GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Knjiga u kojoj ćete saznati sve o fenomenu serije Prijatelji

Knjiga u kojoj ćete saznati sve o fenomenu serije Prijatelji
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2020 / 07:57
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Novo izdanje Rockmarka je knjiga "Prijatelji - Ona o seriji Friends" autorice Kelsey Miller, o slavnom sitcomu "Prijatelji" koji je obilježio nekoliko generacija i postao pravi fenomen nadišavši televizijske okvire.

Kada su se 1994. "Prijatelji" pojavili na malim ekranima, nitko nije očekivao da će serija postati glavna uzdanica NBC-a, a kamoli globalni fenomen. U godinama koje su uslijedile, "Prijatelji" su zacementirali svoje mjesto, prošavši put od hita u udarnom terminu do kultnog klasika.

"Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey i Phoebe udomaćili su se diljem svijeta; njihove živote, ljubavne zgode i nezgode pratili su - i još uvijek prate - milijuni ljudi, a slavne epizode prepričavaju se i danas, 16 godina od posljednje emitirane. O još slavnijim poštapalicama i najvažnijoj frizuri '90-ih da ne govorimo", stoji u najavi.

Knjiga "Prijatelji – Ona o seriji Friends" autorice Kelsey Miller istražuje zašto je serija postala popularna i daje odgovor na još važnije pitanje – zašto je još uvijek popularna: prema podacima američkog CableTV.com, "Prijatelji" su bili najgledanija serija u SAD-u tijekom karantene za vrijeme pandemije koronavirusa.

U knjizi autorica na 180 stranica prati nastanak serije, donosi uvid u zbivanja ispred kamera, brojne anegdote iza njih, priča o pravom prijateljstvu i zajedništvu glumačke postave, analizira zašto su "Prijatelji" povremeno bili problematični, te koje su sve kulturološke trendove pokrenuli i inspirirali.

"Autorica ne samo da donosi cijelu fascinantnu pozadinu priče kako se ta popularna serija probila na male ekrane, nego i daje odgovor na pitanje koje me prati godinama: kako to da je i dalje tako popularna? Ovo nije samo knjiga o 'Prijateljima' – ovo je knjiga i onoj posebnoj praznini koju su 'Prijatelji' popunili u svakodnevnom životu mnogih" (BuzzFeed).

Glazbena knjižara Rockmark dosad je objavila autobiografiju pjevača Iron Maidena Brucea Dickinsona "Čemu služi ovaj gumb?", biografiju frontmana grupe Queen "Freddie Mercury - život, smrt i nasljeđe", biografiju Davea Grohla "Nirvana, Foo Fighters i druge (ne)zgode", knjigu "Woodstock - kako napraviti najveći festival na svijetu" organizatora Woodstocka Michaela Langa, autobiografiju frontmana Motörheada Lemmyja Kilmistera "White Line Fever", slikovnicu "Abeceda grupe Metallica", te prvo vlastito izdanje, "Enciklopediju hrvatskog milenijskog rocka".

Tagovi: Kelsey Miller, Rockmark, Prijatelji, serija Prijatelji
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE