodaca koji žive okruženi morem.

U kinima od 15. prosinca, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ u 2D i Real D 3D i u „Cinestar“ ARENA IMAX kinu u IMAX 3D i Real D 3D 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)


I WANNA DANCE WITH SOMEBODY: FILM O WHITNEY HOUSTON (I WANNA DANCE WITH SOMEBODY)
SAD, 2022.
Redateljica: Kasi Lemmons
Glumci: Stanley Tucci, Naomi Ackie, Ashton Sanders, Tamara Tunie, Nafessa Williams, Clarke Peters
Žanr: biografija, drama, glazbeni
Trajanje: 135 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: TriStar Pictures/Sony Pictures Releasing International/Con film
Službene web stranice: https://www.sonypictures.com/movies/iwannadancewithsomebody

„I Wanna Dance with Somebody: Film o Whitney Houston“ je snažna i trijumfalna proslava neusporedive Whitney Houston. Film redateljice Kasi Lemmons i scenarista Anthonyja McCartena, četiri puta nominiranog za nagradu Oscar®, producenta Clivea Davisa, legendarnog glazbenog menadžera, i glumice Naomi Ackie, dobitnice BAFTA Award®, prikazuje portret bez ograničenja kompleksne i dinamične žene iza legendarnog The Voicea. Od djevojke u zboru iz New Jerseyja do jedne od najprodavanijih i najnagrađivanijih glazbenih umjetnica svih vremena publika će biti odvedena na inspirativno, dirljivo i vrlo emotivno putovanje kroz Whitneyjin život i karijeru, uz zapanjujuće izvedbe i soundtrack najomiljenijih hitova ikone kakve ih do sada još niste čuli. Don’t you wanna dance?

U kinima od 22. prosinca, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



GARBURA (CARBIDE)
Hrvatska, Srbija, 2022.
Redatelj: Josip Žuvan
Glumci: Franko Floigl, Mauro Ercegović Gracin, Ljubomir Bandović, Marija Škaričić, Ivana Roščić, Asja Jovanović, Zdenko Jelčić
Žanr: drama
Trajanje: 113 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Maxima Film/Biberche productions/Wide Management/ Blitz d.o.o.
Službena web stranica: https://maxima-film.hr/garbura/

„Garbura“ je dugometražni prvijenac redatelja i scenarista Josipa Žuvana koji je imao svjetsku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastianu, gdje je ispraćen višeminutnim aplauzom!

Dvanaestogodišnjaci Nikola i Antonio najbolji su prijatelji koji žive u susjednim kućama. Zabavljaju se paljenjem karabita, a svoje eskapade snimaju i objavljuju na Youtubeu, nadajući se milijunskim pregledima. Njihove su obitelji već godinama zavađene i protive se njihovom prijateljstvu. Kada dođe vrijeme blagdana, svađa između obitelji će eskalirati i preliti se u odnos dvojice prijatelja.

U kinima od 22. prosinca, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MEDO SA SJEVERA 4: OBITELJSKO PUTOVANJE (NORM OF THE NORTH: FAMILY VACATION)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, 2020.
Redatelj: Anthony Bell
Žanr: animirani, avantura, komedija, obiteljski
Trajanje: 90 minuta
Distributer: Lionsgate/Splash Entertainment/Dream Factory Group/Blitz Film & Video Distribution

Norm je preopterećen kraljevskim dužnostima i zanemaruje obitelji. Kada mu ukradu krunu, Norm kreće na putovanje kako bi je pronašao i, istovremeno, popravio odnose u svojoj obitelji.

U kinima od 22. prosinca, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MONA LISA I KRVAVI MJESEC (MONA LISA AND THE BLOOD MOON)
SAD, 2021.
Redateljica: Ana Lily Amirpour
Glumci: Kate Hudson, Jeon Jong-seo, Craig Robinson, Ed Skrein
Žanr: fantazija, misterij, triler
Trajanje: 95 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Saban Films/MCF Film Hrvatska

Kada se samohrana majka Bonnie Hunt (Kate Hudson) sprijatelji s misterioznom pacijenticom Mona Lisa Lee (Jeon Jong-seo) pobjeglom iz bolnice za mentalno oboljele, a koja posjeduje i nadnaravne sposobnosti, ona vidi unosnu priliku za brzu zaradu. Međutim, nakon što privuku pozornost detektiva Harolda (Craig Robinson), sreća im polako nestaje dok policajci stežu obruč tijekom njihovog kriminalnog pohoda…

U kinima od 22. prosinca, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


KRIVOTVORITELJ (DER PASSFALSCHER / THE FORGER)
Njemačka, Luksemburg, 2022.
Redateljica: Maggie Peren
Glumci: Louis Hoffman, Jonathan Berlin, Luna Wedler
Žanr: biografija, drama
Trajanje: 116 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Beta Cinema/Discovery Film & Video Distribution

21-godišnji Cioma Schönhaus želi otkriti život, ali ima nesreću da živi kao Židov u Berlinu 1940-ih. Budući da su najbolja skrovišta u njemačkoj metropoli mjesta gdje nacisti najlakše pronalaze svoje žrtve, Cioma odluči izaći na svjetlo dana kako bi izbjegao deportaciju. Naš se junak baca u noćni život grada, pritom koristeći identitet marinca koji je sam sebi stvorio. Tijekom dana Cioma krivotvori iskaznice s kistom, malo tinte i mirnom, spretnom rukom i tako spašava živote mnogih drugih. I dok brojni pojedinci oko njega padaju u ralje nacista, Cioma je prisiljen reći zbogom Berlinu i vlastitom lažnom identitetu s posljednjom krivotvorenom iskaznicom u svom džepu. Ovoga puta s vlastitim imenom i prezimenom.

U kinima od 22. prosinca


VJENČANJE ZA UMRIJETI (SHOTGUN WEDDING)
SAD, 2022.
Redatelj: Jason Moore
Glumci: Jennifer Lopez, Josh Duhamel, Lenny Kravitz, Jennifer Coolidge
Žanr: akcija, komedija, romansa
Trajanje: 151 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Lionsgate/Blitz d.o.o.

Dan koji će se pamtiti.

„Dok nas smrt ne rastavi“ dobiva potpuno novo značenje u ovoj urnebesnoj avanturi punoj adrenalina.

Darcy (Jennifer Lopez) i Tom (Josh Duhamel) okupljaju svoje ljupke, ali vrlo tvrdoglave obitelji za vjenčanje na udaljenoj destinaciji. Odnosi među njima nisu baš sjajni. Ako to nije bila dovoljna prijetnja slavlju, iznenada se svi zajedno nađu u životnoj opasnosti kada je cijela ekipa s vjenčanja uzeta za taoce. Darcy i Tom moraju spasiti svoje voljene – ako se prije toga međusobno ne poubijaju...

U kinima od 29. prosinca, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


DUHOVI PROŠLOSTI (BED REST)
SAD, 2022.
Redateljica: Lori Evans Taylor
Glumci: Guy Burnet, Melissa Barrera, Paul Essiembre
Žanr: horor
Producentske tvrtke/Distributer: STX Films/Blitz Film & Video Distribution

Strah se nikada ne odmara. Od producenata filma „Vrisak“.

Trudnica koja mora mirovati počinje se pitati je li njezina kuća ukleta ili je sve u njezinoj glavi.

U kinima od 29. prosinca, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


LIL, LIL KROKODIL (LYLE, LYLE CROCODILE)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, 2019.
Redatelji: Josh Gordom, Will Speck
Glumci: Javier Bardem, Constance Wu, Scoot McNairy, Winslow Fegley, Brett Gelman
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Frano Mašković, Darin Pavišić, Marko Makovičić, Vanda Winter, Goran Malus
Žanr: animirani, avantura, komedija, obiteljski, fantazija
Trajanje: 106 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Sony Pictures Entertainment (SPE)/Con film
Službena web stranica: https://www.lylelylecrocodile.movie/

Temeljena na književnom serijalu Bernarda Wabera, „Lil, Lil, krokodil“ je igrano-animirana glazbena komedija koja će oživjeti ovaj omiljeni lik i predstaviti ga novoj, globalnoj publici.

Kada se obitelj Primm (Constance Wu, Scoot McNairy, Winslow Fegley) preseli u New York, njihov sin Josh bori se s prilagodbom novoj školi i novim prijateljima. Sve se to promijeni kada otkrije Lila – raspjevanog krokodila (Shawn Mendes), koji obožava kupke, kavijar i odličnu glazbu, a živi u potkrovlju njegovog novog doma. Njih dvoje postaju najbolji prijatelji, no kada Lilov opstanak postane ugrožen zbog zlog susjeda gospodina Grumpsa, obitelj Primm morat će se udružiti s Lilovim karizmatičnim vlasnikom Hectorom P. Valentijem kako bi pokazali svijetu da obitelj dolazi iz najneočekivanijih mjesta i da nema ništa čudnoga s velikim raspjevanim krokodilom još veće osobnosti.


U kinima od 29. prosinca, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Miki Manojlović, Goran Bogdan, Monica Bellucci, Carole Bouquet, Denis Podalydès, Suzanne Clément, Andrija Mardešić, David Kapac, Russell Crowe, Chris Hamsworth, RZA, Brooke Satchwell
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE